Jump to content

ramoand

Medlem
 • Content Count

  1,549
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

7 Neutralt

2 Followers

About ramoand

 • Rank
  Veteran

Recent Profile Visitors

12,958 profile views
 1. Hej, Skulle vilja kunna växla mellan datorns ljud-output och mitt externa ljudkort. Tanken är att koppla en extra hdmi-kabel till tvn för att kunna refflyssna i tillhörande ljudsystem, men det funkar ju inte men mitt externa ljudkort. Därför skulle jag behöva byta så Cubase kör med datorns output för det. Det funkar att byta output för t ex Spotify men i Cubase har jag bara Audients driver och en "Generic ASIO" driver i Studio Setup så det går bara att lyssna via mitt externa ljudkort.
 2. Japp har gjort det, men signalen är liksom skitsvag även fast jag har gain på max. Låter inget vidare heller.
 3. Hej, Har precis skaffat ett nytt Audient ID4 som jag kör med Cubase 10.5 på Win 10. Funkar bra att spela upp ljud men när jag ska spela in gitarren i DI-ingången så får jag ingen signal. Har testat att dra upp DI gain till max, kollat så det är samma sample rate, laddat ner senaste drivrutinen osv. Får inget utslag på ljudkortet ens. Gitarren funkar bra, har testat med stärkaren. Nån som har nån idé på vad som kan vara fel?
 4. Lyckades lösa detta genom att ändra upplösningen på Windows till 100% (stod på 125%) så nu funkar alla pluggar!
 5. Ok jag kör på nya i7 10700 med inbyggt grafikkort. Dock så funkar inte pluggens inställningar heller, kan bara ändra output. Det kan väl inte bero bara på grafikkortet?
 6. Hej! Har demat några nya Waves-pluggar (V11) i Cubase 10.5 och på vissa av dem (Aphex exticer, J37 Tape) så är grafiken helt pixlig och det går inte att justera några kontroller. Andra waves-pluggar funkar fint. Antar att felet ligger i själva pluggarna. Nån som upplevt nåt liknande?
 7. I ett projekt jag jobbar med nu så blir varje bar 3 taktslag istället för 4 efter bar 40 av nån anledning. Har säkert kommit åt nån inställning som gjort detta men har ingen aning om hur. Nån som vet hur man kan ändra detta? Jag har Cubase 6.5.
 8. +1 Hur kan man få mer spår med mer bredd? Spåren staplas ju på höjden.
 9. Jo om upplösningen är 2560x1080 på en widescreen och 2560x1440 på en 27 tums så säger det sig själv att du får plats med mer på en 27 tummare. Inte på bredden, men på höjden.
 10. Du får ju inte plats med mer om upplösningen är mindre. Det är upplösningen som är det centrala. Med en sån widescreen skärm får du plats med mindre än på två vanliga 22" skärmar (1920x1080) t ex.
 11. Men varför skaffa en sån med upplösning 2560x1080 när du kan köpa en 27 tum med upplösning 2560x1440? Du får ju plats med mindre på skärmen med en sån 21:9.
 12. Större än 27 kan jag inte ha för då blir det antingen svindyrt eller så får jag gå ner i upplösning. Problemet med en skärm är att jag "bara" får 2560x1440 mot 5760x1080 med tre skärmar. Men det är ju helt klart mer najs med 27 tum och jag vet inte om jag verkligen behöver 3 skärmar.... Hmm...
 13. Jag står i valet och kvalet mellan att skaffa en tredje skärm eller en ny 27" (2560x1440). Har idag 2 st 21.5" (1920x1080) och det gillar jag inte riktigt för jag vill ha min huvudskärm mitt framför mig, inte lite till vänster som det blir med två skärmar. Har ni någon erfarenhet av att köra med 3 skärmar vs 1 skärm?
 14. Hej på er, Jag skulle precis importera ett clap-ljud i stereo och då upptäckte jag att Cubase gör om det till mono av nån konstig anledning (redan när jag förhandsgranskar ljudet så är det mono :S) Jag har självklart lagt ljudet på ett stereospår och har inga pluggar på som gör om det till mono. Har jämfört med samma ljud i windows media player och där är det stereo. Detta är alltså innan jag har importerat det. När jag panorerar kanalen helt till vänster så hörs det fortfarande lite i höger monitor också, de ska de väl inte göra? Nån som har en aning om varför det blir såhär? Tack på
 15. Aah inser nu att det blir nog rätt svårt att bygga.....
×
×
 • Create New...