Jump to content
Annons

Spotify


nattvaktaren

Recommended Posts

Har aldrig hört någon säga något negativt om Spotify vare sig före eller efter Uggla. Det är som vanligt branschfolk som gnäller och aldrig är nöjda utan vill att tiden ska spolas tillbaka till 1989.

Du måste ha missat att läsa det som skrivits.

Det Uggla sa var att det kanske är coolare att ladda hem från Pirate Bay än att stoppa pengar i Sonys fickor. Majorbolagen äger över halva Spotify.

Link to comment
Dela på andra sajter

Annons
Hej Kruger, var är du nu?

En efter en hoppar artisterna av Spotify, eftersom dom inte får mer än något tiondels öre i betalning när någon lyssnar på deras musik, trots denna enorma framgångssaga?

Så låt se.....

nattvaktaren & Claes på ena sidan....

6 miljoner användare på andra sidan........

svårt....

men jag använder Spotify flitigt själv så jag får nog ställa mig på de 6 miljonernas sida denna gång 😆

/Kruger som visste

Link to comment
Dela på andra sajter

LoL...det är här orden "in your face" kommer in?

nelsonmuntzrie2dg3.jpg

Nä, men seriöst. Man kanske misstog sig. Det kanske är artisterna som varit giriga, medan skivbolagen haft realistiska kalkyler. Eller så är bägge parter lika goda kålsupare och borde syssla med aktier i stället.. 😮

Redigerat av Soxic
Link to comment
Dela på andra sajter

De stora skivbolagen är som en stor tumör som måste skäras bort. Finns ingen glädje där, bara girighet och business.

det är snart dags att du delger oss dina egna personliga erfarenheter av skivbranschens övertramp som du hämtar din uppfattning från

Link to comment
Dela på andra sajter

Så låt se.....

nattvaktaren & Claes på ena sidan....

6 miljoner användare på andra sidan........

svårt....

men jag använder Spotify flitigt själv så jag får nog ställa mig på de 6 miljonernas sida denna gång 😮

/Kruger som visste

...fast jag har svängt lite och har postat om flera positiva saker, så jag är kanske lite mindre emot numera.

Använder det dock fortfarande försvinnande lite själv och ser inte något stort behov av det för egen del, men ändå... 😉

Link to comment
Dela på andra sajter

Lugna nu. Att skivbolag inte ska finnas var nästan det dummaste jag hört. Visst är väldigt många bolag lite väl pengaintresserade. Lika väl som att männsikor tillåts spela i band eller producera så måste det ju finnas utrymme för männsikor som vill ge ut skivor.

Och som alltid när stora pengar är inblandat så blir folk giriga. Det händer med artister också. Det kommer alltid att finnas någon eller några som lär sig tjäna pengar på musikbranschen oavsett hur den ser ut. Kommer alltid att finns bolag eller personer som kommer att utnyttja musik för att få pengar.

Se på pirate bay. men dom blir ju hyllade...?

Link to comment
Dela på andra sajter

Oss? Du och ditt skivbolagsgäng då eller? 😄 Min personliga uppfattning är min egen och jag har rätt till min åsikt herr forumpolisen, så jag är mig veterligen inte skyldig dig någonting. För övrigt så är du så tjatig att ha att göra med, så det är ingen mening att slösa sin tid med att behöva upprepa sig för dig...

"Jasså?", "Vem säger det?", "och det skulle vara du då?", "det var något nytt för mig", "enligt dig då?", "vem bestämmer det" and on and on and on.

Tack, men nej tack. 😠

ja ok

du har alltså ingen egen erfarenhet av allt det du påstår om skivbranschen

Link to comment
Dela på andra sajter

Oss? Du och ditt skivbolagsgäng då eller? 🤪 Min personliga uppfattning är min egen och jag har rätt till min åsikt herr forumpolisen, så jag är mig veterligen inte skyldig dig någonting. För övrigt så är du så tjatig att ha att göra med, så det är ingen mening att slösa sin tid med att behöva upprepa sig för dig...

"Jasså?", "Vem säger det?", "och det skulle vara du då?", "det var något nytt för mig", "enligt dig då?", "vem bestämmer det" and on and on and on.

Tack, men nej tack. 😑

Fast han har en poäng. Du har full rätt till din åsikt men kan du inte backa upp den med konkreta fakta så är det svårt att föra en debatt mot dig.

Link to comment
Dela på andra sajter

Anledningen till att folk reagerar på din åsikt är för att den är ganska svart på vit.

Att säga att alla stora skivbolag är en tumör som måste skäras bort är att säga att alla som jobbar där är giriga och bara ute efter pengar.

Och om det är det du menar så har du fel. Alla som jobbar på stora skivbolag är inte giriga utan ofta musiker själva som allt som oftast är väldigt hjälpsamma, med undantag. Anledningen till att man söker sig till stora bolag är ju för att dom kan ge en något som de mindre inte kan. Då får man också vara med på att de kommer att göra allt för att få tillbaka pengarna.

Att skylla allt på bolagen är ju en klassisk självuppfyllande åsikt bland ungdomar för att få fortsätta ladda ner med gott samvete.

Link to comment
Dela på andra sajter

Jag säger bara kort och gott, mina erfarenheter och åsikter är mina egna, och så är det med det.

här får du mer till din 'point' isf:

1. Författaren ansvarar för sitt inlägg.

Alla åsikter i inlägg representerar författarens, inte forumets eller dess administratörers. Vid uttalanden om teknik, produkter, tjänster eller företag förväntas författaren helt och fullt stå för detta och även kunna ge belägg för sina uttalanden.

Link to comment
Dela på andra sajter

DieHard (oregistrerad)
Jag har inget emot att debattera, men demonproducenten har en förmåga att skapa en dålig stämning på forumet enligt min mening och jag tycker det är synd att personer som honom får så mycket utrymme här.

Är det någon som favoriserar honom och ger honom utrymme menar du? Eller är det inte så att det är upp till honom, mig, dig och alla andra att själva ta sitt utrymme här? Likväl som i privata sammanhang? Det är ingen som tvingas vara här heller. Nu får du ta och ge dig med alla dina beskyllningar. Du verkar vara sån som tycker om att skylla ifrån dig på andra.

Vill DU nu fortsätta diskutera och hetsa om vad DU anser att jag ska få göra och tycka eller vill du lämna plats åt andra?

Som sagt var upp till varje enskild person att göra inlägg. Du behöver inte läsa eller bry dig vad andra tycker som inte håller med dig.

Link to comment
Dela på andra sajter

Vill DU nu fortsätta diskutera och hetsa om vad DU anser att jag ska få göra och tycka eller vill du lämna plats åt andra? Du kanske ska ansöka om att bli moderator?

Ta't lugnt, det var ett råd i all välmening. Jag skulle ha mycket lättare för att förstå hur du resonerar om du förklarar VARFÖR du resonerar som du gör. Du kan inte slänga ur dig vilka uttalandens som helst utan uppbackning och förvänta dig att folk ska ta dig på allvar. Och det gäller ÖVERHUVUDTAGET, inte bara här på forumet.

Och som demonproducenten påpekade så står det faktiskt till och med i forumreglerna att man måste kunna backa upp sina inlägg.

Hurvida jag håller med dig eller demonproducenten lämnar jag helt osagt för det säger här har faktiskt ingenting som helst med det att göra.

Link to comment
Dela på andra sajter

  • 3 veckor senare...

Dax för ännu en nyhet från finansvärlden angående Spotify, denna gång mer enligt Nattvaktarens linje.

http://www.dagensps.se/artiklar/2009/10/13...61365/index.xml

Natvaktaren gav det två år för ett år sedan - och enligt artikeln i Dagens PS får det ungefär ett år. Ruskigt så nära dessa två olika förutsägelser ligger varandra... Vi får väl se hur det verkligen blir sedan, när tiden går ut för spekulationerna. 😆

Link to comment
Dela på andra sajter

" "Spotify kommer att vara borta om ett år om den fortsätter så här", säger en direktör, som vill vara anonym, men som företräder en av de fyra största skivbolagsjättarna, enligt di.se."

Frågan är då vad de vill ha istället? Fortsatt illegal nedladdning som innebär slutet för dem?

”Spotify, Idag lanseras ännu en tjänst ingen vill ha.”

Hur många miljoner användare behövs innan vi når över gränsen för ”ingen”?

Link to comment
Dela på andra sajter

Dax för ännu en nyhet från finansvärlden angående Spotify, denna gång mer enligt Nattvaktarens linje.

http://www.dagensps.se/artiklar/2009/10/13...61365/index.xml

Natvaktaren gav det två år för ett år sedan - och enligt artikeln i Dagens PS får det ungefär ett år. Ruskigt så nära dessa två olika förutsägelser ligger varandra... Vi får väl se hur det verkligen blir sedan, när tiden går ut för spekulationerna. 😎

Vi får väl hoppas det iallafall..att dom går i graven alltsp... Spotify är inte vår lösning för framtiden. Även om detta

gör musiken "laglig" så löser det inte problemet att ge artisterna betalt. Det dom får betalt är så obetytande lite..

Det tråkiga är ju att dom redan knutit en massa bindande avtal med bland annat telia och andra ISPs...hur långt dessa

kontrakt håller vet jag ej...men dom försöker nog binda så många kontrakt dom bara kan.

Jag hävdar fortfarande att det är statens uppgift att hålla kultur och musiker/konstnärer vid liv.

Med hjälp av bidrag...det är den enda lösningen som jag ser det... Dem fria marknaden fungerar inte längre...

Då vi inte längre behöver betala för musiken..

Det är bättre att släppa musiken fri åt alla gratis, och att EN person får en viss summa i bidrag istället för att hela landet ska behöva betala för musiken... så jag stödjer gärna nått form av bidrag till musiker som förtjänar det... hur det hela ska lösas mer i detalj vet jag inte... men tror bestämt att det är statsapparaten och inte den fria marknaden som ska lösa problemet.

Link to comment
Dela på andra sajter

man kanske ska börja betala för spotify och dra sitt strå till stacken.

nu när det kommit till iphone och reklamen kommer tätare.

jag betalar lätt 100:- för musiken på spotify, men jag hade lätt betalat 500:- om all musik i världen fanns där, och man kunde lägga till egna mp3 till ett eget server utrymme.

Och så skulle video ingå också!!

Link to comment
Dela på andra sajter

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu

×
×
  • Skapa ny...