Jump to content
Annons

Regler för fältinspelning?


Recommended Posts

Är det nån som har koll på det här med vad det finns för regler när det kommer till fältinspelningar. Vad behöver man för tillstånd? Eller om man vill köra guerillastilen och bara slänga upp ett trumset och mickar i typ ett parkeringshus, vad kollar vi på då? Är det störande av ordning som gäller eller hur ser det ut? Tänkte att man borde använda sommaren till lite intressanta projekt. Det vore ju inte helt fel att planka in på en gammal dansbana och koppla in dieselaggregatet och köra in en session liksom. Har en hel del sköna ideer man borde styra upp. Vore ju jävligt inspirerande att komma ut ur inspelningsrummet och göra nåt lite annorlunda. Vad tror ni? Kommer myndigheternas bulldozer och manglar sönder projektet med massa blanketter och tillståndsprövningar innan man ens hunnit koppla in?

Link to comment
Dela på andra sajter

Annons

Ja - jag skulle tro att allt sådant behöver ha polistillstånd. Om du sedan gör det ändå, utan tillstånd, så kommer de knappast och tar dig i hampan om du är någonstans där du inte stör någon - för då får de ju inte ens reda på att du finns där, men annars blir troligen påföljden att du måste packa ihop medebums och att du får någon form av böter...

Link to comment
Dela på andra sajter

Håll dig på sådana ställen där det inte stör någon, så ökar nog dessutom möjligheten att ni får arbeta i fred. Då lär ni nog inte behöva söka tillstånd heller. Annars är det den lokala polismyndigheten som måste ge tillstånd.

Eller sök bygglov och bygg en utomhusstudio 😛

Link to comment
Dela på andra sajter

Finns en dansbana mitt i skogen utanför Eskilstuna. Fråga ägaren så får ni säkert spela in där. Möjligen i utbyte mot en liten liten slant. Finns fin badplats i närheten.

Link to comment
Dela på andra sajter

Har själv gjort nåt liknande dock inte spelat in usik utan bara spelat musik. Jag och en polar tog våran dåvarande PA anläggning + bensinagg ut i skogen och hade utomhus diskotek med lampor och hela balletten, Vet att polisen kommit vid ett flertal tillfällen när vi hållt på men det ända dom sa åt oss va att vi skulle sänka musiken. Kan säga att det kom rätt mycket folk och det blev riktigt kul helger ute i skogen vid nån sjö med lite grill och bad också.

Som sagt polisen har endast sagt till oss att sänka volymen och aldrig bett oss att packa ihop eller liknande.

Rock on, kommer bli riktigt grymt.

  • Gilla 1
Link to comment
Dela på andra sajter

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...