Jump to content
Annons

Germer

Medlem
  • Antal inlägg

    289
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    2

Dagen då Germer senast vann var 7 december 2010

Germer hade det mest gillade innehållet!

Rykte i communityn

23 Utmärkt

Om Germer

  • Födelsedag 1989-05-15

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Göteborg
  1. Hej! Har letat på forumet, men hittar inte nån tidigare tråd som tar upp detta problem. Jag har ett projekt i Cubase. Jag har flera spår med trummor på som jag har mixat ihop så att det låter gött. För att spara cpu mixar jag ner alla spår till ETT spår (högerklick, Audio, Bounce selection). Sedan importerar jag det nya spåret till en ny kanal. När jag sedan jämför den bouncade filen med ursprungsfilerna är det stor skillnad i ljudet! Det nya spåret är lägre i volym, men jag får också för mig att det saknar lite av "punchet" som fanns innan. Vad beror detta på?
  2. Vad är det engelska ordet för häng/släp? T ex när en basist eller trummis ligger lite efter slaget i takten, så att sväng uppstår.. Som basisten i videon här: http://www.youtube.com/watch?v=GQkO3SGB3So
  3. Ta ett svängigt tjejnamn: Jenny
  4. Du måste ha en instrumental version av låten. Sedan fasvänder du de båda versionerna mot varandra.
  5. Det svåraste med att göra låtar är att inte tänka: "Vad kommer folk tycka om detta?"
  6. Konversationen mellan Linus och zantoz här ovan är sjukt skön 😄
  7. Men vad är det dom varnar för egentligen? Att folk inte läser sina avtal? Till och med när ES var här och promotade sig själva var de ganska tydliga med vad som gäller ang. ersättning och äganderätt, om jag inte minns fel.
  8. Men detta var väl inget nytt? Om ersättningen är skälig eller inte beror väl på hur snabbt man gör en låt.
  9. Ett tips jag kan komma med om man vill ha en catchig refräng är: håll det enkelt. Både textmässigt och melodimässigt.
  10. http://www.yrkesutbildningar.se/New_Generation_Singer_Songwriter_KU_172676.htm
  11. Alla nya digitalpianon har midi. antingen som usb eller vanlig. Jag köpte nyss Casio px-330. Bra digitalpiano med pitchbend.
  12. Vad är en EDM-låt? I vilka sammanhang kommer den att användas?
  13. Jag säger inte att det inte stämmer, för det vet jag inte, men det låter väldigt ologiskt och ovetenskapligt. Hur fungerar den teorin?
  14. Jag köpte en begagnad vtb-1 i nyskick för 600:-. Kunde inte varit mer nöjd! Bra transparent förstärkning och skön värme som man kan kräma på så mycket man själv vill.
×
×
  • Skapa ny...