Jump to content
Annons

använda insert som "tape out"


dancedancedance

Recommended Posts

Annons

Det brukar fungera utmärkt. På många mixrar behöver man göra så, att man löder en specialkabel för ändamålet - eller trycker in Telekontakten halvvägs i Insert-jacket.

Link to comment
Dela på andra sajter

Insertjacket är ett brytjack, så du kommer inte att få någon monitorlyssning genom mixern om du gör så - men det kan du få om du sätter in kabeln till hälften. Monitorlyssning genom mixern = helt latencyfritt... 😠

Behöver du inte ha lyssning på direktsignalen genom mixern, så kvittar det förstås.

Link to comment
Dela på andra sajter

  • 3 år senare...

Vad händer om man sätter vanliga monotele-kablar i insertjacken? Det borde väl också fungera fungera? (Förutom att man inte får någon lyssning genom mixerbordet då.) Kan någonting förstöras, med tanke på att man kortsluter skärm och retur. Och om man använder balancerade kablar till låt säga ett ljudkort med balancerade ingångar ut från insertjacken...förstörs något då?

Jag syftar alltså på om man pluggar in kablarna hela vägen, som vanligt.

Link to comment
Dela på andra sajter

Vad händer om man sätter vanliga monotele-kablar i insertjacken? Det borde väl också fungera fungera? (Förutom att man inte får någon lyssning genom mixerbordet då.) Kan någonting förstöras, med tanke på att man kortsluter skärm och retur.

Nej en ingång förstörs inte av att den kortsluts, så det är helt ofarligt att göra så. 🙂

Och om man använder balancerade kablar till låt säga ett ljudkort med balancerade ingångar ut från insertjacken...förstörs något då?

Jag syftar alltså på om man pluggar in kablarna hela vägen, som vanligt.

Inget förstörs, men det är olämpligt att göra så, eftersom ingången väntar sig att få in en balanserad signal eftersom du använder en balanserad kontakt och inte har kortslutit mellan R och S - och om det då bara kommer in en obalanserad signal, så är det risk att du får sämre ljud än om du kör obalanserat hela vägen. Det blir ju inte balanserat om bara ena sidan är balanserad, utan det krävs att båda sidorna är balanserade för att det ska göra någon nytta.

Link to comment
Dela på andra sajter

Blir det sämre med balancerade än obalancerade i det här fallet?

Balanserat ska alltid kopplas till balanserat och obalanserat ska alltid kopplas till obalanserat. Så enkelt är det - och det blir aldrig bra att blanda. Det kan skapa oväntade problem. Har du en obalanserad utgång eller obalanserad ingång, så ska du alltså alltid köra med obalanserad kabel mellan dem.

Link to comment
Dela på andra sajter

Vad är poängen med det istället för main out ?

Att plocka ut signalen på Direct Out (eller på Inserten, som diskuteras här), innebär att man plockar ut signalen till ljudkortet så tidigt som möjligt efter micpreampen - och på så sätt slaktar bort överflödig signalväg genom mixern. 🙂

Link to comment
Dela på andra sajter

Analogfreak (oregistrerad)
kan inte bara köpa Y-kablar, dvs en balanserad tele i ena endan och två obalanserade i andra och sedan bara använda "utkabeln"?

På en sådan kabel som du tänker på så finns det ingen balanserad tele.

Link to comment
Dela på andra sajter

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...