Jump to content
Annons

ostrimissimo

Medlem
  • Antal inlägg

    47
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om mig

  • Stad/plats
    Gränna
  1. I denna tråden tänkte jag vi kunde prata om hur mickar presterar i sångexemplen man kan höra på thomann.de. Anledningen är att jag lyssnar och tycker att en del är bättre än andra, men jag har ganska lite erfarenhet av vilken karaktär som låter bra i en mix osv. Därför kan vi här med samma ljudfiler som utgångspunkt ge varandra tips på vad som gör en mick/sånginspelning bättre eller sämre. Så för att få igång diskussionen börjar jag med att kasta ut mina åsikter. Jag har lyssnat på mickar under 3000 kr eftersom det är det prisläget som är aktuellt för mig just nu. Vinnaren är: Lewitt LCT 240 - neutral och detaljrik utan att bli för skarp, övre diskant som inte skärs bort som på en mp3 med låg upplösning (vilket jag tycker en del andra låter som). Mindre membran än de flesta andra. Vilka nackdelar ger det? Andra mickar jag gillar: SE Electronics 2200a II C - gillar ljudet men den har aggressiv karaktär vilket inte passar i alla lägen Oktava MK 319 - väldigt skönt, mjukare ljud. Jag vet inte i vilka situationer det passar bättre i dock. Sennheiser MK4 - fint, men lite anonymt ljud MXL V69M - fint ljud med karaktär men den karaktären får man ju inte bort efteråt vilket gör den mindre allround Så nu kan ni säga vad ni tycker, om jag är ute och cyklar eller om ni har andra favoriter...
  2. Hur kan man testa det? Hur funkar en jordloop? Jag har erfarenhet av ett Souncraft Spirit Folio där strömkontakten till mixerbordet har 3 pinnar. De metallbitarna som ska ha kontakt med pinnarna böjs med tiden och när någon inte längre har kontakt börjar det brumma. Då brukar jag böja tillbaka metallbitarna så att det blir kontakt igen, och allt är frid och fröjd ett tag till. Först tänkte jag att det kunde vara samma problem här, så jag försökte rackla lite på strömsladden men det gjorde ingen skillnad.
  3. Ok. Jag har visst brum i AUX-utgången också. Det brummet är där konstant (med eller utan fantommatning). Då är det något defekt i bordet? Irriterande att behöva sända tillbaka ända till Tyskland! Några tips på hur jag borde göra?
  4. Tack för svaret! Just det. Jag kan ju göra det i GT-8an. Hade jag inte tänkt på 🙂 Hade dock tänkt göra ett analogt pedalbord utan digitala multieffekter eftersom jag bara finjusterar ljudet hela tiden när det finns så mycket inställningar. Jag blir helt 🤪. Men det blir lite dyrt och avancerat med en sån där switchpedal-grej.
  5. Hej! Har precis skaffat mig en Phonic MU1202. Jag har ett problem och jag har inte fler idéer på vad det kan vara för fel. Den brummar när jag har fantommatningen igång. Men... det är bara hörlursutgången som brummar och den brummar bara om man har en XLR kopplad till något (spelar ingen roll vilken ingång man använder). Jag har testat koppla till både mikrofon och EBS MicroBass II, när jag trycker på "ground lift" på EBSen försvinner brummet. Om man inte har något inkopplat brummar det till när man slår på fantommatningen men det blir tyst efter ca 1 sekund. Mixern är tyst i övrigt. Brummet hörs alltså inte i högtalarutgångarna. Varken "Main" eller "Ctrl room". Har testat att ha bara hörlurar, EBS och ström kopplad till bordet, till ett strömmutag där inget annat var kopplat. Har inte provat koppla in den i ett annat rum. Har försökt räta ut strömkabeln så att den inte ska bilda spole eller något, men har inte hittat någon skillnad i brummet när jag flyttar på kabeln. Strömkontakten är en sådan där smal/platt stickkontakt utan jord (á la en lampa t.ex.) och jag är i Norge nu. Köpte den på thomann, så det är lite surt att behöva skicka tillbaka om det inte är någon annan omständighet som skapar brummet. http://www.thomann.de/se/phonic_mu_1202.htm XLR-kabeln som används (har testat med 2st): http://www.thomann.de/se/klotz_m2fm_0500_prime_standard.htm PS Jag försökte spela in hur det låter, men inspelning av ljud från hörlurar med dynamisk mikrofon blev väldigt tyst/mer brus än ljud. DS
  6. Jag skulle vilja kunna ställa in att ha kompressor antingen före eller efter distpedaler på pedalbordet (skulle kunna vara smidigt med vissa modulationseffekter också). Det blev lite komplicerat i mitt huvud, och jag kan inte komma på någon box man kan köpa som gör detta. Är det någon som känner till sådana, eller vad de skulle kunna heta? Man skulle kunna göra en egen, men jag har inte kunskaper till detta (ännu 🙂). Jag skickar också med en illustrerande bild: Hoppas inte bilden gör er förvirrade 😛
  7. Blir det sämre med balancerade än obalancerade i det här fallet?
  8. Vad händer om man sätter vanliga monotele-kablar i insertjacken? Det borde väl också fungera fungera? (Förutom att man inte får någon lyssning genom mixerbordet då.) Kan någonting förstöras, med tanke på att man kortsluter skärm och retur. Och om man använder balancerade kablar till låt säga ett ljudkort med balancerade ingångar ut från insertjacken...förstörs något då? Jag syftar alltså på om man pluggar in kablarna hela vägen, som vanligt.
  9. Vilken menar du? 🙂 Studio Projects B1 eller Behringer B-1 😕 Jag tror inte du tjänar så mycket på att beställa den från thomann. Studio Projects B1 är väl till och med billigare i Sverige?
  10. Då brukar det vara bra grejer, hur himla nöjd kan man bli av en DI-box 🙂 😕 ...men om man vill vara på den säkra sidan 🙂 KLARK TEKNIK DN 100
  11. Det blir inte samma resultat. Genelec borde ge bättre bättre resultat, men det beror ju inte på att det är samma märke på sub och topp utan på att det är just genelec och inte phonic... Om subben inte har ordentliga inställningar för delningen så är det däremot mycket svårare att ställa in den om man inte har högtalare som är anpassade till den.
  12. I XLR-ingången finns ett större hål, i mitten, där du kan sätta in en vanlig telekontakt (gitarrkabel) Det är alltså en multi-ingång där du kan välja att antingen koppla in en XLR-kabel eller en telekabel.
  13. Det var väl sådana som användes på euovision song contest, fast trådlösa då. Klart man vill ha dem 😄 Har faktiskt använt dem några gånger. De är fina men, som sagt, dyra.
×
×
  • Skapa ny...