Jump to content

YellowStudio

Medlem
 • Posts

  540
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

YellowStudio last won the day on November 3 2020

YellowStudio had the most liked content!

Reputation

20 Utmärkt

About YellowStudio

 • Birthday 12/05/1963

About me

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Dalarna Skogen Studion
 • Min utrustning
  Cubase med tillbehör

Recent Profile Visitors

7,152 profile views
 1. Jag är väldigt nöjd med min Kensington. Finns ett par olika modeller. Jag har pro men slim har också fått bra kritik. Min är också expert såg jag nu. Nästan som en liten kontrollenhet.
 2. Om du vill nörda dig in på pre-delay: https://nickfever.com/music/delay-calculator Stämma trummor, hitta frekvensområden: https://pages.mtu.edu/~suits/notefreqs.html
 3. Send kanal: Lägg först eq med önskat hi-pass och lo-pass sen ett delay. Kör din send kanal i pre och dra ner volymen på huvudspåret så att du bara hör fx-kanalen. Ställ in delay till önskat värde/mängd. Därefter lägger du reverb på samma send - kanal. En plate brukar kunna vara bra men det är ingen regel. Ställ in reverbet som du vill ha det. Sen ändrar du tillbaka din send (fx-kanal) till post och drar upp volym på huvudspåret och fx-kanalen till önskad volym. Man brukar säga att när du hör effekten så backar du tillbaka ett snäpp så blir det bra. Du får prova dig fram. Ett sätt att jobba på. I min senaste så dubblerade jag fx-kanalen för gitarr så att jag kunde ha ett annat delay före reverb till gitarren.
 4. Är det exclusivt så är det. Frågan är ju vad dom gör för att promota din musik?
 5. Klart intressant och kul artikelserie! 🙂
 6. När man nu pratar sound så tycker jag det skulle vara intessant och veta lite mer om inspelningarna. Vilken bandare användes? Mixerbord? Hur många bounce gjordes det på en låt ungefär? På vilket sätt? gick dom ut till mixerbordet och sen tillbaka igen? Hur många spår innehöll en låt egentligen?
 7. Vimeo är i alla fall ännu värre. Där kan ju folk stjäla och använda vilken musik som helst. Jag är inte skyddad. Det är lika illa med sajter som Bandcamp när det gäller streaming. Dom vill inte kännas vid att dom är ett broadcast företag. Det krävs att det finns que sheet som skall rapporteras. Tror inte du hittar en video streaming sajt som ger STIM ersättning, tyvärr.
 8. Nä, jag ändrade precis i mitt inlägg. Alltså det finns ingen STIM ersättning på videoklipp, vad jag vet. Själv tycker jag det är helt okej med 4sek reklam innan videon men inte när det kommer mitt i eller 30sek i början. Om jag har förstått det rätt så är det den som laddar upp videon som bestämmer hur många annonser klippet skall innehålla. Där är man nog ett offer för videomakarnas girighet. Man kan ju gå premium och slippa reklam om man tittar mycket på YT.
 9. Det finns 2 delar av YT. En där du släpper musiken via aggregator typ: Distrokid- samlar in royalties för mekaniska rättigheter av ditt skivsläpp men inte för dina streams. STIM samlar in streams från youtube music. Den andra är dina videoklipp. Du får ingen STIM ersättning för dina videoklipp, vad jag vet. Det finns ju inga que sheet att fylla i. Vad kan du göra? Jo, Distrokid har en funktion youtube money. Då betalar man för att dom spårar din musik, förhoppningsvis så hittar dom dina klipp och lägger reklam på dom. Jag släpper min musik via Distrokid men använder inte deras YT tjänst. Själv är jag med i Identifyy som spårar videoklipp där min musik används olagligt. Ett 3e alternativ är att få din egen kanal monetized. Då får du in pengar via reklamintäkter.
 10. Här har jag hittat en intressant controller för det jag är ute efter: https://shop.soundandmusic.ch/produkt/mp-midi-controller/ YT: https://www.youtube.com/channel/UCuD93EQEUxPEB-SrP7ZxOsQ Kommer förhopningsvis snart.
 11. Tack för tipset om BCR32. Den kanske är nåt för mig när den kommer.
 12. Jag är klart intresserad! Jag håller också på att kolla på controllers. Jag skulle vilja ha en controller som kan användas på ett bra sätt till en ssl channelstrip men tycker inte att jag hittar nån. skulle vara skönt att skruva på rattar när man ställer in eq istället för att använda musen.
 13. För musikproduktion skulle jag gå på en Mac. Mycket mindre strul med drivrutiner och sånt. Det bara funkar. Fungerar precis lika bra med PC, i alla fall för mig. Köpte en workstation från komplett. Den bara funkar och har gjort det i sex år utan problem. Du kan konfigurera efter budget på komplett. Jag hade gått på intel processor men AMD är på väg med lite nytt men då är det en helt annan budget. Lite kul läsning: https://wccftech.com/amds-ryzen-threadripper-pro-cpus-wrx80-motherboards-consumer-launch-march-2021/
 14. Riffstation: Kollade inte länken men googlade: https://www.filehorse.com/download-riffstation/ Jag har en gratisvariant som analyserar grundackord i alla fall.
×
×
 • Create New...