Jump to content
Annons

Bra flexibel distplugg?


Bullerbyn

Recommended Posts

Annons

Om du har Logic så är deras gamla plugg Guitar Amp Pro lysande för just de ändamålen, om man verkligen vill mosa med musikaliska resultat. Föga subtil, måhända. Men kul, och riktigt användbar.

Link to comment
Dela på andra sajter

Tackar, skall kollas upp! Kör Cubase förövrigt.

Ok. Det finns en BitCrusher i Amplitube som är riktigt bra. Om du har någon version av Amplitube, vill säga. Annars har jag slut på tips, är jag rädd. Använder väldigt lite pluggar förutom Logics egna och mina gitarrpluggar.

Link to comment
Dela på andra sajter

Äger inte Decapitatorn men den låter fint och tror den gör ett bra jobb.. UBK-1 har jag inte pressat knappt något.. ska prova det för det känns inte som man kan få den att låta fult hur man än gör..

Plug&Mix delar ju ut grastispluggar nu ( du väljer en av deras 40 olika..klicka lite "likes" på Fejan och sen får du ett lösenord för en av dem) och jag valde British tone för den gjorde något kul och snyggt med ljudet utan att smasha det sönder och samman.. den är inte väldigt mångsidig..men som sagt jag tyckte den formade ljudet snyggt o lätt ( den var gratis oxå.. och det är nästan det snyggaste)

Multibandsdist grejer är också kul där man kan välja olika algoritmer på olika band.. provlyssna Fabfilter Saturn isåfall. En annan kul plugg-suite är Vengeance FX bundle med en rätt ball Bitcrusher som kan gå från ytterst subilt till något helt annat och ett par disteffekter varav en Multibandshistoria..

man får mycket pluggar för pengarna dock.. b.la ett convolverande reverb som låter bra.

Frågan är vad du tänkt för prisklass?

Link to comment
Dela på andra sajter

Decapitator är helt enkelt bäst!

Bäst på vadå? 🙂 På att dista saker? Ja visst klarar den det, mycket trevlig plugg. Men den är inte bäst på att dista allt, i alla situationer, långt därifrån.

Redigerat av Yllet
Link to comment
Dela på andra sajter

Bäst på vadå? 🙂 På att dista saker? Ja visst klarar den det, mycket trevlig plugg. Men den är inte bäst på att dista allt, i alla situationer, långt därifrån.

Nej, om du ska spela in metal guror så skulle jag väll inte rekommendera den. Men att ge skönt fläsk till saker och att trasa sönder saker och att smutsa ner spår funkar den fin fint till på de flesta instrument.
Link to comment
Dela på andra sajter

Stoppar in Vintage Warmer 2 från PSP Audio i listan. Gammal trotjänare och låter typ aldrig dåligt på nånting. Den liknar mest rullbandardist. Den är bäst som mjuk och varm dist, slätar ut och fetar upp, men inte lika bra på att riva upp saker ordentligt. Den kan ta i, men .... t.ex. Decapitator är mycket bättre på sånt, så pass att jag tycker Decapitator är svår att användas. Decapitator kan man nästan använda som rå gitarr-dist. Det skulle inte gå lika bra med Vintage Warmer.

Redigerat av Signia
Link to comment
Dela på andra sajter

CamelCrusher är inte jättebred vad gäller variation eller subtilt "nerskitande". Men den går fint att blanda in som sendeffekt och den är gratis.

http://www.camelaudio.com/camelcrusher.php

D16 Audio har både Redoptor som simulerar rördist och Devastor som är multibandsdist

http://d16.pl/index.php?menu=183

http://d16.pl/index.php?menu=214

Faturator från svenska kiloHearts är billig, och har en skön overdrive.

http://kilohearts.com/products/faturator

Eller Dada Lifes Sausage Fattener, även om det inte är en ren disteffekt.

http://www.dadalife.com/sausage-fattener/

Sedan ska man inte underskatta "förstärkarpluggarna", kan göra fina resultat även på trummor och sång.

Link to comment
Dela på andra sajter

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...