Jump to content
Annons

Telefonröst-pedal?


Lithium

Recommended Posts

Alltså!

Är ute efter en pedal att använda i live-sammanhang till att få en så kallad "telefonröst". Antagligen behöver man en distpedal och en EQ (gärna i samma låda) för att kunna skära i bas och diskant och höja mellanregistret och sedan dista signalen. Det bästa vore ju om det fanns någon pedal specefikt för ändamålet - sång. Allternativet är ju annars att köpa just en distpedal och en EQpedal men det känns onödigt dyrt och omständigt - lär ju inte använda effekten på varenda låt liksom. Så, finns det någon sådan pedal eller dylikt, eller har ni några andra förslag på hur man skulle kunna uppnå samma resultat?

Link to comment
Dela på andra sajter

Annons
Brukar finnas nån boost i dem. Annars kan du ju köpa nån hyfsat billig multieffekt eller sjunga genom en gitarrförstärkare.

Multieffekt, vad skulle det vara för någon - om du har något förslag? En bra idé, kvaliteten är ju inte det viktigaste här!

Link to comment
Dela på andra sajter

Har ju som sagt var inte testat men en sån här kanske...den har ju även en fotpedal å är billig:

http://www.tradera.com/Behringer-V-Amp-2-M...uktion_98125509

Tack, bra tips. Skall kolla upp det!

Varför inte använda en pedal som faktiskt är till för just sång: TC Helicon Create

Det vore såklart det bästa om man hade 3000kr över till ändamålet!

Link to comment
Dela på andra sajter

  • 3 veckor senare...

Jag tror det går utmärkt med enbart en gitarr-eq. De brukar ha en mastervolym oxå, drar du upp den en hel del distar det nog lite lagom. Mellanreg på fullt, bas o diskant på noll. På musikaffärer brukar det finnas beg eq, det går ju med en rackmodell med, den kanske brusar mindre.

Det borde gå att göra en mekanisk grunka också, att hålla framför micken så det låter telefon. Ett papprör med minsta sortens bilstereohögtalare i? Alltså ej inkopplad, den ska bara förfula ljudet när du sjunger genom röret. Eller om du sjunger genom en kazoo? Sätter du en gitarrpedal på mickkabeln sabbar den det rena ljudet lite grann om den inte har true bypass.

Link to comment
Dela på andra sajter

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...