Jump to content
Annons

Cowboy

Medlem
  • Antal inlägg

    37
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av Cowboy

  1. Från din beskrivning verkar det som du kopplat helt rätt. Kolla att du har armerat kanalerna på bandspelaren för inspelning, borde finnas nån knapp för varje separat kanal som heter "record ready" eller liknande. På mixern finns säker en väljarknapp för om du ska lyssna på input (mic/line) eller tape-input. Glöm inte trycka på Record, en del bandare kräver att man trycker Play+Rec samtidigt. Lycka till!
  2. Näe, just de aspekterna är nog inte lika hörbara idag som de var för kanske 10 år sen. Men jag upplever att de flesta pluggar låter bättre och gör ett bättre jobb vid högre samplingsfrekvens, framförallt vid restaurering med declick, denoise och liknande, skillnaden är ganska stor. Jobbar med vinylrestaurering dagligen, och sen vi bytte till 96k har resultatet i upplösning och kvalitet varit mer än märkbar, och uppskattad.
  3. Mastrar man analogt finns det i mina öron en klar vinst i att digitalisera det i 96/24 för att skicka till gravering. Sen finns det även andra vinster om man fortsätter att bearbeta digitalt "ITB" med mindre "aliaising" och "inter modulation distortion. Men allt är såklart subjektivt, det är ju inga absoluta sanningar jag försöker förmedla.
  4. "Demonproducenten" -Det var inte direkt meningen att starta någon debatt, ITB vs. Analogt är väl lite off-topic här. Det jag ville framlägga var att eftersom gravering allting sker analogt så finns det en rejäl vinst i att skicka 96/24 upplösning, hur man kommer fram till det formatet (oavsett originalformat) är upp till var och en för sig att avgöra om det finns någon vinst i.
  5. Jag gjorde en vinylmaster för inte så länge sen. Det jag tyckte var viktigt då var att eftersom man skickar digitala filer (om du nu också ska göra det) så kan man göra dem till 96/24, då det ska ut analogt vid graveringen. Med det vinner du även mycket kvalitet i ljudet om du även mastrar i det formatet. Finns en bra artikel i ämnet här: http://varietyofsound.wordpress.com/2012/11/02/working-itb-at-higher-sampling-rates/
  6. Jag skulle kolla in den här om jag var du: http://www.thomann.de/se/avalon_v5_black.htm Avalon gör ju riktigt bra grejor!
  7. Den är till att fungera som avskärmare. Men jag har tagit bort min för den sitter ivägen. Det blir faktiskt märkbart mindre störningar med den.
  8. DDP-image filen är egentligen endast till för presseriet. Du skulle ha bett om att få en en audio bounce på hela skivan. Du behöver ett pre-master program för att öppna DDP-filen. Det här kommer säkert att funka: http://www.sonorissoftware.com/catalog/ddp-player-oem-p-50.html Lycka till!
  9. Bilderna kom inte med, här de: Audio Preferences: http://help.apple.com/logicpro/mac/9.1.6/en/logicpro/usermanual/Art/S15/S1537_LE_PFS_Audio.png Track Parameter Box (för spår och ljudfils delay): http://help.apple.com/logicpro/mac/9.1.6/en/logicpro/usermanual/Art/S08/S0837_TrackParBox.png
  10. Hej Jonnie! Kul att höra att du jobbar vidare med din musik. Förutom vad Implasticyde skrivits ska du kolla i Audio Preferences om du råkat sätta ett Recording Delay. Kolla även det spår du spelat in så det inte ligger ett delay där med och klicka även på ljudkorven, det går att sätta individuella delay för spår och ljudkorv.
  11. Hej Jezper! Bra munläder ni har! Jag har jobbat med radio sedan mitten av nittiotalet, dock ej direkt mot podcast. Har ni bara tal i era program? förutom signaturen i början då. Tycker ni ska jobba lite med mikteknik för att få bort alla puffljud, samt skära med ett HP-filter, prova er fram från ca 60-100 Hz. Jag brukar använda Waves RComp för att tygla dynamiken på röster, snabb attack 2-4 ms, ganska snabb release 50-100 ms, och mellan 3-6 dB gainreduction på topparna. Prova att lägga på en limiter oxå, ni har ju inget FM-band att jobba mot så utstyrning kan väl göras hur starkt som helst i podcast??? Waves L3-16 har många möjligheter att jobba som en AGC och även lite som en exciter. Säg till om du behöver mer konkreta tips så hjälper jag gärna till.
  12. Jag vet en kille jag samarbetar med som själv producerar house/pop, vet inte om han har tid dock. Annars kan jag själv ;-)
  13. Ingen som behöver ett golvrack i gediget trä, ca 30U (140cm) ? Diverse multikablar, xlr rackpanel m.m. JBMusik bygger efter specifikation tror jag.
  14. +1 på den! Delay på rena signaler skapar bara fasfel, INTE att rekommendera. Men på blöta signaler, alltså effekter som reverb o dyl funkar det alltid med delay, vilket skapar separation mellan ren och blöt signal.
  15. Att jobba med transienter och sustain är väldigt bra när man vill att trummorna ska tränga igenom. SPL Transient Designer är bra och det finns instruktionsvideos som visar tydligt hur man får till ljudet som man vill ha det. Sen finns ju tekniken för detta i plugin-form från en rad olika tillverkare. Ett tips är att lägga en sån här plug innan man komprimerar och använda längre attack så man inte tar bort effekten om man har ökat transienterna. Är det för mycket rumsljud eller om trummorna inte har det tighta ljud man söker kan man minska Sustain. Demos finns att ladda ner från de flesta som gör denna typ av plugin: Waves, SPL m.fl.
  16. Cowboy

    Hjälp med mastring

    Kan du inte berätta varför det är så viktigt att få låten mastrad? Vem är personen du ska spela upp den för? Jag hjälper dig gärna, men kanske inte om det bara är för att bästa polarn köpt ett nytt hifi system 😎
  17. Cowboy

    Brus i micken

    Har du provat med en annan mikförstärkare? Vanliga fel är smuts på membranen och att en kondensator behöver bytas på steget i miken. Eftersom den kostar så lite kommer du antagligen få betala mer får att få membranet rengjort eller annan service, så kolla ordentligt att samma problem uppstår med andra mikförstärkare. Har du garanti på den så gå den vägen annars.
  18. Kolla alla ljud du använder var för sig. Det är svårt att säga vad det kan vara utan at höra hur det låter. Burkighet kan det bli om du skickat ljud till en bus som pga av latency från plugin skapar kamfilter, men du hade stängt av alla sends och effekt returer? Det kanske helt enkelt är något av ljuden du använder?
  19. Det borde inte vara några problem med Picazzos förslag att dubblera till ett ny kanal. MEN, du måste ha ett HP-filter på ena spåret och ett LP på det andra vid samma frekvens, OCH för att få ett så bra resultat som möjligt bör du använda riktigt bra linjära filter som inte orsakar fasvridningar, typ Waves LinEq. Använd minst 24 dB/oktav på filtren gärna ännu högre. Sen kan du lägga på vilka pluggar du vill på respektive frekvensspektrum.
  20. Jag har använt både gamla varianten av C414 XL och den nya (XLII). Den stora skillnaden är att den nya (XLII) har en ganska markant höjning av diskanten vid 4 kHz. http://www.thomann.de/se/akg_c414_xlii.htm Det finns en variant utan denna presning, C414 XLS, http://www.thomann.de/se/akg_c414_xls.htm Personligen föredrar jag de gamla mikarna, men de nytillverkade är riktigt bra och väldigt prisvärda. Funkar bra som allround mik, kanon på sång och som overhead på trummor och slagverk.
  21. Jag har gjort en hel del sådan editering, dock för radio. Men i helhet ska du klippa så det låter och känns naturligt, om det går. Sen är det bara och fuska hejvilt för att få det att funka. Långörer med publik blir rätt tråkigt efter 30sek - 1 min så det är bara att ta bort. Annars kan du ju mixa som det är och klippa vid mastering.
  22. Citerar en indisk guru om hur man blir en mästare: "Med lite tur kan det ta ett par generationer" Vill du testa mixning finns ett gratisprogram som heter Reaper. Mastering kan göras i valfritt DAW-program, men har du inte totalkoll på vad du gör är det väldigt lätt att sabba vad du trollat fram i mixningen, speciellt om du ska mastra dina egna mixar.
  23. Låter intressant. Vad har du för budget?
  24. Man ska inte stirra sig blind på korrelationsmätaren. Den visar bara hur signalen i v/h-kanal korrelerar i fas och tid. En perfekt stereoinspelning med X/Y mikning kommer visa +1, därför att ljudet korrelerar mellan kanalerna, samma i båda alltså, MEN....stereo likväl pga klang och nivåskillnader. Väldigt ofta kan fasmätaren visa mot -1 när det är elektronmusik då sådana ljud har mycket löst korrelerande signaler i stereo pga av fas och tidsförskjutningar. LYSSNA i mono för att avgöra hur bra din mix funkar!
  25. Fasmätaren (Correlation Meter) mäter som det låter, fasen mellan vänster/höger kanal. Den mäter fasen på signaler som "korrelerar" i båda kanalerna. En monosignal ska alltså visa +1, men om du fasvänder ena kanalen kommer samma monosignal visa -1. Den fyrkantiga mätaren ovanför är en s.k. Vectorscope, på svenska goniometer. Den visar egentligen samma som ett oscilloskop med vänster kanal på y-axeln och höger på x-axeln, fast den är tippad 45 grader. Samma signal i x/y ger ett lodrätt streck, stereo signaler ger s.k lissajou-bilder.
×
×
  • Skapa ny...