Jump to content
Annons

Carle

Medlem
  • Antal inlägg

    1 332
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    2

Allt postat av Carle

  1. Det är ju väldigt beroende av vilket sound du vill ha ut. Jag har spelat in en del i Sondtrade i Solna. De har ett jättebra rum för trumminspelning och ett Neve-bord och bra mik-park. Bland annat Rammstein har spelat in trummor där.
  2. Hej Allihopa! Jag släppte för någon vecka sedan min första fullängdskiva och tänkte göra lite reklam för den nu. Det är låtar som jag skrivit under de senaste sex-sju åren. Ibland har jag tänkt att vissa grejer känns pubertalt men vafan det återspeglar ju mig som jag var under de sena tonåren så jag vill inte retuschera det i efterhand. Vi spelade in alla grunder i Soundtrade Studios i Solna på ett Neve-bord in i Pro Tools. Sen har jag spelat in pålägg på olika ställen men framförallt hemma hos mig. Jag mixade allt i Reason 6.5. Innan mastring är alla låtar dragna en gång på analogband som ett första steg i mastrings-kedjan. Spotify Carl Carlsson – Ärla・Eurasien Första recensionen kom förra veckan på Joyzine. http://www.joyzine.se/?p=5970
  3. Eller tio låtar du tycker någon annan har lyckats med.
  4. Jag har stambyte nu. Så fort det är över (7 Maj) så ska jag göra en video. 🙂
  5. Eq först i kedjan. Bra knep är att boosta frekvenser tills man tycker att man hör skillnaden. Halvera det gain-värdet och var nöjd med det.
  6. Men standardkedja är som följande: Först SSL Masterbus Compressor för att limma och jämna ut. Alltid samma inställningar. 10ms attack. Auto-release. Ratio på 2:1 och så ställer jag threshold så att jag har gain reduction runt 2-3dB. Glöm inte make up gain för det sen! Därefter Izotope maximizer. IRC 2 Mode och så drar jag i Threshold så jag även här ligger runt 2dB gain reduction. Viktiga projekt har jag också dragit en gång på analogband för karaktären och lite extra kompression. Förstår om du kanske inte har tillgång till det men testa någon bandsimuleringsplugg.
  7. När det gäller musik så är det väl alltid den färdiga produkten, inte vägen dit som räknas. Sen kan vägen dit vara mer eller mindre snygg.
  8. Mj-mikrofonen såg intressant ut. Annars ligger ju både Shure sm7 och Senheiser MD 421 runt 2800. Sm7 har funkat bra på sång för mig och md421 är grym till pukor, virvel och gitarrstärkare.
  9. Jag röstar också för att eventuella intäckter skänkes. Jag kan sjunga, spela congas och lättare komp på diverse instrument. Jag kan spela in allt hemma. Jag gör 80-talstänkande popmusik med inslag utav 00-talsIndie och Afrika. Men även diverse dansmusik.
  10. Nowhere Boy Om John Lennon precis innan beatles. Jättebra.
  11. Carle

    Reason 7

    449 dollar har jag för mig att jag såg någonstans. Oklart om källan var tillförlitlig.
  12. Carle

    Reason 7

    Det verkar så.
  13. Carle

    Reason 7

    Det är ändå helt rimligt pris. Speciellt med tanke på att vid version 6 fick man själv sätta sitt pris och 6.5 var gratis i början när jag uppdaterade. http://www.propellerheads.se/products/reason/new/faq/ På länkan ovan står att läsa: "Q: I am a Reason owner already. What are my upgrade options? You can upgrade from any previous version of Reason to Reason 7 for EUR129/USD129 when Reason 7 is released."
  14. Carle

    Reason 7

    129 Dollar eller 129 Euro enligt propellerheads hemsida. Vilket egentligen är två helt olika priser. Jag har inte hunnit börja testa än men om allt är lika bra som det verkar så saknar jag i nuläget inget. R7 inkluderar allt jag saknade med R6.5.
  15. Carle

    Reason 7

    Jag Beta-testar jag också.
  16. Carle

    Reason 7

    Nu kan jag styra min Roland D50. Nu kan jag tajta till otajta trumspår. Nu kan jag enklare göra bussar. Jag älskar!
  17. Säga vad man vill om Carola men hon har om inte annat extremt bra mikrofon-teknik.
  18. Jag tror inte på att gata:a. Jag tror du riskerar att klippa låga partier utav sången. Men om du nu MÅSTE använda Gate så ska du ha den innan Compressor. Jag hade klippt ut andningarna eller automatiserat ner dem. Det tar tid men det är värt jobbet för annars kommer du störa dig på det för alltid.
  19. Guitar Nilsson: Jag ska kolla upp det. För örvrigt samma bandspelare som Winnerbäck trackade Duagava på.
  20. Angående text så tror jag kravet i riktiga melodifestivalen är minst en vers och minst en refräng.
  21. Läste inte hela tråden, men jag har precis mastrat mitt album och då drog vi slutmixen en gång på band innan vi tog tillbaka det i datorn och la lite olika pluggar.
  22. Ärsch, ni vet hur det går med unga stjärnskott. Drogmissbruk och skvallerpressfavoriter vid 20.
  23. Bra initiativ. Och jag kan bekräfta mitt deltagande.
×
×
  • Skapa ny...