Jump to content
Annons

Led

Medlem
  • Antal inlägg

    85
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Här finns en artikel om near05 från sound on sound LÄNK
  2. Jo, håller med. (+ VG stratocaster). Hade varit intressant att veta hur de kommit fram till att Robot är en produkt att satsa på (marknadsundersökningar, kundkliniker etc). Dels med tanke på att vassare teknik redan finns, dels pga att jag tror som tidigare postare att Les Paul-kunder är ett rätt konservativt släkte. Men vad fan vet jag, den kanske säljer som ingen annan gitarr gjort.
  3. inget tips på litteratur att bjuda på. Men för faktainsamlig till den alternativa delen, har ni tänkt att hämta info från fler källor än litteratur? Om det kan vara något spår att gå på att intervjua ngn guru typ S Wermelin på P3? Lycka till med uppsatsen.
  4. Led

    Musik-DVD

    Mmmm, fast finns det inte redan en tråd där folk rekommenderar olika musik-DVDs...? *deja vu* Även om det kan vara obehagligt med deja vu så är det inget att vara orolig för. Mår man bara bra i övrigt så kan man vara lugn. När vi ändå är inne på deja vu så slänger jag in ytterligare prisvärda klapprekommendationer med nostalgiska inslag. Green Day Bullet In A Bible CD+DVD (live, intervjuer m.m.) 79 sek U2 Rattle And Hum (live, intervjuer m.m.) 99 sek Metallica Cunning Stunts (mest live, en del intervjuer och backstage) 139 sek Red Hot Chili Peppers Live At Slane Castle (bara live, inget dokumentärt) 99 sek och en klassiker: The Blues Brothers - 25th Anniversary (2 disc) 59 sek (priser enl CDON) Funderar på att köpa. â€Hellacopters - Goodnight Clevelandâ€. Trodde först att det var en ren live-DVD, men läste kort om den och fattade som att det är en dokumentär om US-turné. Fler dvd-tips. Det blir en del ledighet i jul.
  5. Led

    Musik-DVD

    bra tråd. Rekommederar: AC/ DC Plug Me In (Collector's Edition 3DVD Set). Mest liveupptagningar, men en del intervjuer. Funderar själv på att köpa: Zappa Frank Classic Albums: Apostrophe/Over-Nite Sensation Zappa Frank The Dub Room Special Led Zeppelin Led Zeppelin DVD Letar efter: Metallica: Year and A Half Parts 1 & 2 ... men verkar bara finnas region 1-DVD. Såg för många år sedan: Osbourne Ozzy - Don't Blame Me. Har för mig den var bra, men minns inte riktigt för att kunna skriva under på rekommendation. Kanske nån annan som sett den nyligen?
  6. sista problemet låter skumt, har ingen lösning. Men det låter som att du är på spåret i och med att det långa noter som sorteras bort. Kanse någon inställning som behöver justeras. Men det första du skriver om, att köra BFD-filer i EZ. Med hjälp av EZplayer free (läggs på "in:" / EZdrummer på "out:") så konverteras trumfiler till valda format. Så slipper du flytta trumslagen.
  7. Led

    Pedal tråd

    har haft en WD7 i ca 2 år. Har varit nöjd med den, robust och med bra inställningsmöjligheter. Var länge sedan jag provade crybaby (och har aldrig spelat vox) så jag kan inte ge någon rättvis jämförelse av ljudet.
  8. Tackar för tipsen och infon. Kollade på GMF och priset för en Wah-potentiometer ligger mellan 150-300 sek. Vilket förklarar en del.
  9. Letar efter en expressionpedal till midikeyboard. Inte sustainpedal utan av typen volympedal. Stereo-plugg och med potentiometerspec 10K-250KOhm. Har surfat runt och hittat några alternativ. Volympedal Schaller F121 650 SEK EX1, Line6 Expression Pedal 650 PVP16L, Proel Expressionpedal 325 SEK Roland EV-5, Expressionpedal, plast, fast kabel 795 SEK Volympedal Yamaha FC7 650 SEK Med undantag för Proel så tycker jag det låter rätt dyrt, eftersom jag fattat det som att det är en ûberenkel konstruktion. Typ plasthus och en pot. Någon som kan tipsa om andra bra alternativ?
  10. Led

    Pedal tråd

    Ok fyller på med en pedalbild till. Något krystad kategori: "Pedal jag hade för länge sedan som jag inte använde så mycket då men har hört att den skall vara bra". RAT:
  11. Den läste jag om blev lite sugen på. Den var bra alltså? Tyckte den var bra. Så absolut, rekommenderas. Finns en del mer utförliga utlåtanden och recensioner om boken på amazon.
  12. Tips till Logic-intresserade. Gratis seminarum om Logic. Stockholm 27/11. 17:30 Registrering 18:00-20:00 Seminarium 20:00-21:00 Utställning se länk för anmälan: Logic
  13. Jag använder Noteworthy Composer just nu men det tar så lång tid att knappa not för not. Man använder piltangenter och övriga tangentbordet för att knappa in noterna en efter en. Om man kunde "spela" in noterna på ett keyboard (och helst alla stämmor samtidigt) så skulle det gå fortare. Att "spela in" en stämma i taget skulle vara ett lyft även det. Då borde det funka med Finale Songwriter (kostar 39,95 USD som uppgtradering från Notepad). Kolla hemsidan för spec och funktioner. Har testat notepad och tycker att det är rätt så enkelt att jobba med. Jag kollade hemsidan för programmet du använder. Det verkar som att du skall kunna använda midi-keyboard även här "You can use an external MIDI keyboard for real-time and step-time entry of your music. Use the record button to record a new performance while the current song is played, and then polish it in the notation editor. For step-time input, you can interactively input your notes remotely from a MIDI keyboard while editing a score."
  14. Finns flera sätt att lösa uppgiften. Ett förslag är att jobba med något av programmen från Finale eller Sibelius. Där kan du enkelt skriva in stämmor och få ut som midi eller wav-filer. Dvs du behöver egentligen inte keyboard (men det funkar även med keyborad som inmatning). Finale har en gratisvariant som man kan ladda ner. Finale Notepad, tror att även Sibelius har detta.
  15. antagligen som du säger, kotrollpanelen eller ljudkortet. Kolla www.m-audio.com efter manual eller FAQ.
×
×
  • Skapa ny...