Jump to content
Annons

Millen1981

Medlem
  • Antal inlägg

    243
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

6 Neutralt

1 följare

  1. Har en mexico strata med en riktigt fet p-90 dogear mick som ja moddade lite för att få dit men jävlar vilket ljud det är i en riktig gibson mick. Bra skit i guran har ja nu allafall.
  2. Ville inte skapa en helt ny tråd för en kanske enkel fråga. Men är det någon som har en aning om hur många spår man kan spela in samtidigt i nya Garageband. I det gamla garageband var det ju 8 samtidiga spår men är det samma i det nya? Någon som vet? Tacksam för svar.
  3. Om du inte ska ha nån specialfärg/special mönster eller dylikt så hade jag själv plockat isär gitarren och sen bara gått med kroppen till en billackeringsfirma och bett dom att slänga in den samtidigt som dom ska måla nåt annat. Blir ju liksom inte så dyrt då. Bara en tanke.
  4. Som rubriken lyder så undrar jag om det finns några pluggar som kan användas vid exempelvis sång på ex refränger för att få lite olika stämmor/ oktaver. Är ju ingen dunder sångare men vore kul o testa att leka lite om det nu finns några bra alternativ. Har en kompis till mig som sa att han köpt nån pedal som gjorde så det lät typ 2 stämigt när han sjöng. Någon som vet vad som finns?
  5. Tycker det låter bra, tycker dock att sången är för hög och ligger lite som över allt annat. Ett reverb och sänka nivån kanske men det är ju en smaksak. Allafall min åsikt.
  6. Bara för att ja tycker som jag gör betyder det inte att det är det bästa. Därför som ja skrev hur skulle ni gjort och varför. Finns ju oändliga sätt att modda sin gitarr på och därför så frågar jag här. Vem vet kanske låter p90n ännu bluesigare än singlecoilen gör i halsläget. Vill bara höra vad folk som är lite mera insatta än mig har att säga om saken. Alltid kul att bolla idéer och tankar.
  7. Fick en Gibson P90 Dogear mick av brorsan som ja har tänkt att slänga in i min mexico strata. Nu till min fråga. Vart skall jag sätta den, nere vid stallet eller i mitten eller högst upp. Egentligen vill ja inte ha den högst upp för att där tycker jag ju att singelcoil mycken har det där härliga fender singlecoil blues soundet. Så antingen i mitten eller längst ner. Kan ju säga att mitten mycken använder jag väldigt sällan knappt aldrig skulle jag vilja säga. Hur hade ni gjort och varför?
  8. Farsan har en Washburn d25s 12n gitarr och undrar som sagt vad det är för sorts värde på en sån gitarr om det ens är nån schysst gitarr eller om det är nån vanlig standard washburn liksom. Nån här som har en aning kanske. Låter dock helt jävla underbart och en väldigt fint byggd gitarr. Nåt som är av värde kanske?
  9. Tänkte bara höra om någon eller några har tjänat pengar på sin hemstudio och I sånnafall vad som gjordes. Tex sång eller insp av gitarr mm mm. Tycker det är intressant att höra men kanske bara ja som tycker det. Så har du fått en slant för något du behövt göra i din hemstudio så skriv gärna av dig några rader.
  10. Ja ibland gör man sina missar. Vet nån gång då ja glömt att sätta på phantommatningen på nån mick och det faktiskt tagit ett bra innan ja kommit på mitt fel. Men flera missar lär det ju bli under åren.
  11. ja nu kommer ni säkert att garva åt mig men tydligen så kunde man fälla ut en hel meter till på mitt stativ som ja aldrig riktigt sett att man kunde så nu är det inga problem alls men tack för tipsen. Detta pinsamma bjuder jag på. Tjo hejs.
  12. Mitt stativ eller mina är ju typ bara 170-180 höga när dom är fullt utvecklade men då kommer ju problemet att man behöver en typ bom för att få in dom över trummorna. Annars kanske ja får hänga eller bygga nåt i taket bara. Har tittat runt på en del youtube videos och där ser massor av överhängs stativ bra mycket längre ut än mitt "normala".
  13. Letar stativ för att ha som överhäng till trummor men inte hittat några. Vart köper man dessa. Dom ser ju ut och vara dubbelt så långa/höga som vanliga stativ. Har tittat på 4sound och lite annat men jag är väl blind så ni som vet får gärna länka eller skriva.
  14. Sen finns ju även Acousticas Mixcraft som är ett riktigt bra och enkelt program enligt mig. Perfekt för nybörjare tycker jag men andra kanske tycker annat. Är som en variant av garageband men för Windows.
  15. någon som vet hur garageband jobbar, har det stöd för flera kärnor och massa ram mm. Har noll koll på detta område men använder mig mest av garageband så det vore lite kul o veta.
×
×
  • Skapa ny...