Jump to content

Bullerbyn

Medlem
 • Content Count

  1,111
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  17

Everything posted by Bullerbyn

 1. Intressant! Är den Stand alone alltså?! Ahh läste precis detta: No. MASCHINE is designed for extremely tight integration between hardware and software. While you can run the MASCHINE software without the hardware connected, it is an integrated system that combines the hands-on performance of an instrument with the power of software.
 2. Vad finns egentligen? Vill kunna sitta och bygga beats utan att behöva sitta framför datorn. Vill dock ha möjlighet att smidigt kunna få in allt i Cubase vid behov. Analoga outs kräver ju ett ljudkort med hiskeligt antal inputs, vilket jag inte har hemma.
 3. Vibratec regel med gummibussning mot golv kör jag i studion. Ovanpå det 1 lager golvspån sedan ett lager trädgårdsplattor, kant i kant, Noisekiller lim mellan alla lager. Sedan ytterligare ett lager golvspån. Bygg golvet 20cm ifrån omgivande väggar. Regla sedan hela rummet på det nya golvet, isolera mellan reglarna. Klä in allt med OSB-skivor. Kör sen tre lager gips. Kör med fogmassa mellan varje lager och i ALLA skarvar. sätt gipsen omlott så inga skarvar sitter på samma ställe. Detta gjorde jag i studion. Med undantaget att jag gjorde det x2, när kontrollrum samt inspelningsrum va
 4. Det sjuka är att knappen som ställer in sample rate samt adresserar för extern clock inte funkar alls?! Varenda adiod lyser brevid knappen och inget händer när jag trycker på den eller håller in den. Snackade med Audient supporten igår och de tror att den är trasig. Ska skicka iväg den.
 5. Inte ett dugg. Förutom då att Audienten inte fungerar överhuvudtaget. Fick göra en reklamation idag.
 6. RayDat är master. uppenbarligen nåt fel på Audienten då allt funkade direkt när jag hookade upp en gammal Behringer ADA8000. Spelade in trummor för tre veckor sedan genom Audienten utan problem tills detta dök upp igår. Kan inte heller skifta mellan 44,1, 48 osv. Knappen är helt död. Inte så impad av kvalitén. Funderar på att skaffa en Ferrofish till samt ytterligare 2st WA412 istället. Alternativt någon annan vettig 8 kanalare med ADAT?!
 7. Får det inte att funka. Övriga preamp som går via Ferrofish Pulse funkar fint rakt in i RayDat kortet. Audient Asp 880 däremot totalvägrar. Får signal in från mickarna i Audienten men sen tar det stopp inte ett ljud in i datorn från denna. Har kopplat förövrigt likadant som jag kopplat Ferrofish där allt barar funkar. Lightpipe out från ferrofish och sedan Lightpipe in på RayDat. Börjar misstänka att Audienten är trasig?! Nån som har några ideer?
 8. Buchardt S400 verkar verkligen intressanta! Hur pass noga ska man vara med förstärkning till dessa?
 9. Har nu suttit med ett par Dynaudio LYD 48 och dessutom A/B testat mot Trident HG3. Dynaudion är ju pytteliten så vid första anblicken så tänkte jag att detta blir en totalflopp. Märkligt nog upplever jag bättre samt fastare botten med Dynaudio monitorerna? Upplösning i mid då? Jo faktiskt inte pjåkigt alls. Nu ska man beakta att HG3 kostar 50k paret, Lyd 48 runt 20K. Ska testa några dagar till.
 10. Har allt i övrigt, som jag är nöjd med. Det jag ska ha är främst monitorer samt lite pengar för att komplettera mikrofon samlingen. Eggen är intressanta men det verkar vara svårt att kunna lyssna på dom någonstans?
 11. Tackar! Skall lyssna på så mycket det går. Nya studion byggs för fullt och jag räknar med att allt är klart till december. Tills dess ska jag göra research samt även hårdkolla beg marknaden. Budgeten är nu 18000:- och med lite tur kan det bli riktigt bra om man hittar beggade monitorer.
 12. Sedan när är Focal Twin 6, Adam a77x, osv vidare lågbudgetmonitorer? snarare midbudget möjligtvis. Du har liksom inte tillfört ett dugg till tråden mer än att vara en gnällig forumpolis.
 13. Du har inte besvarat en enda av mina frågor? Vore riktigt intressant att få veta vilka frågor du tror att du besvarat?
 14. Seriöst så verkar du ha allvarliga problem. Ett jävla tjat om lågbudgetmonitorer från din sida. Mår du dåligt?
 15. Vet någon om det finns någon butik i mellansverige med ett bra sortiment monitorer som står i ett hyfsat rum där man kan provlyssna och jämföra?
 16. Ber om ursäkt då jag inte visste att man skall ha din tillåtelse att starta trådar.
 17. Är det dessa? https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2910966
 18. Du får gärna förklara dig? Jag pratade alltså om monitorer, specifikt med bra mid, Lite svårt att söka på det. Du behöver ju inte läsa om det inte passar.
 19. Ett mixerbord som gör det hela bättre än ditt Focusrite tror jag inte du kan uppnå utan att kliva upp i helt andra prisklasser. Det du tjänar mest på är gratis. Nämligen att hårdkolla youtubevideos om produktion samt att läsa på om rumsbehandling.
 20. Upptäcker nu att min budget inte riktigt håller dessvärre. Åker även på att komplettera med lite mikrofoner samt nya skärmar till datorn. Går ner lite i budget å kollar nu återigen på Adam x77a, lyckats lyssna lite på dessa och det känns ok!!? Tror de kan funka bra i ett bra preppat rum? Läst lite om Eve sc307 också men har inte en aning om hur de låter.
 21. Som sagt älskade midden i HG3. Allt var hörbart. minuset var att jag upplevde de som lite basfattiga möjligtvis.
 22. Letar som sagt monitorer i högre prisklass, gärna beggat för att få ner priset. De gamla Trident HG3 hade ju en enorm detaljering i midområdet bla vilket gjorde det fantastiskt mycket lättare att jobba med bla eq. Vad det gä'ller sub så är det inte aktuellt i första hand. Kollar lite på Bla. HEDD, KS Digital, Focal osv. Dock är ju problemet att många burkar ej finns för lyssning. Focal Twin 6 har jag dock lyssnat på och jag gillade dessa. Har även läst lite om Adam a77x då man kommer ner lite i pris men vette fasen hur de låter? I reviews är ju allt bra, mer eller mindre.
 23. Har nu splittat studion och gått skilda vägar med min kompanjon. Han fick behålla våra Trident HG3 som jag nu saknar men jag kommer definitivt inte ha råd med några nya. Letar efter alternativ. Focal Twin 6, Adam x77a samt Dynaudio Lyd 48 är det jag är intresserad av... Ska försöka lyssna om jag hittar dessa i butik. Tips på annat vore också kul?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.