Jump to content

YellowStudio

Medlem
 • Content Count

  521
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

YellowStudio last won the day on March 27

YellowStudio had the most liked content!

Community Reputation

17 Bra

2 Followers

About YellowStudio

 • Rank
  Med i gänget
 • Birthday 12/05/1963

About me

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Dalarna Skogen Studion
 • Min utrustning
  Cubase med tillbehör

Recent Profile Visitors

5,873 profile views
 1. Det är nog bäst att maila STIM ang Pseudonym och hur du skall anmäla fördelningen när man fyller i låtskrivare.
 2. prova med att ominstallera drivrutinerna. Sen går du menyn där uppe: studio - studio setup - vst audio sytem och väljer asio
 3. Vi la in ett extra lager isolering i min lilla stuga. Byggd med 2 gipsskivor. Det dämpar ganska bra, tycker jag. Väggarna är runt 23 cm tjocka.
 4. Jag fixade din länk och subba 👍 Tack gebba! 🙂 Fixade länken och retur!
 5. Hej! Behöver lite support för att ta min YouTube kanal till nästa nivå. Ni får jättegärna prenumerera på min kanal.Vill ni att jag skall subscriba på er kanal så så kan ni väl meddela i kommentarsfältet att ni prenumererar och lägga till en länk så kommer jag att prenumera på er kanal. MindLight Relaxing Music Tack på förhand!
 6. Tyckte också det var en bra video. Bra att man kan gå direkt till conclusion om man vill. Har du planer på att bli youtuber?
 7. Enskild firma så att får en f-skattsedel. Lite tips: https://www.foretagande.se/ https://www.verksamt.se/starta/starta-och-registrera-ditt-foretag/enskild-naringsverksamhet?gclid=CjwKCAjw4pT1BRBUEiwAm5QuR3sDpHv7J5THZjIzccHTHLUzGo9sN8yH7E9swrxXXqkT8qogBsDClxoCvjIQAvD_BwE
 8. Du får nog läsa på, det hade jag gjort. När jag startade företag var reglerna att om omsättningen översteg 30.000kr/år var man skyldig att starta enskild firma. Hade ingenting att göra med om man gick med vinst eller förlust. Ett inköp av ett piano är en kostnad som du får dra av, sen har jag inte koll på hobby verksamhet men det borde du kunna dra av. Överstiger det basbellop skall kostnaden spridas ut över några år. Är du säker på att det blir automatisk näringsverksamhet?
 9. Kör du gain staging -18db på de enskilda spåren i mixen? Håller du kvar spåren på -18db när du lagt på alla effekter på spåret? Var brukar dina mixar hamna i integrated LUFS innan mastring? Anledningen att jag frågar är för att jag använder nog alldeles för många kompressorer och limiters innan mastring 🙂 Speciellt om du nu bara använder en eller ingen. MVH
 10. Varför inte bara Chameleon? Lätt att uttala, känna igen
 11. På slutet i kedjan på mastern lägger du en eq med high shelf filter med nån db och öppnar upp. Brukar landa mellan 2-5 khz för mig men ibland ner till 1khz eller så behövs det bara högre upp typ 10-12, det blir olika. Avslutar med en limiter som bara håller koll på true peak 0db. För ibland få kompressorer och limiters att arbeta efter varandra på ett bra sätt, så sänker du output på den tidigare i kedjan. T.ex du komprimerar 3 db med den första, sen sänker du outputen på den så att nästa kompressor eller limiter har lite att jobba med.
 12. Glömde bort att sen gör du samma mastringsprocessen. T.ex 2 kompressorer efter varandra följt av 2 limiters och så komprimerar du inte mer än nån db i varje plugg.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.