Jump to content
Annons

Skall köpa distpedal


Lithium

Recommended Posts

Annons
Hejhopp, behöver jag en di-box mellan pedalen och line ingången på mixern? ☺️

skulle tro det. Vet inte vad du tänkt göra med signalen efter mixern. Men med en DI-box blir det bra signal. Tips, Behringer Ultra-G, ca 500 sek.

-Jo, kom på att det finns effektboxar med DI-signal. Kommer inte på något exempel. Finns det med så står det i produktbeskrivningen.

Redigerat av Led
Link to comment
Dela på andra sajter

Lithium,

Jodå, det är ett bra sätt att anpassa en "stompbox" effektpedal till ett mixerbord, om du skall plugga in gitarren/basen direkt in i pedalen på normalt sätt.

Men en DI-box (en riktig sådan) har normalt "step down" loss/nivåsänkning på ca: 20 dB från in till den balanserade utgången, så du får ansluta DI-boxen till mick-ingången på mixerbordet för att få rätt nivåanpassning.

Om det är en aktiv DI-box (ej passive trafo-box) och inte har möjlighet för inbyggt batterei, så måste du ändå ansluta den till en phantom-matat mick-ingång för att boxen skall fungera.

På en del aktiva DI-boxar finns det en "Lo-Z" lågohmig obalanserad utgång, (ej dom linkade in/out jackarna) och om denna är gjord på rätt sätt, så har den samma nivå som på ingången, men där signalen är "uppbuffrad" och påverkar inte gitarrens högohmiga/veka signal. (fungerar nästan som en backventil)

I detta falet så räcker signalen "nästan" att anslutas till mixerbordets linjeingång.

Om du skall använda boxen på detta viset, så måste den gå att köra på inbyggt batteri, eftersom då har du inte möjlighet till phantom-matning via mick-ingång.

(ok, den går ju att mata via en mick-ingång som inte används till annat, men det är ju lite långsökt ??)

Men skall du ansluta pedalen till insert send/return på mixerbordet, så måste man oftast bygga om pedalen, så att ingången tål högre nivå, d.v.s. att den behöver dämpas så den inte överstyrs av insert send-utgången, samt att pedalens utgången måste ge högre utnivå för att kunna styra ut insert return-ingången.

Givetvis så hörs och funger det som det är i orginal, men du har enormt dåligt "headroom"/överstyrningsreserv, så det kommer att dista ganska lätt, och rekvensgången kan också låta lite tunn och spretig.

--Bosse

Redigerat av Bo Hansén
Link to comment
Dela på andra sajter

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...