Jump to content

Carle

Medlem
 • Content Count

  1,347
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Carle last won the day on January 5 2011

Carle had the most liked content!

Community Reputation

77 Utmärkt

1 Follower

About Carle

 • Rank
  Veteran
 • Birthday 02/13/1989

About me

Social

 • Skype
  daftpunk_89@hotmail.com
 1. Det är ju väldigt beroende av vilket sound du vill ha ut. Jag har spelat in en del i Sondtrade i Solna. De har ett jättebra rum för trumminspelning och ett Neve-bord och bra mik-park. Bland annat Rammstein har spelat in trummor där.
 2. Hej Allihopa! Jag släppte för någon vecka sedan min första fullängdskiva och tänkte göra lite reklam för den nu. Det är låtar som jag skrivit under de senaste sex-sju åren. Ibland har jag tänkt att vissa grejer känns pubertalt men vafan det återspeglar ju mig som jag var under de sena tonåren så jag vill inte retuschera det i efterhand. Vi spelade in alla grunder i Soundtrade Studios i Solna på ett Neve-bord in i Pro Tools. Sen har jag spelat in pålägg på olika ställen men framförallt hemma hos mig. Jag mixade allt i Reason 6.5. Innan mastring är alla låtar dragna en gång på analogband so
 3. Jag har stambyte nu. Så fort det är över (7 Maj) så ska jag göra en video. 🙂
 4. Eq först i kedjan. Bra knep är att boosta frekvenser tills man tycker att man hör skillnaden. Halvera det gain-värdet och var nöjd med det.
 5. Men standardkedja är som följande: Först SSL Masterbus Compressor för att limma och jämna ut. Alltid samma inställningar. 10ms attack. Auto-release. Ratio på 2:1 och så ställer jag threshold så att jag har gain reduction runt 2-3dB. Glöm inte make up gain för det sen! Därefter Izotope maximizer. IRC 2 Mode och så drar jag i Threshold så jag även här ligger runt 2dB gain reduction. Viktiga projekt har jag också dragit en gång på analogband för karaktären och lite extra kompression. Förstår om du kanske inte har tillgång till det men testa någon bandsimuleringsplugg.
 6. När det gäller musik så är det väl alltid den färdiga produkten, inte vägen dit som räknas. Sen kan vägen dit vara mer eller mindre snygg.
 7. Mj-mikrofonen såg intressant ut. Annars ligger ju både Shure sm7 och Senheiser MD 421 runt 2800. Sm7 har funkat bra på sång för mig och md421 är grym till pukor, virvel och gitarrstärkare.
 8. Jag röstar också för att eventuella intäckter skänkes. Jag kan sjunga, spela congas och lättare komp på diverse instrument. Jag kan spela in allt hemma. Jag gör 80-talstänkande popmusik med inslag utav 00-talsIndie och Afrika. Men även diverse dansmusik.
 9. Nowhere Boy Om John Lennon precis innan beatles. Jättebra.
 10. 449 dollar har jag för mig att jag såg någonstans. Oklart om källan var tillförlitlig.
×
×
 • Create New...