Jump to content

crillemannen

Medlem
 • Content Count

  1,782
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  22

crillemannen last won the day on August 25

crillemannen had the most liked content!

Community Reputation

149 Utmärkt

About crillemannen

 • Rank
  Veteran
 • Birthday 03/17/1985

Profilinformation

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Kinna

Personlig information

 • MSN
  crille_go@hotmail.com
 • Hemsida
  http://www.studiohaga.net
 • ICQ
  0

Recent Profile Visitors

18,155 profile views
 1. Jag skulle absolut inte slösa pengar på ett X desk. Preamps, hur många behöver du? Jag hade valt att i alla fall ha kvar 2st highend preamps. Jag gillar mest köra HW som inserts. Summering är inte värt det. Kanske om du har något som verkligen färgar ljudet med trafos osv. Men i regel inte. Förutom på sång som jag ibland printar känner jag bara ett behov av att använda HW vid tracking. Du vet, commit to sound. Sen duger ITB gott å väl idag. Jag har gjort resan själv. Där jag hade 16ch HW plus med option att summera med min Crane Song spider. Visst det gick snabbare att få ihop mixarna men bestämde mig för att investera tid att "lära" mig mixa helt ITB och nu tycker jag mina mixar är bättre än någonsin
 2. Pcie kort, sen har du även 24 i/o via adat. Jag funderar på en mobil setup så har tänkt att sälja mitt. Har även en kush audio Gaintrain isåfall, för du behöver en extern monitor kontroller
 3. Försök hitta ett SSL alphalink begagnat. Det har 24 i/o via dsub.
 4. Håller med om? Det finns nog en rättslig gräns, dvs en absolut sanning. Det bästa är ju att upprätta kontrakt. När jag drev min studio såg jag givetvis inga problem med att ge banden råa filer efter de betalat. Jag har även sparat allt så det mesta går nog att gräva upp. Men jag ser ingen skyldighet att studio ägaren ska lagra några filer efter jobbet är betalt och levererat
 5. Ni äger troligtvis rättigheterna om ni som ovan säger betalt för inspelningen. Sen har ju knappast studio ägaren någon skyldighet att spara allt material. Så jag vet inte riktigt vart ni vill komma? Stems betyder för övrigt utbouncade spår med/oftast effekter på så som stereo spår av mixade trummor, sång osv. Men du kanske menade de råa multitracksen? Dvs separata spår av allt.
 6. Nej, min poäng var att man bör ha ett sound, ett mål från första början. Di signal, halvbra trummor blir ingen professionell skiva. Man kan ju safea med DI signal absolut, men man bör ju ha ett uttänkt sound från första början. Jobba från grunden och uppåt.
 7. Usch.. Classic, spela in DI och dåliga trummor själva och sen ska någon lösa problemet i slutändan.. Börja istället med att våga sätta sound på saker och ting, commit. Skapa en känsla och sträva efter att komma så nära den och det sound ni vill åt. Då kanske någon duktig mixare kan få det att låta ok. Jag har endast mottagit en bra inspelning som ett band gjort på egen hand. Resten har varit skit rent utsagt. Ta i alla fall hjälp av tänkt producent/mixare för guidning på vägen.
 8. Tror inte att det finns men som du säger borde det gå att programmera. Datorn analyserar diverse verk ur en tids epok och ger sen förslag på stämma. Vore coolt att välja typ senromantik eller säg Barrock och så får man förslag därefter. Annars får man ju gå den hårda vägen och lära sig. Det är både kul å frustrerande 🤣 Sibelius är väl bransch standard för not skrift, men det finns några olika alternativ Notion 6 om du kör presonus
 9. Tubetech cl1b Testade softubes plugin och kände direkt att det var exakt vad jag letat efter. Super transparent vare sig du kör 5db GR eller 20. Tänkte att det roligare att köpa en riktig haha, och Wips dök det upp en för ett bra pris.
 10. Ja en del vad jag har hört. Mats är annars kanon och kung på Neumann.
 11. Vad ska du reparera? Audio Mats i kinnahult är kung på Neumann. Bosse Hansén i Gbg
 12. Jag har fått höra att Beeznees gör en av de sämsta kapslarna i branschen av några riktigt duktiga tekniker tyvärr. Tim Campbells senate revision skall vara spot on. Den hade jag satsat på.
 13. 1176, alltid användbar Pultec eq, köp min a design hammer eq! Hål i racket är det värsta som finns!
 14. Enkelt svar nej. Jag har en del fin HW men föredrar ändå att tracka rent in och behandla sången i efterhand. Editering så som tuning, fixa tighthet osv blir svårare om man komprimerar signalen på invägen.
×
×
 • Create New...