Jump to content

crillemannen

Medlem
 • Content Count

  1,757
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  17

crillemannen last won the day on July 9 2018

crillemannen had the most liked content!

Community Reputation

144 Utmärkt

About crillemannen

 • Rank
  Veteran
 • Birthday 03/17/1985

Profilinformation

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Kinna

Personlig information

 • MSN
  crille_go@hotmail.com
 • Hemsida
  http://www.studiohaga.net
 • ICQ
  0

Recent Profile Visitors

18,033 profile views
 1. När jag byggt studio med akustiker så har han alltid sagt att man skall fylla lagom mkt i basfällorna dvs man ställer in dem och inte packar tätt. Jag antar att det har att göra med att även luft dämpar. Sen har jag alltid byggt i två lager. Du kan regla upp 60cm sen klär du med mdf. Det fungerar nog som en helmholtz och då täcker du upp två olika frekvenser. Det finns säkert någon som kan förklara bättre rent tekniskt. Du kan kolla Claes jobb på eora.se han har byggt en massa studios runtom i landet.
 2. Gött! Diggar känslan och din röst. Personligen tycker jag du kunde streamlineat låten lite. Lite segt intro, mer kick, typ någon old school kick så man hade fått lite mer driv. Kanske någon tydligare hook så fler saker hade fastnat. Men som sagt jag gillade ändå låten överlag (y)
 3. Vilken jury? Det väljs ut av Björkman och kompani för att passa produktionen. Man prioriterar ju kändisar, variation, åldersskillnader osv framför bra låtar. Som sagt Mellon är ju ingen öppen tävling. Givetvis har du chans om du är signad, har artist och låt. Men utan bolag har du 0 chans.
 4. Exakt. Årets melodifestival hade väl inte ens ett osignat bidrag med? Förr om åren så var det ju i alla fall ett som kom med. Du ska ha en artist, du måste vara signad låtskrivare annars är det som DieHard säger lika med 0 chans att komma med.
 5. Mix mässigt så är det alldeles för komprimerat på fel sätt. Speciellt trummorna. För mycket subb i kicken så det låter som hela mixen duckar. Lite väl mycket midi feelingen på trummorna!? Helt ok låt, men låter som soundet är lite trevande. Tar ni hjälp av någon som sätter ett bra sound så kan det bli nog kanon. Allt måste låta så jäkla bra idag om det ska få något genomslag. Men sången är go och jag tycker det finns bra potential. Kör hårt!!
 6. Helt ok! Kanske lite väl lite innehåll för min smak. Kunde gärna varit lite mer text och nyanser i prodden. Sen tror jag det skulle vara mer emphasis på heart och beat, dvs att det är två olika ord som det borde vara så som texten är skriven. Man kunde nog lekt med texten på så vis, en del kunde varit heart beat och något annan text kunde varit just heartbeat. Typ i hear my heartbeat, you make my heart beat. Ändå go känsla, lite Kygo sådär. Så jobba på
 7. Hör också björk som Referens med det där skeva, ballt! Jag hade nog proddat sången mer, behöver inte nödvändigtvis vara blötare men låta mer slick. Kanske placera den lite mer i ett rum. Kanske ha någon ball bas som gör att det groovar lite mer. Saknas bara det där lilla extra prodd å mix mässigt men jag gillar feelingen. Bra jobbat **edit.. lyssnade i studion. Den är på gränsen att vara för bright 2-4khz. Sen kanske hela mixen är lite platt, man vill ha lite mer umph och liv. Tror som sagt på någon cool bas
 8. John Lundgren! Bra sång och stabilt nummer i övrigt. Annars tror jag på lillkillen. Alltid kul med folk som kan sjunga. Sen vet man ju aldrig hur utländska juryn röstar. De har ju rört om i grytan förr.
 9. Yes men kolla den appen den funka bra som sagt och kostar 1/10. Jag visste inte t.ex att man måste stämma över å underskinn olika för att de ska resonera i en specifik ton. Ganska ballt haha! Det enda är ju att i början är det lite svårt att höra pitch på drms då man hör så mkt övertoner men efter några ggr brukar det funka fin fint. Angående coles så låter de så jäkla mumma på trummor att alla borde ha minst 1 relativt överkomliga också om man snackar highend
 10. Coles fungerar super i stereo. Tycker virveln känns väldigt centrerad även om man kör wide stereo. Dock kommer jag nog köra coles stereo rum och km84 OH i framtiden. Gillar km84 som satan på close OH Angående tuning så finns tunebot och jag kan länka till Nollys stämm schema vilket gör att det är relativt enkelt att stämma i Toner. ** testade drum tune pro, en app senast och den funka jätte bra! 85:- Virvlar låtar oftast bäst mellan 220-260hz. Pukor oftast medium stämning enligt kartan nedan https://drive.google.com/file/d/1cUTsukZVCgV0aoealdKvXzlM0ZOcBbNh/view?usp=drivesdk
 11. Tjena, jag har några kvalitéts inspelningar på min hemsida du kan ladda ner och mixa gratis : Www.studiohaga.net/mixit
 12. Antelope Tilltalar mig pga prisvärt i/o ratio. Usb - - > de flesta highend konverterarna går ju på pcie ocj det är ju inte så mobilt ha! Men givetvis vill man ha något stabilt. Lynxen är nog mest prisvärd just nu. Men som sagt svårt att tro att andra grejer inte skulle spela större roll än ad/da. Speciellt att ha en highend mikrofon. Du kan få köpa min u67 om du vill. PM om du är intresserad ??
 13. Apollo borde du ju kunna demoa. Skulle inte förvåna mig om UAD satt in något lågpris skit i sina grejer, passar deras affärsmodell.. Jag har inte hört något negativt angående Antelopes drivrutiner men har inte följt det så noga i och med jag inte äger någon. Dock hade jag velat ha fler i/o verkar ju det väldigt prisvärt. De gamla lynxen kostar ju helt ok nu i och med gen2 kommit ut. Dock har jag svårt att tro Ad/Da skulle vara ett bekymmer på den nivån men ändå något som kan irritera som en sten i skon haha.
 14. Jag säger som jag brukar säga.. Sådan här musik (och musik i allmänhet) utan sång säger mig inte så mycket. Allt handlar om toplinen i popmusik. I alla fall för mig. Så kom tillbaka när du har demo sång så blir det lättare att säga något (y)
 15. Kontor är annorlunda. Om du har aktiebolag så får du göra avdrag för det i hemmet. Ej säker på HB. Studio, eller uthyrning av lokal till sih självt, då måste man ha enskild entre. T.ex bygga om garaget och sätta dit en dörr. Kolla med revisor eller dylikt så får du svart på vitt.
×
×
 • Create New...