Jump to content

crillemannen

Medlem
 • Content Count

  1,820
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  23

crillemannen last won the day on May 4

crillemannen had the most liked content!

Community Reputation

156 Utmärkt

About crillemannen

 • Rank
  Veteran
 • Birthday 03/17/1985

About me

Social

 • Skype
  crille_go@hotmail.com

Recent Profile Visitors

18,588 profile views
 1. Realtime menas att den pitchar i realtid. Melodyne t.ex scannar in spåret innan den pitchar. Lägg den först alt efter första eqn. Dock innan kompression osv.
 2. 70k för ett sångbås haha! C'mon!!! Rektangulärt är ju bättre en kvadratiskt. Jag skulle säga att du kommer få klart bäst alternativ av att behandla ditt rum som 1 stort rum och sen Tracka sången i ditt kontrollrum . Två stora basfällor där framme. 2d moln över mixplats. Sen stor basfölla längst bak. Bör inte kosta mer än 10-25k beroende på vilken ribba du sätter.
 3. Ok! Jag har inte testat den men har en polare som har en Slate som vi sagt att vi ska a/b not mina original. De tester jag hört så har Slate något billigt över sig i diskanten. Men det har i princip alla,även dyra kloner när man väl jämför med originalen. Om det är värt 10x pengarna!?? Njae. Men det är fortfarande Hörbart. Jag postar väl här om testet blir av!
 4. Freddan blir ju bara besviken om alla gillar digitalt framför analogt haha! Du borde göra mikrofon jämförelse med Slate lr Sphere L22 när du nu har tillgång till Recordias mickar så kanske Larnemo blir ännu ledsnare.. 🤣🤣 Skämt å sidor.. känns lite trött att jämföra förstärkare mot plugins. Det finns många bra digitala alternativt idag. Så det handlar mer om vem som rattar. Jag ska lyssna senare och gissa! edit: Clip nr1 tycker jag låter bäst. Lite rundare lite mjukare. Clip 2 var lite vassare i mellanregistret. När det kommer till sådana här lätt-gainade gitarrer så har plugins låtit bra rätt länge. Det är med mer dist som skillnaderna blir ännu mer tydliga. Dock är en sådan här jämförelse ganska meningslös utan ett sammanhang. Sätt i det i en mix så hör man mer. Du skulle ju kunna göra digital/analog version med både gitarr och sång. Som jag skrev ovan. Köra Slate/sphere och t.ex riktig u47/67 sedan emulering i mix. Det hade varit intressant!
 5. Pensado är ju gräslig som intervjuare. Jag har börjat kolla på flera intervjuer som på pappret kunde blivit grymma men han bablar alltid bort sig.. CLA är ju helt klart fantastisk när han mixar rock. Metal, njae.. Men som sagt vill man få ut något vettigt av han är det bättre att kolla på de videos, Slate , mix with the masters där han jobbar i realtid. Får också känsla av att han hela tiden ska sälja något. Och allt är worlds bäst. Se bara på hans Barefoots som var amazing som nu står i hans lounge haha!
 6. Bra med djupet i rummet! Jag hade trackat allt i kontroll rummet dock. Då ökar möjligheterna att kunna behandla rummet ordentligt. Då kan du även ha en soffa där bak. Jag har stora basfällor i mitt rum framtill, 2d diffusor i taket. Sen basfälla och Qrd fällor bakom mig. Blev kanon och kostade inte allt för mkt. Här har du lite bilder: https://drive.google.com/folderview?id=0B4oklX-3D6XZc2VfcFRzVXluN0k
 7. Har inte lyssnat men har ju hört åtskilliga intervjuer tidigare med honom. Samma trötta tugg. Vill man få en bättre inblick hur han processar osv är det bättre att köpa typ den mix genomgångrn han gjorde med Slate. Då får man tillgång till hans mixade spår.
 8. Tips kan ju vara att ta ett midi keyboard ljud och använda pitch Bend hjulet för att se om man kan hitta rätt på så vis. Dvs spela med låtens ackord och benda försiktigt upp och ner för att se om man hittar rätt. Spelar ju inte så stor roll igentligen om man skall planka låten. Alltså om man själv spelar i 440hz och originalet är i 442hz.
 9. Är det hela 14hz lägre borde man lätt kunna höra det med en referens ton. Det är ju lite svårare om någon stämt i 442/438.
 10. Jag har inte haft något problem med jitter osv. Det gäller bara att ställa in rätt kanaler via pcie korts inställningarna. Är själva alphalink kortet inställt på 64kanaler och pcie kortet inställt på 56 då får man jitter och missljud. Det är alltså Windows som inte ser ljudkortet korrekt men alla DAWs ser det som det skall vara. Eftersom det inte har någon officiell support på w10 får man installera drivrutinerna manuellt via kontroll panelen. Men inget är speciellt krångligt när man väl listat ut det ha! Du får ju support av mig om du inte löser det. Just do it! Jag har kört Protools, studio one och cubase med kortet.
 11. Nej i DAWs fungerar det utmärkt och har inte krånglat för mig. Det är ju riktigt prisvärt för att få så många i/o du har ju 24 analoga + 24 till via adat. När jag körde hybrid Mixning hade jag alla min HW via inserts sen när jag tracka körde jag mina preamps via adat. Smidigt! Jag skulle helst vilja ha en mer mobil setup det är därför jag skulle vilja sälja.
 12. Det fungerar inte. Jag har ett ssl alphlink och det fungerar fint i alla DAWs men inte för att spela upp ljud på YT etc. Jag har dock för mig att det har fungerat på äldre w10 versioner men efter jag gjorde en ominstallation och tankade ner en av de senaste versionerna slutade alphalinken fungera. Nu kör YT, Spotify osv via datorns soundblaster ut till min monitor controller. Lite omständigt men det fungerar i alla fall. Får du tag i ett för under 10k så är det ju prisvärt! Jag kanske kan tänka mig att sälja mitt för 13500 ink kush audio Gaintrain
 13. Ja och 90% via sends. Ibland har jag reverb lr delay på Själva kanalen om man byggt något typ av sound
 14. Det är alltid svårt att generalisera. Men tänk lite så här.. Kör du eq på 1 och t.ex skär bort lite mids och sedan kör kompressor på 2 så eqar du bort diverse saker som inte inte kommer accentueras av kompressorn eftersom de helt enkelt inte finns kvar i signalen. Sen finns det ju vissa kompressorer som mörkar till ljudet då kanske man vill lyfta tillbaka diskant med en eq post kompressor. Jag kör oftast standard eq ssl/PTs eq3 först, sen kompressor sen t.ex en pultec eller dylikt som har lite mer färg. Limiter brukar jag köra relativt sent i kedjan undantaget kan vara basgitarr ifall jag vill jämna ut signalen, aka göra bajskorv av allt. Så: 1. Eq 2. Kompressor 3. Multibandskomprssor 4. Eq med färg, alt saturation 5. Fx
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.