Jump to content

crillemannen

Medlem
 • Content Count

  1,770
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  20

crillemannen last won the day on July 22

crillemannen had the most liked content!

Community Reputation

147 Utmärkt

About crillemannen

Profilinformation

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Kinna

Personlig information

 • MSN
  crille_go@hotmail.com
 • Hemsida
  http://www.studiohaga.net
 • ICQ
  0

Recent Profile Visitors

18,107 profile views
 1. Enkelt svar nej. Jag har en del fin HW men föredrar ändå att tracka rent in och behandla sången i efterhand. Editering så som tuning, fixa tighthet osv blir svårare om man komprimerar signalen på invägen.
 2. Sm7b varierar kraftigt i sound om du har en bra eller halvbra preamp. Den kan gå från balanserad och bra till att vara extremt muddig i lågmidden. Mitt förslag är att se om du kan demo'a den med en neve preamp. Finns ju en uppsjö av kloner sen ställa den preampen mot en Cloudlifter och se om det är värt att investera i en preamp. Har du ett billigare ljudkort får du räkna med en del brus tyvärr då Sm7b kräver mkt gain. Mitt råd är alltså att du köper en cloudlifter + en bra preamp (alt hoppar preampen)
 3. Såhär ser mina ut, 45x95 regel, tyg på baksidan, grövre sofftyg på framsidan med eklist på framsidan. https://drive.google.com/file/d/0B4oklX-3D6XZY3JVTkFhWjAtRXc/view?usp=drivesdk
 4. Känns ju logiskt om inte Annat Jag tror inte basfällor alt. Dämpande rektangulärer man hänger upp påverkar högre frekvenser direkt. Tror du behöver skyline diffusorer för att påverka midden. Hemma i mitt mixrum har jag basfällor designade av Claes på eora.se. Basfälla och helmholtz resonator I botten. QRD basfällor bakom mig som påverkar låg midden, skyline i taket som tar högmidden.
 5. Plast borde ju motverka dess akustiska inverkan. Då det är själva luften som passerar genom isoleringen som bidrar till dess effekt? Bygger du basfällor skall du inte packa fällorna fulla med isolering utan det skall vara "lagom" mycket i. Jag köpte billigt tyg och satte fast på baksidan, typ lakan på mina vägghängda akustik ramar. Och på framsidan har jag satt grövre och dyrare sofftyg.
 6. Foo fighters!!?? Skojar du nu? Bahahaha finns det något mer mediokert mellanmjölk idag? De är ju helt ok men hur de kunnat bli såpass stora är beyond me. Jag kommer knappt ihåg en enda låt av dem och jag har ändå lyssnat på dem en del. Angående legender så som Beatles, elvis osv så får man ju inte underskatta deras betydelse av att föra musik utvecklingen framåt men för mig känns de väldigt passé förutom några låtar som är helt otroliga. Hendrix spelade halvbra och sjöng skit dåligt, men visst utan honom hade inte gitarrspelandet utvecklas till vad det är idag.
 7. Ojoj. Ta det lugnt med lördags ölen! Jag skojade mest. Seriöst dock så tycker jag personligen att mycket från 60-talet har åldrats ganska dåligt. Att vara kreativ idag är väl lättare än någonsin tackvare föregångare som Beatles/G.Martin som försökte pusha dåtidens teknik till max.
 8. Innovativt då ja. Dassigt idag 😎🚀
 9. De har ju haft sjuka reor. Ssl för 49$ - voucher på 20$. Vilket är fult mot de som köpt för 349$.. Det blir väl någon prenumererations modell. Samma med softube, bra men för dyrt. Tycker pluggar borde kosta 50-100$/st. Dock har jag inte en aning hur lång tid det tar att utveckla en plugin 🤣
 10. Jag har ett ultimate mc 125 som kostade runt 2000. Helt ok. Klarar coles utan problem men de slår ju inte riktigt stora stativ om man vill ha riktigt lång bom tyvärr. Ett tips är att köpa en stor 15kg vikt som gym har till t.ex skivstång som man kan trä över basen på stativet. Då är det inte basen som är problemet utan snarare längden på armen på stativet
 11. Haha nix här blandas inte! Håller med. Ska se om jag kan installera HP filter på klonen då kan den nog vara riktigt trevlig. Jag mailade Thomas på Tk och han sa att de justerat knät på kompressorn på senare revisioner för man hör verkligen det snävare knät på g384. Jag har även chans att kanske byta ut vca mot gamla dbx i klonerna. Ska bli riktigt intressant och se om det är det som gör mid pushen på g384
 12. Tjo, Jag fick tillfälle att låna en Vintage SSL Fx G384 kompressor. Byggd på riktigt vis och samma som sitter i 4k borden. Jag har själv 2st HW kloner och jag har även inkluderat waves och the glue I testet. Testet är utfört på så vis att jag körde en sinus ton först så jag såg att alla komprimerade lika mycket. Förutom att alla har sitt sound så tog de lite olika mycket gain reduction. Troligtvis pga av hur de hanterar subbasen. Alla filer är Lufs gain matchade. Det finns även den oprocessade filen i mappen. Vore kul att höra vad ni tycker https://drive.google.com/folderview?id=1mIYOkGcbX0X17j1mioe4W50z243_XQvv
 13. Tjo, Jag har börjat med ett eget metal projekt och tänkte det vore kul att visa en jämförelse mellan olika high gain toppar. I testet använde jag Jcm800, 5150 och evh 5153. Profilerat själv och inspelat via Kempern. Min personliga favorit är Jcm, lite mörkare men väldigt punchig. Ändå relativt lite skillnad i mix. Är ni intresserade finns det länk till råa filer så ni kan lyssna på dem oprocessade.
 14. När jag byggt studio med akustiker så har han alltid sagt att man skall fylla lagom mkt i basfällorna dvs man ställer in dem och inte packar tätt. Jag antar att det har att göra med att även luft dämpar. Sen har jag alltid byggt i två lager. Du kan regla upp 60cm sen klär du med mdf. Det fungerar nog som en helmholtz och då täcker du upp två olika frekvenser. Det finns säkert någon som kan förklara bättre rent tekniskt. Du kan kolla Claes jobb på eora.se han har byggt en massa studios runtom i landet.
 15. Gött! Diggar känslan och din röst. Personligen tycker jag du kunde streamlineat låten lite. Lite segt intro, mer kick, typ någon old school kick så man hade fått lite mer driv. Kanske någon tydligare hook så fler saker hade fastnat. Men som sagt jag gillade ändå låten överlag (y)
×
×
 • Create New...