Jump to content

Dorffy

Medlem
 • Content Count

  95
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutralt

4 Followers

About Dorffy

 • Rank
  Medlem
 • Birthday 10/23/1993

Profilinformation

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Uppsala

Personlig information

 • Hemsida
  https://soundcloud.com/badhus/
 • ICQ
  0
 1. Tack så mycket för svaren! Har dock inte lyckats hitta någon lösning på problemet än. För det första så har jag laddat jag EWQL biblioteket genom Kontakt 4, så jag hittar inga inställningar för micpositioner däri, dock så tror jag att problemet ligger någon annanstans eftersom det blir samma problem med ljudet även fast jag spelar ett instrument solo. Och som sagt så är det samma skit med alla effekter i mixern avstängda. Jag har verkligen ingen aning om vad jag ska prova härnäst. Det är i stunder som dessa som jag önskar att jag var mera producent och mindre låtskrivare. Kanske är värt att prova att ladda om alla ljud genom EWQL symphonic orchestras egna plugg istället för genom Kontakt 4 dock.
 2. Har snickrat ihop ett orkesterstycke i FL Studio som ska säljas vidare till ett företag. Har endast använt mig av EWQL symphonic orchestra till alla instrumentljud. Enligt killen som ska ha låten så har det dock blivit en fasvänding på ena kanalen (första gången jag ens kommer i kontakt med ordet fas, är rätt så vilse i mastringskogen). Efter att ha provat att panorera ut masterspåret så kan jag konstatera att det låter riktigt jävla risigt och burkigt i högerkanalen, vänstern är dock som den ska. Han tror att det beror på nån plugg som ligger och spökar nånstans i mixern, en stereobreddare eller liknande. Dock så har jag endast eq och reverb inlagt på mina instrumentspår. Efter att ha stängt av alla effekter så är burkigheten i högerkanalen inte riktigt lika framträdande, men problemet verkar ändå finnas kvar. Är det någon som vet var felet kan sitta? Som sagt använder jag Fl Studio och EWQLs orkesterpluggar.
 3. Tjohejsan. Jag har ett lite udda knasterproblem med mitt ljudkort. Jag kör ett CME Matrix K FW som fungerar helt ok när jag kör FL Studio och därmed ASIOall-drivrutiner, så har inga problem med musikskapandet. Grejen är att när jag inte är i FL så tar CMEs egna drivrutiner över, och då blir det ett sjusatans knaster vid musik och ljuduppspelning. Har provat att ändra latency men det blir ingen förbättring. A hjälping hand anyone?
 4. Tackar! Ja jag älskar också själva låten starkt, känner precis likadant. Jag ville liksom hålla låten helakustisk så länge som möjligt, men om oerfaren är positivt så är jag gärna det Det är svårt att säga, jag själv var aldrig med och skrev texten. Det verkar som att alla tolkar den på olika sätt. För mig känns det lekfullt och mysigt men med lite mera djup än väntat. Låten berättar små historier utan att kasta massa budskap i ansiktet på lyssnaren och säga "Det här är fel! Det här måste ändras!". Sånt gillar jag. De personer som känner igen sig med personerna i texten brukar var de som tar låten mest seriöst, och det är rätt många faktiskt. Sett tjejkompisar som fått tårar i ögonen av den!
 5. Nja, begreppen kanske känns lite out of date men kulturerna i sig finns väl kvar i en eller annan form
 6. Titel: Mys Pys! - Dagens ungdom Av: Dorffy Uppladdad: 07 Dec 2010 Kategori: Pop/Country En liten sång om dagens ungdom, med minibandet Mys Pys! som jag nyss fått äran att bli medlem i. Mitt gitarrspel i låten är lite halvknackligt, men själva låten som är skriven av mina vänner Axel och Ivar tycker jag är grymt bra. Axel är leadsångare, jag har spelat instrumenten, lagt kör och stämmor, spelat in, mixat osv. Uppskattar feedback! Hade göött /Adam Klicka här för att ladda ner filen
 7. 33 downloads

  En liten sång om dagens ungdom, med minibandet Mys Pys! som jag nyss fått äran att bli medlem i. Mitt gitarrspel i låten är lite halvknackligt, men själva låten som är skriven av mina vänner Axel och Ivar tycker jag är grymt bra. Axel är leadsångare, jag har spelat instrumenten, lagt kör och stämmor, spelat in, mixat osv. Uppskattar feedback! Hade göött /Adam
 8. Titel: Partysvin Av: Dorffy Uppladdad: 17 Nov 2010 Kategori: Elektroniskt/dans Partylåt skriven och inspelad av mig och en kompis. Rasmus sköter det mesta av rappen, jag kommer in på sång ibland. Texten har vi kastat fram tillsammans. Jag står för mixning och prodd och allt därtill. Det är nästan lite breakbeat över låtens karaktär. Texten är rätt random, och EXTREMT oseriös, men ändå ganska catchy. Det duger bra att dansa till i alla fall, och det är så det ska vara! Klicka här för att ladda ner filen
 9. Dorffy

  Partysvin

  39 downloads

  Partylåt skriven och inspelad av mig och en kompis. Rasmus sköter det mesta av rappen, jag kommer in på sång ibland. Texten har vi kastat fram tillsammans. Jag står för mixning och prodd och allt därtill. Det är nästan lite breakbeat över låtens karaktär. Texten är rätt random, och EXTREMT oseriös, men ändå ganska catchy. Det duger bra att dansa till i alla fall, och det är så det ska vara!
 10. Tackar för svaren! Tar och glömmer det med spotify och itunes och nöjer mig med att lägga ut på youtube när den är klar. Drar nog iväg ett mejl till låtskrivaren, kan ju vara värt ett försök så vi slipper att bli tvingade att ta ner den senare.
 11. Jag och en polare har en grymt bra cover på g. En akustisk version av Lady Gagas Telephone med ett stänk av swing! Dock måste man väl fråga om lov innan man får lägga ut låten på youtube eller distrubera den på sopotify/itunes etc. (Har ingen råkoll på upphovsrättstjotahejsan). Interscope Records heter skivbolaget, dock är det skvatt omöjligt att hitta nån kontakt på deras hemsida eller någon annanstans. Någon som vet hur man ska gå till väga?
 12. Bra tänkt men verkar som att det är ljudkortet som har suckat ihop. Hade samma brus i andra program så fort jag körde genom ljudkortet. Har skickat det på reparation nu.
 13. Danke danke för svaret. Har inte gjort något sånt här på mycket länge och var mest därför jag ville testa igen Det må vara känslolöst, men tänkte väl mig bara något man kan röra sig i takt till och inte så mycket mer. Knappast denna typ av musik jag skulle göra om jag vill förmedla en känsla
 14. Titel: Dorffy - I'd rather be Av: Dorffy Uppladdad: 03 Aug 2010 Kategori: Elektroniskt/dans En liten trudelutt som jag lagt ner 7 timmar på nu. Satte mig bara lite random i helgen och fick till grunden till denna. Har hämtat en del insperation från den lite modernare House/trance vågen som körs på radion nu för tiden. Har tyvärr inte kunnat spela in något till den eftersom ett ilsket bi verkar ha flyttat in i mitt ljudkorts mikrfon-input. Dock kanske något jag gör i framtiden Klicka här för att ladda ner filen
×
×
 • Create New...