Jump to content
Annons

Den allmänna snacktråden 2020 (alias Längstah)


CHAE

Recommended Posts

Annons

Smygläser här ofta, håller mej uppdaterad. Skriver här ej lika ofta... Var ett tag sen.

 

Slutat på Vipan nu - fortsätter med Herr Mods.

 

Så ni vet. Om ni vill veta.

 

 

Eller avd. för onödig information...

 

Fortsätter maniskt göra låtar, skriver... nu när coronan sätter sina spår på livet... 

 

Har coronalångt hår nu... rakar mej dock fortfarande...

 

Fick blödande hemorrojder i våras av för mycket sittande. Botade med tandkräm. Rekommenderas. Hehehe...

 

(Skickar ingen bild)

Link to comment
Dela på andra sajter

Upgrade.

2018.

HBO.

Det finns få ord som får mig ur balans. Det finns några. T ex; dragspel. autonoma bilar, värdegrund, Windows uppgradering. Ja, det är exempel på ord som jag har svårt för av olika anledningar. Det finns fler men det är irrelevant för denna gång. Att jag valde att se en film som påminner om ett av orden är egentligen obegripligt, men nu har det hänt.

Detta är en sci-fi historia av klassiskt dystopiskt snitt. Ett gäng år in i framtiden finns drönare som håller koll på oss. Bilar som kör själv och man kan få inopererat en hel del skumma saker i sin kropp om man så önskar. Ett par råkar ut för ett rån. Mannen ser sin älskade bli skjuten. Han blir också skjuten, överlever men blir förlamad från nacken och neråt. Då dyker den här forskaren upp som har ett prototyp chip, kallad STEM som man kan operera in i ryggmärgen och vips så kan snubben dra ut på hämnd stråt.

Om man skulle ta enbart det här som huvud förutsättningen för filmen skulle det inte flyga. Nu blir det genast lite mer spännande eftersom chipet kan tala med honom och ge honom skills som slagskämpe. Man får ta på sig "sci-fi glasögonen" och filtrera bort en del onaturligheter. Om man tar en nypa Six Million Dollar Man, Death Wish, Punisher, RoboCop och häller i lite ironisk Knight Rider humor (STEM låter precis som Kitt) ja då har vi bestånds delarna till det här.

CGI effekterna är lökiga, dialogen krystad. Skämten under Längstah nivå och givetvis krockar självkörande bilar lika bra som mänskligt framförda dito. Det fungerar som lite underhållning för stunden men tankarna flyger iväg en smula efter ett tag. Inte för att filmen i sig är så förutsägbar eller banal. Verkar inte filmens verklighet lite väl lik dagens riktiga?

6/10 muskelbilar.  

... och ja. Det blir en TV-serie av detta också.

Redigerat av Dark Of Light
Link to comment
Dela på andra sajter

28 minuter sedan sa YellowStudio:

Fina fisken, blir en rejäl middag av den!

Coolt! 🙂

Njah. Nu är det ju såhär att det är oftast inte Slej som drar upp diskarna här i tråden utan Mrs Slej. Skulle det mot förmodan vara Slej som fixat firren så är det garanterat en ICA affär i närheten som levererat fångsten. En ledtråd till detta är ju hitte på namnet till fisken där. "Bergstorsk". Jo ja tackar. Snart drar han väl upp en "molnlax", "Saharasill" eller "grusvägsaborre" också. laughingblink.GIF

Redigerat av Dark Of Light
Link to comment
Dela på andra sajter

Gäst
Detta ämne är nu stängt för fler svar.

×
×
  • Skapa ny...