Jump to content

rainydays

Medlem
 • Content Count

  3,794
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  13

rainydays last won the day on February 7 2017

rainydays had the most liked content!

Community Reputation

52 Utmärkt

About rainydays

 • Rank
  Veteran

Profilinformation

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Simrishamn
 1. Mac Pro känns väl mer som ett hobbyprojekt för Apple numera. Det är ju en så mikroskopiskt liten och ständigt krympande del av marknaden. Många "pro"-användare klarar sig bra med iMac eller MacBook Pro, eller för den delen äldre maskiner. Speciellt inom audiovärlden. Men jag hoppas att begagnatpriserna på soptunnorna kommer sjunka ordentligt om de släpper en ny modell nästa år. Isåfall norpar jag nog en sådan. Hade det inte varit för bristen på Thunderbolt hade jag visserligen kunnat nöja mig med en cheese grater prestandamässigt.
 2. Jag lyckades aldrig lösa det. Jag kom fram till att källan mycket riktigt var ett elstängsel, men ägaren ville inte göra något åt det och jag hade inte ork att driva någon process. Nu har jag flyttat och slipper problemet. Men det ska en ju inte behöva göra precis. Jag provade dock att sätta in Fishman Fluence-pickups i en gitarr och det eliminerade klickljudet nästan helt för mig. Så det kan vara värt att prova. Synd att bli begränsad i vilka pickups man kan använda bara. Vanliga humbuckers var inte nog för mig.
 3. Nja, har nog bara blivit lurad en gång. Fortfarande oklart om personen medvetet lurade mig, men hen ville oavsett inte komma fram till en lösning så det är ju lika illa för mig. Ingen större summa dock. Men jag har blivit ganska bra på att genomskåda lurendrejare känns det som. Synd att man ska behöva vara misstänksam hela tiden bara. Jag för aldrig över mjukvarulicenser om jag inte fått betalt först. Det är allt för riskabelt. Köparen kan ju betala via paypal och får där en viss säkerhet.
 4. Ny och ny.. de introducerade den för ett år sedan Men nytt för i år är samarbetet med UVI. Skulle gärna lägga vantarna på en sådan hur som helst! Men priset får gärna gå ner en bit först.
 5. Baktanken i detta fallet verkar vara att "ge" bort en plugg för att sedan locka till att uppgradera till hela paketet för en billig slant och/eller få upp ögonen för varumärket. Air gjorde ju samma sak med XPand!2 nyligen. Båda märkena ligger under inMusic, go figure. De är ju ganska glada vid att ge bort pluggar från dessa med deras hårdvara också. Hur som helst var det en trevlig julklapp. Funderade faktiskt häromdagen på att köpa detta bibliotek, är glad att jag väntade. Det är ju gammalt som gatan. Tror Sonic Implants släppte biblioteket 2002 ursprungligen för att sedan bli ompaketerat under Sonivox. Så det kan inte riktigt mäta sig med de moderna biblioteken när det gäller artikuleringar och scripting, men jag gillar inspelningen fortfarande och det tar relativt liten plats på disken.
 6. Egentligen var jag mest intresserad av flöjterna och klarinetterna, och jag hatar oboe. Men hela paketet kostade ju bara 700kr extra och det kan väl fagotterna vara värda! Ser fram emot att bekanta mig med dessa när vintern kommer!
 7. De är båda jättebra, men emulerar ju två olika hårdvaror. Personligen tycker jag Pultec är snäppet vassare och bättre emulerad, men båda är som sagt bra. Tycker Pultec Mk2 är en av de självklara uppgraderingarna att göra, men inte särskilt lämpligt att använda sin Custom bundle till då du får betala mer för den på det viset. Den kostar ju €119 nu och kommer kosta ännu mindre i december, så det känns lite galet att betala 149 för den. Fast återigen, kanske ta en fundering till på Voxbox? Den innehåller ju också en EQ i Pultec-tappning och en herrans massa mer. Jag skulle definitivt valt den framför Pultec i en Custom bundle, Massiva passive går för övrigt jättebra att använda på enskilda spår, det är väl mest att folk inte tenderar att göra det för att den är så pass DSP-hungrig.
 8. Jag skulle absolut inte kalla RMX16 för en one trick pony. Må så vara att non-lin patchen är den mest ikoniska men den är användbar i så många situationer. Använder den väldigt ofta på sång, speciellt ambiencepatchen. Och det är en av få reverb som funkar bra på bas. Chorusen är dessutom förträfflig på ex bakgrundssång. Grejen är att den har ett väldigt speciellt sound och jag har inte hört någon plugg som kan matcha det. Waves H-Reverb är väl den enda utmanaren vad jag känner till. Sen kanske man inte gillar det soundet, det är ju en smaksak. Lex 224 använder jag inte så ofta. Inget fel på det alls, det gungar inte min båt så värst mycket bara. En positiv sak med det är visserligen att det är snålt på DSP. Speciellt i jämförelse med RMX16 som är väldigt hungrigt. Mina favoritreverb från UAD är helt klart EMT 140, AKG BX 20, Ocean Way Studios och RMX.16. Skulle inte vilja vara utan nån av dem. Vad det gäller gitarrpluggar så tycker jag det är ovärdeligt att kunna plugga in och spela med nära noll latency oavsett datorns inställningar. Det i kombination med riktigt bra stärkaremuleringar gör att jag aldrig använder något annat längre. Det blir för mig så mycket roligare att spela. Men när det gäller native så tycker jag Scuffham S-Gear gör ett riktigt bra jobb. Är ärligt talat inte så imponerad av BIAS annat än ett par modeller som låter ok. Fairchild gillar jag men föredrar helt klart Manley Vari-Mu alla gånger.
 9. Om det är mactangentbordskänslan du vill åt så är väl CME Xkey något att satsa på. Den har fullstora tangenter med väldigt låg profil men ändå bra känsla.. Annars tycker jag AKAI MPK mini är trevlig, även om den är lite i minsta laget för mina dasslock.
 10. Jag skulls väl säga att alla dessa one knob-pluggar från Waves, EZMix och liknande är dynamiska presets även om de inte funkar riktigt som du beskriver. De känns dock som en bättre lösning tycker jag eftersom det handlar om tycke, smak och rentav artistiskt uttryck, dessutom handlar det ju om att få flera spår att fungera ihop. Så oavsett blir ju presets bara en utgångspunkt.
 11. Tycker för övrigt deras Custom bundle är bra om man suktar efter de dyrare pluggarna. Men däremot lite onödigt när det gäller de som ligger lite lägre i pris då de ofta hamnar under €150 på reor. Av det jag upplevt av voxboxen hittills så tycker jag det är en riktig höjdare. Låter galet bra, har många möjligheter att justera karaktären och är väldigt lättrattad. de-essern funkar också väldigt bra tycker jag, låter naturlig. Jag hade nog slagit till på den om jag var du. Andra lite dyrare pluggar som jag tycker är värt att titta på: Manley Vari-Mu Ocean way studio AMS RMX16 Ampex ATR-102 Culture Vulture Änvänder dem alla i stort sett jämt. RMX16 blev jag ganska förvånad över. Tvekade länge med att köpa den för jag tänkte att det var något jag kanske bara skulle använda ibland för retroeffekten, men den smyger sig in i nästan varenda mix. Finns många andra pluggar jag skulle rekommendera men de känns inte riktigt värt att välja i en Custom bundle. När det gäller gitarrpluggarna tycker jag de håller riktigt hög klass överlag. Fendern är väl den som är bäst emulerad skulle jag säga, men jag gillar personligen inte den stärkaren så det spelar ingen roll för min del. Riktigt bra gjord dock! Marshallstärkarna är också riktigt bra. Låter bra och är otroligt smidiga att ratta. Gillar framförallt bluesbreakern och 2203:an. Engl E646 är också en favorit när det gäller clean och crunch med lite modernare sound. Brukar dessutom gå billigt på rea nuförtiden. Tycker samtliga de klår guitar rig. Men det är ju också lite skillnad i pris.
 12. Det är inte "något på gång" med UA. Det är deras affärsmodell. Höga listpriser och ständiga reor, erbjudanden och kuponger. På så vis kan de behålla ett högt upplevt värde på produkterna men samtidigt sälja dem till priser som merparten av deras kunder har råd med. Och de får även in en slant extra från de med djupa fickor som inte kan vänta. Flera andra tillverkare kör med affärsmodeller som liknar denna. Troligtvis är den framgångsrik. Är inte så förtjust i det personligen men det är som det är.
 13. Några batterier Och några syntesajtsrar och annat plinkplonk Och effektsökeri
 14. Jag tror definitivt att de kan sälja ganska bra om de kommer ner i pris. Till skillnad från många andra "speciella" controllers så känns denna både cool, mångsidig och lätt att ta till sig. Känner man till ett pianoklaviatur har man halva inne, och sen utökar man sina yttryck utifrån det. Så det är ju inte som att börja spela fiol precis. Jag hade själv väldigt gärna haft en, men den ligger lite för högt i pris för mig. 7-8000kr kanske jag skulle kunna ge.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.