Jump to content
Annons

nattvaktaren

Medlem
  • Antal inlägg

    1 831
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    17

Allt postat av nattvaktaren

  1. Så vi ska jämföra demoband som får hela eller nästan hela ersättningen från Spotify, med skivförsäljning av akter som ligger på majorbolag och får tio procent? För mina masterdealar får jag 50% royalty, inkomst minus kostnader, av skivbolagen. Det handlar om tusenlappar för några hundra sålda tolvor. Inte direkt jämförbart med tre kronor från Spotify.
  2. Är du en av dom där som snart kommer att skriva "Ja alltså jag har ju asperger"? Orka hålla på och gapa om konst och känsla, det här är ett forum på internet, inget annat. Om din musik står och faller med designen på en hemsida är det kanske dags att lägga ner, alternativt lägga in dig.
  3. Du "rensar med hp-filter", äger Cubase 6 men har aldrig hört talas om en limiter?
  4. Det är bara glesbygdstrance och pipiga försök till arenahouse på det här forumet.
  5. Tramsfaktor ett hundra. Vilken tur för dig Valle, att datorn inte var uppfunnen då det var du som var okunnig och plågsamt oinsatt i allt det här. Dina pinsamma nybörjarfrågor finns inte på nätet, du slapp hånas av tusentals dryga farbröder med för mycket fritid.
  6. Forumets största kärring strikes again. Man FÅR uttrycka åsikter på internet. Fattar du? För övrigt är detta en mycket större fråga än "Vad smakar bäst, Zoegas eller Gevalia?" ES affärsidé bygger på att upphovsmännens ställning försvagas. I förlängningen, om det sättet att göra business sprider sig, påverkas vi alla. Vi måste våga ifrågasätta och inte hela tiden stå med mössan i hand och vara tacksamma för de smulor som erbjuds.
  7. Jag gillar Benny-citatet! Klart man ska behandla rum som låter skit, men hur ofta är det egentligen så? Jag tror dåliga inspelningar i större utsträckning handlar om dom som lirar och dom som placerar mickarna. Akustiktramset och alla anala tekniker som tourettesbabblar om mätvärden och stående vågor börjar fan gå mig på nerverna.
  8. Varför stack du då? Blev det för stressigt att sampla fintrummor? Och när kommer nästa vst? Jag vill ha en synt med en oscillator med bara sågtand, en lfo och ett filter, helst uppkallad efter mig. Det ska vara inbyggd dist och chorus också. Tack.
  9. Ni killar som sitter och multiciterar varandra, det kan inte bli mycket knulla nuförtiden?
  10. https://www.studio.se/index.php/topic/85518-svenskt-musikliv-naer-svenskar-aer-en-minoritet-i-landet/ Så jag är borta ett par veckor, och ni alla blir upplurade på läktaren av ett nazitroll? När folk börjar posta sån där skit ska moderator direkt 1. låsa tråden 2. banna fanskapet. Det är ju alldeles tydligt att det inte handlade om musik, utan en helt vanlig skitkampanj av nån halvtokig muslimhatare. Nu får ni fan i mig vara lite vakna, släpp inte in sådana där.
  11. Det där är bara din och alla andra piratfjantars runkfantasier. Fakta däremot är att de artister som fildelas mest är samma artister som säljer mest. Det enda man gör när man kopierar är att ta bort en del av inkomsten, man tillför inte ett skit rent ekonomiskt och den som påstår något annat blir tvungen att övertyga med hårda fakta. Bättre vara ärlig: Jag kopierar musik och film för att slippa betala. Jag lägger inte motsvarande pengar på konsertbiljetter eller merch, och detsamma gäller de allra flesta. Fråga artisterna och resten av branschen.
  12. Valle ägd halvvägs in tråden. Riktigt kul.
  13. Bästa inlägget i år. 😆
  14. Du kan ju testa att spela en enda baston i hela låten. Inte säkert att det spelar någon roll.
  15. Du borde väl fått med ett "feta skivbolagsdirektörer" i högen av bajs här ovan?
  16. Ibland älskar jag studios forum. 😄 Här finns alldeles för många proffs för att sådana här clowner ska kunna härja fritt.
  17. nattvaktaren

    CD vs LP

    Imaaaaaaaaam 🥰
  18. nattvaktaren

    CD vs LP

    Om jag trycker på "anmäl" går det nog fortare. Men låt mig först börja med en Kraaaaaaaam!! 🥰
  19. nattvaktaren

    CD vs LP

    Jag vill att det ska stå "muslim" under mitt namn. Vem kan hjälpa mig med det? Men först: Kraaaaaaaaaaaaaaam. 🥰
  20. nattvaktaren

    CD vs LP

    Kraaaaaaaaaaaaaaaaaaam. 🥰
  21. nattvaktaren

    CD vs LP

    Fan då, kom inte här och var nyanserad när jag vill bråka. edit, Joachime alltså. laxen är alltid nyanserad.
×
×
  • Skapa ny...