Jump to content

joachime

Medlem
 • Content Count

  9,335
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  66

Everything posted by joachime

 1. Om du är osäker på om gitarren är i gott skick kan du ta med den till en musikaffär eller verkstad och be dom titta på den. Hittar dom något som kan eller borde åtgärdas är det troligtvis billigare än att köpa en ny gitarr.
 2. Det beror på vad du tänkt använda det till. Vill du ha fler in- och utgångar? Fler kontrollrumsfunktioner som alternativa ljudkällor och lyssningar , monoknapp, dimfunktion etc? Möjlighet att koppla ihop flera enheter (i flera rum till exempel) och styra de från en master-enhet?
 3. Skrapmärken och små revor brukar inte ha någon inverkan på gitarren. Du kan ladda upp en bild på märkena, om du vill ha en second opinion.
 4. I extrema fall kan svett ställa till det både för elektroniken och träet i instrumentet. Men då pratar vi instrument som är ute på ständig turné, som packas ned i tättslutande hårdcase efter varje spelning. Det är inget man ska behöva oroa sig för om man spelar någon timme per dag i repan eller hemma.
 5. Mitt tips är MOTU M2 eller M4. De erbjuder ungefär samma funktioner som Focusrites scarlett-modeller. Skillnaden är att de inte rundar hörn för att få ned kostnaden. Rena och tysta preamps och en kraftfull hörlursförstärkare som klarar att driva ett par HD650. Så det behövs ingen extra hörlursförstärkare. MOTU har dessutom lång support på sina produkter vilket ger dom en lång livstid.
 6. Ja, det finns mycket man kan lära sig av att återskapa en låt. Förhoppningsvis märker du det om du sedan plockar upp din egen låt igen. Men, det kanske viktigaste av allt är att ha kul. Så gör det du själv känner för.
 7. Hej! Jag har lyssnat MP3'an och gissar att du precis har kommit igång med musikproduktion. Det verkar som att du vet vad du vill göra musikaliskt, och du har kommit en bit på väg. Fortsätt så! Mitt tips är att välja ut en låt du gillar mycket och försöka härma den/göra en cover på den. Det kan man lära sig mycket på. Lycka till!
 8. Den uppenbara skillnaden är valet av samples. Sök efter ljud som kommer så nära det du vill uppnå som möjligt.
 9. Verkligen. Jag har känt på Sphere i mix litegrann. Blev mycket imponerad av resultatet. Kul att det går att ställa upptagningskaraktären i mix. Och det bästa av allt är att den låter bra även utan emulering
 10. Jag föredrog Clip 2. Den kändes lite renare vilket passade bra till framförallt kompet.
 11. Nu gissar jag bara, men kan det vara en uppdatering av MacOS som gör att Logic inte längre startar? Förresten, vilken version av MacOS använder du?
 12. Deluxe på Fridhmsgatan har bra sortiment av fendergitarrer. En annan butik med fendergitarrer är These Go To 11 på Kocksgatan. Dom har dessutom ett stort utbud av gitarrpedaler.
 13. Kombinationen hårda/tydliga reflektioner i inspelningsrummet och en mikrofon som lyfter fram oönskade frekvenser kan göra stor skillnad för slutresultatet. Jag har heller aldrig föredragit Röde till sång. Däremot gillar jag deras mickar till en hel del annat. Tycker till exempel att Röde NT1 funkar bra till talad röst. Och jag håller med DrLoop om att man inte behöver testa en tio gånger dyrare mikrofon för att hitta ett vettigt alternativ. Det kan räcka med att testa en AKG C414, en Neumann TLM103 eller varför inte en Shure SM7. Sedan är det ofta så att man är sin största kritiker. Det kan till exempel leda till att man fortsätter ratta och ratta på sångljudet, långt efter att de mest kritiska bristerna är åtgärdade. Vilket i sig riskerar att ge ett sämre slutresultat.
 14. Bra jobbat! Grattis till släppet!
 15. Jag skrev i en liknande tråd nyligen:
 16. Jag gissar att du har kopplat in två högtalare, en i vardera output på baksidan av enheten? I så fall behöver du koppla bort den ena för att ansluta JBL-högtalaren, eller använda en av Main Out-utgångarna på framsidan till JBL-högtalaren. Utgångarna på framsidan är linjesignal, så du behöver ett separat slutsteg för att förstärka signalen innan den går vidare till JBL-högtalaren.
 17. Rent kosmetiskt tycker jag inte det är jättestor skillnad mellan OS-versionerna. Startmenyn är större och känns lite bloatig. Men å andra sidan erbjuder den några (för mig) användbara funktioner. Som att gruppera program utifrån funktion (Audio apps, Utilities, Entertainment etc).
 18. Jag uppgraderade en dator från W7 till W10 för bara några veckor sedan. Kostnadsfritt. Utgick från den här artikeln: https://www.zdnet.com/article/heres-how-you-can-still-get-a-free-windows-10-upgrade/
 19. Ser ut som att Bigsby B7 skulle passa bra. Jag googlade och såg att Vibramate säljer ett kit som gör att man inte behöver borra några extra hål i locket på gitarren. http://www.vibramate.com/vibramate-v7-335-install.php
 20. Ouff, just ja. Det var special-koppling också 😶 Hmm, jag gissar att du behöver vända på dom två andra också.
 21. Jag skulle byta plats på jord och het för den mikrofonen vid mickväljaren.
 22. Hej! Jag har inte spelat på en gitarr med Fenders double tap-mick. Visste inte ens att den fanns. Den typiska fender-humbuckern för mig är den som kallas wide range och som sitter/satt på Telecaster Deluxe och Custom-modeller. Jag kan tänka mig att douple tap (liksom wide range) är designad för att funka bra ihop med singlecoil-pickups. Det vill säga lite svagare output och ett öppnare ljud än en standard humbucker. Jag kan tycka att det är klurigt att hitta en bra combo mellan singlecoil i stallet och humbucker i halsposition som ger det du är ute efter. Oftast har humbuckern i halsposition högre output vilket gör att man hör mer av det varma halsläget än stallmickens bett. Om man kompenserar med en hetare stallmick tappar man lätt bettet. Mickar med högre output är ofta dovare. Kollade upp motståndet på både double tap och jazz-micken och de har båda relativt låg output. I ett sånt här läge skulle jag utgå från den mikrofon som betydde mest för mig (hals eller stall) och sedan prova mig fram med olika mickar i andra positionen. Och kanske vara beredd på att nöja mig med att hitta två "funktionella" lägen. Hals och stall, eller hals och combon hals/stall.
 23. Du behöver ett ljudkort (audio interface) med en instrumentingång (även kallat hi-Z). Och ett par hörlurar eller högtalare att spela upp ljudet i.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.