Jump to content
Annons

sylvestersam

Medlem
 • Content Count

  26
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutralt

About sylvestersam

 • Rank
  Medlem

Personlig information

 • Om mig
  Musiker, ljudnörd, alltid trött
 • Hemsida
  www.fatsoulmusic.com

Profilinformation

 • Kön
  Man
 1. Jag har köpt en Epiphone Sheraton II som jag vill montera ett Bigsbysvaj på. Vilken modell är det jag ska välja av alla? kollar här: https://www.thomann.de/se/search.html?sw=bigsby&price-first=0&filter=true&manufacturer[]=Bigsby Den här sajten hade också bigsbysvaj: https://www.gmf.se/bridges-tremolo/bigsby?fbclid=IwAR3eeYHbmejnhNDfIDvR4JIU015KM2wS9BPP50BrrLVCCa-RdVwFwTDEnfg Vill ha en i guld, så att resultatet blir såhär:
 2. Jag har hittat en riktigt snygg elgitarr i sunburst. Problemet är bara att jag tycker den är liite för "gul" eller "ljus" eller hur man nu skulle förklara det.. Är det någon som vet om det finns något sätt att göra sunbursten lite mörkare? Som exempel har jag två bilder. Den ena är lite ljusare än den andra.
 3. Jag ska sälja min Tascam M-35 mixer och tänkte kolla här om någon vet ungefär vad dessa är värda idag? Efter lite research på ebay så ligger de allt mellan 3000-6000 kr. Någon som har bättre koll på detta?
 4. Tack för svar! Undrade mest generellt vad som händer när man gör detta.. fick tanken när jag köpte mitt nya ljudkort och valde det lite för att den kan spela in i 192kHz. Tänkte att det verkade bra, eftersom man kan få mer headroom, men såhär i efterhand känns det lite onödigt eftersom man kanske sällan spelar in i högre än 44.1 kHz ?‍♂️
 5. Logic Pro X. Ok! Så det blir knas med andra ord?
 6. Fick en fundering idag kring det här med sample rate..vad händer om man byter sample rate i ett projekt. Exempel: Du spelar in trummor med 192 kHz sample rate. Sedan byter du till 44.1 kHz sample rate när du spelar in gitarr. Vad händer rent tekniskt? blir det tokigt om olika instrument/spår är inspelade med olika sample rates? eller är det såhär folk gör? Mvh Förvirrad
 7. Nej. Har ingen pedal före. Lampan lyser när man trycker på buffer knappen men ljudet dör. ?
 8. Jag har en MXR classic 108 fuzz som jag gillar supermycket. Den har en funktion som kallas ”buffer” och för att aktivera den trycker man på ”buffer”-knappen. Nu till problemet: Denna buffer funktion har helt slutat att fungera. Någon annan som varit med om det? Tips på åtgärder mottages!
 9. Har införskaffat mig en philips philicorda GM751/19T som krånglar lite och söker därför någon som möjligtvis har lite kunskap om denna fantastiska maskin för hjälp med reparation. Jag har två problem med den: 1. Den startar inte när man trycker på on-knappen. Däremot, om man håller ner en tangent samtidigt som man trycker på on-knappen, så hoppar orgeln igång. Vad kan detta bero på? 2. Eb tangent på alla oktaver fungerar ej. Vad kan detta bero på? Jag själv har NOLL kunskap om detta och söker därför efter någon som möjligtvis har lite koll. Hör gärna av dig om du eller någon du känner vet hur man löser detta. Mvh, Samuel
 10. Ja nånting med strömmen är det! Är lite less på detta ljudkort nu så funderar på att köpa nåt annat istället.. Synd med tanke på att det är sjysst att den har 8 kanaler in/ut..
 11. Uppdatering: Har testat att koppla in den externa strömförsörjningen till ljudkortet och nu har det fungerat mycket bättre..Testade även att köpa en ny kabel men det uppstod samma problem då, när ljudkortet endast fick ström från datorn. Så jag tippar på att det blir nåt strömfel, kanske att datorn inte orkar försörja ljudkortet med ström eller något sånt.. Tack för all hjälp med detta!
 12. Ska köpa en ny kabel så fort lönen kommer.. Jag återkommer när jag testat med det! Tack för alla svar hittills!
 13. Ja precis , det är exakt som du beskriver. Hör musiken normalt som sedan övergår abrupt till det länkade ljudet. Kanske får testa med att köpa en ny kabel då. Den jag använder nu har varit ihoplindad/trasslad med massa andra kablar och dessutom legat väldigt kallt.
 14. Har öppnat upp och kollat i ljudkortet och allt ser okej ut (tycker jag). Ingenting ser skadat ut iallafall. Kondensatorerna ser hela och fina ut. Dock kände jag att det luktade lite lite bränt när det höll på att bråka tidigare idag men kan ju även vara så att elektronik luktar lite så när det varit igång ett tag också.. Ska testa att ändra om strömförsörjningen lite imorgon och se om det hjälper något. Tveksam dock på om det är där problemet ligger eftersom ljudkortet får ström via datorn.. Kan tillägga att jag har använt detta ljudkort förut för två år sedan och då fungerade det felfritt, kopplat på samma sätt som det är nu. Kanske är något med drivrutinerna. Dom har jag installerat om nu iallafall. Hoppas inte monitorerna tagit stryk av detta för det låter verkligen illa när problemet börjar
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.