Jump to content
Annons

klasho

Medlem
  • Antal inlägg

    670
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    1

Allt postat av klasho

  1. Jävligt nice! Så det är detta Zack de la Rocha gör nuförtiden... 😎
  2. Drar in hela $0.02 i månaden. Så snart så lever man the high life! 😎 Var hittade du den där listan förresten?
  3. Meh. Som sagts är det inte mången % som kommer märka någon skillnad. Om du vill vara originellare så testa ta bort eller lägg till något slag varannan takt eller så. Sen hur du mixar det och mixar det i kombination med resten av din egna inspelning kommer också göra det unikt. Lev och fröjdas i teknikens dagar.
  4. Riktigt skön Foo känsla du fått till. Vore kul att höra melodislingan du tänkt (lägga som pianoslinga-slask över?) för jag får upp en typisk Grohl´sk melodi i skallen. Rocka på!
  5. Japp, antagligen Gaten. Om threshhold (eller annan parameter) är satt för låg (hög?...hur man nu ser på saken) kommer inte delar av ljudet igenom vilket får trummorna att låta "hackiga". Svårt att veta utan ljudexempel dock. Sen vet jag inte om det är en så bra idé att låta andra svara på dina läxor (om det nu är så). Meningen är väll att du ska lista ut och förstå principerna själv?
  6. Musiken låter väldigt tydligt och framträdande. Men sången försvinner och är väldigt svår att höra vad som sjungs. Vet inte om det bara är ett resultat av att sången behöver höjas men det känns som att sången och instrumenten krockar frekvensmässigt. Jäkligt skön låt annars by the way!
  7. Signia har både "rätt" och "fel" i sin poäng. Det har hänt ett antal gånger att jag bara tänkt spela in en slask men sen i slutändan har jag använd den slasken istället för att den har KÄNSLAN som är svår att återskapa. Problemet är att det ofta inte blir så tajt som man ville men ibland det går att editera där det låter mjäää. Å andra sidan: första tagningen har jagg käslan och spelar bara på känn och det svänger. Men det blir ofta otajt för man är osäker på låten/ackorden/spelsätt osv. Då känner jag aha jag måste spela mer tajt. Sen blir det tajt men statiskt istället. Först vid 3-5 tagningen har jag hittat säkerheten OCH känslan för att spela det som jag vill och känslan kan växa på en beroende av ens eget engagemang. Helt sant är det att man inte ska jaga upp sig inför en tagning. Det är skillnad på att bara spela för dig själv och när du tryckt rec och hör klicket räkna in. Ja vad jag vill säga är väll bara slappna av så löser sig båda parametrar tillslut (känsla och tajthet). Mixningen är en helt annan sak men då länge du kan känna dig nöjd med inspelningen så löser sig mixningen så småningom oxå. Det kanske inte låter som EMI hade släppt den men ibland är "good enough" tillräckligt. Edit: finns inga rätt och fel eller genvägar till det perfekte ljudet..dåråååå
  8. Vet inte om riktigt om jag uppfattat dig rätt. Men man kan tex använda två olika delayer på guran med olika syften. Ett kort slap-delay för att feta tlll guran och skapa bredd. Följt av ett längre delay för att ge sustain, djup, osv.
  9. Vila headbangande knarkpåsen! En av de största.
  10. Rätt så bra låt. Skön refräng melodi. Jag gillade pukorna! Som du säger skänker de kontrast. Det får en att haja till lite. Kanske kunde ni gjort crescendo på dom så de börjar svagare och bygger upp till refrängen..men, men.
  11. Ja jag sa inte att den var så pass lik att du stulit den. Men tonintervallerna är rätt lika. Så "Donna" melodin går alldeles utmärkt att sjunga över dina ackord. Prova och se vettja. 😎
  12. Skön pop-dänga. Mixen låter bra men jag håller med om att sången borde höjas något. Vet inte om det kvalificerar sig som medlemspresentation dock.
  13. Hög kvalité på tävlingen. Gött kött! 12p - Slejnard 8p - Magnus af Nestergaard 6p - The Marsians 3p - Amis 1p - Bloeas
  14. Signia hade väldigt bra tips och förklaringar. Vill tillägga: De allra flesta spelar musiken på anläggningar som inte kan reproducera den riktigt djupa basen. Kolla därför om du inte kan få ut lika bra resultat genom att koncentrera dig mer på multiplarna av den sub-bas ton du gillar istället. Speciellt då du inte spelar techno eller (i viss mån) reggae där de låga tonerna är essentiella. Vidare så kan du kolla upp fördelarna med en multibands kompressor. Då kan du välja att komprimera banden för sig. Tex kan du istället för att skära bort bastoner du vill ha men som bumlar till det för mkt, kontrollera dem med kompression istället. Till skillnad från om du bara lägger en vanlig kompressor som påverkar hela frekvensspekrat och kan introducera oönskade artefakter i de högre frekvenserna. Jag har själv precis börjat titta på kolla upp det här så jag har inga svar på hur. Men de här förklarar ganska bra hur det funkar och hur man använder den: http://productionadvice.co.uk/multiband-compression-webinar/ Eftersom du kör datorfritt så vet jag inte hur mkt videorna hjälper rent praktiskt (är i Logic) men ger en bra introduktion till temat. Det finns nog massor av analoga multibandskompressorer där ute som kan vara värda att kika på.
  15. 5-års jubileum? Ok! Lets Go nu är jag din yo - Markus Krunegård herregud mackan.. Vem tänder stjärnorna? - Eva Dahlgren astronomilektion, måhända?
  16. Inte min typ av musik så jag ska väll inte uttala mig egentligen. Men det lät rätt bra. Dock rätt så "tjockt" och virveln blev undantryckt i mixen. Tips är att om du vill ha hjälp med din musik så kan det vara bra att inte bara lägga upp 15 sekunders klipp,
  17. Jag tänker att det viktigaste är att inte vara så jäkla orolig för hur lyssnaren lyssnar på skivan utan att lägga låtarna som man själv känner känns bra. Det är ändå i slutändan din produktion och din upplevelse du försöker skapa. För hur många % lyssnar egentligen på ett album av någon de aldrig hört förut nuförtiden? Det vanligaste är väll att de hört någon låt (singel?) och går in och lyssnar på albumet efter det. Så som nån sa så kanske det är en bra idé att låta första låten vara lik din hit. Och att variera i intensitet och inte ha tre låtar i rad som går i D moll. Sen är det fritt för konstnärlig frihet. Min nästa skiva har jag tänkt så här: 1. En låt som är en blandning av skivan i stort. Bränner inte allt krut men är inte heller någon sloooowness. Soundet reflekterar både det lite lugnare och det hårda. 2. Går ner i tempo men upp i "hårdhet". Introducerar nya element. 3. Skivans lugnaste/softaste låt men i högre tempo än den föregående. Enda låten som är genomgående i Dur. 4. Här ökas det på i intensitet/snabbhet/hårdhet men behåller lite av den melodiska idén från den föregående låten. Utvecklar elementen från de föregående låtarna. 5. Ännu mer upptempo. Inte som någon annan låt på skivan. Konstigt shit med blandning av frenesi och eftertanke.. Även med marginal den kortaste låten. 6. 6/4- takt. Plockigt och melodiskt i vers där jag använder knepen från tidigare låtar. Låter annorlunda än resten av skivan. Innehåller skivans hårdaste partier. 7:30 lång. 7. Skum låt som sträcker sig över nästan 8 minuter. Relativt snabb men med många tempoändringar. Många olika delar. Orkesterpartier. Svullstigt outro. Typ så.. Kom ihåg att music is the most high. Om folk inte vill lyssna på din skiva för att låtordningen är fel så är det deras problem! 😎
  18. Istället för att dubba (eller som tillägg till dubbarna) så ta det instrumentet du vill feta till och skicka med send till två delaykanaler med kort delay typ kanske 50-70 ms, panorera kanalerna fullt vänster och fullt höger, blöd in delayet tills det låter bra. Alternativt en delaykanal som du pannar åt motsatt håll som din instrumentkanal.
  19. Haha jag med fast tvärtom. Om kompis säger: "Jag gav den till honom" säger jag "du menar att du gedde den till han?" Kanske måste sluta med det när jag blir färdigutbildad lärare.. 😄
  20. Vackert! Fick en helt annan dimension. Lite låtsas allt är bra bara för det är jul fastän de som är ensamma och lider i dessa årstider inte upplever glädjen av jul och misären pågår i världen oavhängigt om det är jul... ..Men god jul på er haha säger Herr Positiv 😄
  21. Tufft! Bra att veta. Fast jag nog får en i mellanklass kategorin om jag önskar mig det som present. Är det någon tillverkare som är extra bra på elguror?
×
×
  • Skapa ny...