Jump to content

joachime

Medlem
 • Content Count

  9,306
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  62

Everything posted by joachime

 1. Hej, Har du kollat in monday.com? Planeringsverktyg som ser hyffsat bra ut, ganska enkelt att komma igång med. Man kan lägga upp tasks med start- och sluttider, tidslinje etc. Går även att integrera med tjänster som Gmail. Slack, Google Drive, Dropbox, Trello etc. Kostar några hundralappar i månaden. En annan tjänst jag kan rekommendera, inte för tidsplanering men för att hålla koll på olika tasks, dess status och för att kunna spåra vad man gjort tidigare, är Trello. Tjänsten är upplagd så att du skapar olika kort (kallas även kangban) som du kan lägga till beskrivningar, listor, taggar etc. Korten kan du sedan flytta runt i olika listor. Svårt att beskriva, tror kanske ett klipp gör det bättre Det finns en gratisversion av Trello som kan räcka till för ett mindre företag. Möjlighet till integration ökar med betal-alternativen, men är man intresserad av att synka Trello med en annan tjänst räcker gratisalternativet.
 2. När man pratar om summer brukar man tänka på en burk som summerar ett antal ingångar till ett fåtal utgångar. Typ som AMS-burken. Vill minnas att SSL haft något liknande också. Fusion verkar ha en stereoingång och en stereeoutgång. Ingen summering alltså.
 3. De poänger jag kan se med att spela in i högre samplingsfrekvenser (ovanför 48 kHz) är: Att uppspelningsmediet har stöd för högre samplingsfrekvenser Att man planerar använda time stretch och pitch i hög utsträckning Att man vill undvika spegelfrekvenser och saknar översamplingsalternativ (se oversampling) i pluggar etc
 4. Jag upplever ofta att anslagskänsliga pads och keys har hick-ups. T ex att dom missar att leverera Note On eller att velocity slår i taket även på medelsnabba anslag. Mitt intryck är att man får vad man betalar för. Undantaget är kanske McKillen. Köpte ett keyboard därifrån som känns responsivt samtidigt som det är relativt billigt. Gillar också Launchpad-serien från Novation. Men där är det bara Launchpad Pro som erbjuder anslagskänsla.
 5. En enkel tumregel när man planerar att akustikbehandla ett lyssningsrum är att ju högre frekvenser desto enklare att absorbera. Så vill man ha jämn absorption över hela frekvensområdet behöver man lägga mer energi på det lägre registret. Med energi menar jag planering, kunskap, utrymme och till viss del pengar.
 6. BTW jag gjorde nyligen en shootout mellan SIR Audio Tools Standard CLIP, DMGAudio Limitless och Fabfilter Pro-L2. Standard Clip gjorde mycket bra ifrån sig, men jag föredrar ändå Pro-L2, på grund av mångsidigheten. Hmm... Nu börjar jag ju låta som en fanboy ?
 7. Jag håller med om att det inte är en lätt uppgift Om jag bara fick använda ett reverb skulle det nog bli Fabfilter Pro-R. Kan verka oansenligt i jämförelse med Valhalla, som bjuder på sockersöta reverbsvansar, eller Altiverb som (i teorin) kan låta som vad som helst. Styrkan med Pro-R är förmågan att smälta in i mixen. Oavsett om man är ute efter stort, subtilt eller udda så är det relativt lätt att få pluggen att passa in. Sedan gick jag aldrig riktigt igång på Waves Mixcentric. Tycker att Plugin Alliance Black Box Analog Design HG-2 och Soundtheory Gullfoss är mer mångsidiga färgpytsar. Edit: Men dom har å andra sidan mer än en ratt
 8. Håller helt med. Bra upphängning, puffskydd och mickpåse ingår. Svårt att slå för dom pengarna.
 9. Cellulosalack är ofta ett tunnare lager och slits snabbare. Gummi kan lämna märken i lacken. Det är därför det inte brukar rekommenderas till gitarrer med sån lack. Äldre instrument (60-tal och tidigare) brukar vara cellulosa. Det förekommer även bland senare gitarrer (och basar). Då oftast på instrument av retro, reissue eller custom shop-typ.
 10. Jag testade den lite snabbt. Gränssnittet verkar fortfarande inte vara i vägen, trots att dom lagt till nya funktioner. Det är en grej jag alltid gillat med Pro-Q. Den dynamiska funktionen är jämförbar med den i Waves F6, förutom möjlighet att styra dynamiken med sidechain. Vilket är lite synd. Jag gillar Flat Tilt-filtret. Upplever den som mer drastisk än ett vanligt tonfilter. Den gör mörka ljud till brighta, och hårda ljud till mulliga med några decibels lutning. Effektivt
 11. Av alla automatiska frekvensbalansförbättrare jag testat är Gullfoss den enda som faktiskt imponerar. Klart det blir lite oväntade/oönskade effekter ibland. Men ofta går det att justera genom att ratta vidare, som på vilken annan plugg som helst. Den har ett sound dock. Och gillar man inte det, eller inte har behov av det, så gör pluggen ingen nytta.
 12. Hur ser din setup ut? Vissa modernare distpedaler har en noise gate inbyggd. Även multieffekter kan ha noise gate. Vore ju smidigt om du redan hade en
 13. Håller helt med. Gör Ozone ditt jobb enklare och lättare, med motsvarande resultat, kan det vara värt det. Det finns en 10-dagars demo att testa. Personligen föredrar jag att arbeta med enskilda pluggar i en host jag känner mig bekväm med. Kan bli i pilligaste laget, men jag har roligare.
 14. Min avsikt var att visa att det finns andra alternativ än Cubase, Cakewalk och Studio One.
 15. Jag gillar också Studio One. Stilrent och tydligt. Knappar och funktioner ligger ungefär där jag väntar mig. Om min budget inte tillät mig att köra Studio One och jag satt i Windows skulle jag överväga Reaper. Väldans massa knappar och funktioner, men det går att anpassa gränssnittet efter ens eget behov.
 16. Om du och din flickvän är överens ser jag inga problem. Om ni vill kan ni skriva ett avtal mellan er (dig och din flickvän) att du har rätt att använda musiken.
 17. Det motsvarar 868 SEK ungefär. Ibland läggs moms (VAT) till det. Då kan det bli något mer.
 18. Kör du MacOS eller Windows? Är den digitala utgången på ljudkortet ledig/tillgänglig?
 19. Den enda plugg jag kan jämföra med är Oaksound Soothe. Den kan ge ett intressant resultat, men jag upplevde ofta att den tummade på andra saker, såsom transienter. Upplever inte samma sak med Gullfoss.
 20. Nu har jag testat den. Jag gillar inte (av princip) automatiska filterpluggar. Det blir gärna trubbigt och snudd på meningslöst, när man väl använder dom i skarpt läge. Jag installerade trial'en av Gullfoss och öppnade upp ett mastringsprojekt jag håller på med för närvarande. Där låg redan både Pro-Q2 (korrigerande eq) och Clariphonic (förskönande eq) plus några dynamiska pluggar. Jag väntade mig egentligen inte att Gullfoss skulle göra något intressant i det skedet, men jag hade fel. Fyra-fem parametrar som går att justera. Vissa känns straight forward, andra lite luddigare i kanterna. Men på kort tid lyckades jag hitta ett resultat jag föredrog framför hur det lät innan. Testade även pluggen på enskilda oneshot-samplingar. Mycket intressant resultat där med. Även om det inte lät bättre än innan i vissa fall.
 21. Bästa API-EQn är den här: Det är sedan gammalt. Edit: Eller rättare sagt. Jag har mycket roligare med den här än Waves API-plugg. Tror det beror på disten.
 22. Sällan wordclock behövs. Brukar funka bra att synka via optisk kabel.
 23. Lite som att man känner sig hemma när man mickar gitarrstärkare med SM57 Detsamma. Men så tog jag steget till tvåan för någon vecka sedan. Kändes lika naturligt som när man gick från Pro-Q till Pro-Q2. Ingen stor förändring, men den känns ännu smidigare att arbeta med. Ja, jag gillar nya Modern-läget. Hade flera egna presets som jag växlade mellan i Pro-L. Nu kör jag för det mesta på default (Modern).
×
×
 • Create New...