Jump to content
Annons

carlan

Medlem
  • Antal inlägg

    56
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

2 Neutralt
  1. åsikter är kul att höra, men de som argumenterar för att komma fram till vad som är rätt och fel anser jag vara lite idioti. kanske var en aning otydlig med det.
  2. vilken idiotisk och ändlös diskussion... typ som att jämföra vilken kock som lagar bäst mat, en som har lärt sig massa recept och om vilka kryddor som passar bra ihop etc, eller en som kör helt freestyle. Självklart kan man komma med 100 argument om varför den skolade kocken skulle vara "begränsad, och inte tänka nytt!" eller att freestyle kocken kommer misslyckas fatalt. många jämför ju dessutom stereotyper av de båda alternativen... allt är ju olika från person till person. för att ha en egen åsikt att bidra till diskussionen tycker jag att teori är värdefullt i de flesta fallen, (om man inte vill göra musik helt utan några intryck vilket kanske är kul för vissa...) skalor, ackord och harmonilära m.m är ju inte något påhitt, det är ju flera sekels utveckling av musiken för att skapa ett språk och guide för att inte behöva göra samma forskning själv för att upptäcka vad som låter bra och dåligt. Och detta betyder inte att man som skolad musiker håller sig till dessa regler konstant. Som någon sa, vet man om gränserna är de lätta att bryta. I mitt fall hjälper det mig att på gehör inte bara plocka ut melodier, utan även en simpel steganalys (ackordens förhållning till varandra och grundackord) som jag sedan kan implementera i mina egna alster utan större problem. Att höra på en låt, blir som att läsa en bok, för att vara lite extrem. En aha upplevelse när alla bitar föll på plats. Samma kunskap går ju att lära sig på egen hand utan de fina orden, men tar nog lite längre tid dock. Tror inte någon skulle lida av att kunna detta.
  3. Bäst och bäst, beror väl på vilket sound man är ute efter! Han var ju dessutom ute efter något som påminde lite om vocoder (om jag förstod det rätt). Känns som att mitt exempel är en relativt lätt väg till ett snarlikt sound. Man kan få till riktigt bra stämmor med melodynetaktiken om man rattar med formanterna och equar noggrant (i detta fall). För det känns som att i exempellåtarna, sitter stämmorna fast i leaden, fast väldigt lågt, som en liten krydda. En sidofråga här, en vocoder använder väl två signaler för att skapa effekten, (en röst och en synth typ). Och då låter ju sången som synthen. Finns det något som gör att man kan skippa synthsignalen. Alltså spela på synthen och sjunga i en mic, och man ändrar pitch på sin egen sång i realtid (eller näst intill realtid)? Eller det kanske man ställer in i en vocoder?
  4. testa att dela upp basen på typ två kanaler, en som har lows och en highs (med lowcut filter), sen så kan du sidechaina den låga rätt hårt, och bara lite/eller inget alls på den höga. då kan det låta rätt maxat, utan att man överdriver sidechain effekten
  5. jag skulle testat att ta leaden, duplicera typ 4 gånger och sen göra egna stämmor i melodyne, ters, kvint och oktav upp/ner. Då lär det ju låta snortight, lite autotunat men ändå inte lika o-autentiskt som vocoders gör. sen får man väl eqa utav bara helvette och försöka stereobredda det för att få ett lite fetare sound. (kanske köra två lead, och då kunna göra L/R stämmor!)
  6. dra ner lite diskant med en eq, och kanske leka lite med något reverb där du har lite mer wet än dry. så tänker jag när jag tänker på att blurra till ljud.
  7. 5kg och en batteritid på 20 minuter!
  8. carlan

    Spotify

    men om jag köper utländska artisters skivor? ska de få betalt av deras land skattepengar? om sverige lyssnar på massa brasiliansk musik måste ju vi betala. duh
  9. carlan

    Spotify

    du sitter alltså på en riktigt bra preamp
  10. carlan

    Spotify

    att artister får lite pengar tror jag beror på att så lite folk betalar för spotify. det som krävs tror jag är att spotify blir bättre, som det blev för mig när det kom till iphone, då kände jag att det här måste jag ha! jag betalar 100:- om det bara kommer något annat som fler personer träffas av, så kommer det nog bli grymt. Jag undrar också vad som skulle hända om spotify tog bort gratis alternativet, det skulle nog vara allafall en ganska stor % som går över till att betala. fast det är nog inte så smart att göra nu, när det är i uppstartsfasen i många länder och även ganska nytt här i sverige.
  11. carlan

    Spotify

    man kanske ska börja betala för spotify och dra sitt strå till stacken. nu när det kommit till iphone och reklamen kommer tätare. jag betalar lätt 100:- för musiken på spotify, men jag hade lätt betalat 500:- om all musik i världen fanns där, och man kunde lägga till egna mp3 till ett eget server utrymme. Och så skulle video ingå också!!
  12. i midi note editorn i din mjukvara, piano roll i logic kallas det (om du nu har logic). det är nästan ALLTID det som gör att det blir kulsprute effekt om man triggar till multisamplingar. för multisamplingar har ju typ en sampling för varje velocity steg, så då upprepas samma sampling over och over igen. Sen så finns det ju bättre trumbibblor som har flera samplingar per velocity. well, de flesta välkända trumpluggar har det. gl
  13. du kanske har velocityn på triggarna på max?
  14. carlan

    Idol 2009

    du klagar på att folk slösar tid med att kolla på idol en timme om dagen, samtidigt som du säkert gått runt och argat upp dig över att det känns som att bara du "förstår" hur fake och värdelöst det är (eller varu nu skrev), och har predikat om det till nära och kära. Folk som lägger så mycket tid enbart för att klaga på ett sådant struntämne är lite patetiska. Hade förstått dig om du klagat på något som faktiskt spelade roll, men idol? Även här tycker jag det är lite kul, att du (med kanske ett par tusen andra) avskyr idol, har säkert inte tittat mer en någon säsong MAX, klagar på 2 (?) miljoner svenskar som antingen gillar det eller bryr sig inte. Då kanske det inte är "alla andra" som inte fattar bättre, utan du som helt missat underhållningen i det. Det är ju bara att acceptera att smaken är delad, lönlöst att försöka ändra på det genom foruminlägg som dessa. Om inte det är slöseri med tid så... bättre att slösa tid på ett skratt än ett klagande foruminlägg
  15. hörru dingbatts. såhär tänkte jag precis! härom veckan köpte jag en skiva (första skivan jag köpt på 5 år), den kostade 295:-! Varför då?! den va assnygg och de va två skivor. Och dessutom fanns den inte på itunes, spotify eller typ piratebay (ah javet, dålig stil...). Eh, hursomhelst så när jag kom hem så öppnade jag den, pressade in allt i datorn på högsta kvaliten och röjde gärnet. Skivan åkte ner i en låda och har inte dykt upp ever since. -Men skivan var ju snygg sa du! jo javet, men min tjej bestämmer hur det ska se ut hemma, och dessutom har jag typ två skivor, det blir ingen fet samling man kan ha framme direkt. Så nu tänkte jag efter vad jag själv skulle vilja ha för nått om jag köper lite musik. Först och främst tar skiva för lång tid att konvertera om till mp3 och ibland har man inte internet så id3 taggarna kukar ur, så då fåre bli usb minne istället. Där allt redan är färdikonverterat och har rätt bildmaterial och info i mp3 taggarna (de vore svingrymt). + sen så skulle jag vilja ha (om det fanns), video material med artisten på sådant som inte alla andra har. Typ "the making of this song/cd/video", eller gruppens officiella video i HD kvalité. Men framför allt tror jag (kanske är för att jag är musiker) att man skulle vilja se hur skivan skapades och spelades in, lite som en dokusåpa. Vad skapar inte större gemenskap med artisten än typ att följa honom/henne under en tid? jamenar dokusåpakändisar är ju ett bra exempel på att det funkar (silikon är ett plus). I och med att du är ganska o-famous och bor ute i vischan (gurra-gangsters4ever!) så vet ju inte folk så mkt om dig antar jag. De vore ju perfa då med en video där man lär känna er, och hur plattan gjordes. Det skulle jag själv betala typ 100:- för. Alla vill ju ha kunskap, typ alla som köper studio tidning för det står "prodda som timbaland" de e ju kul tycker jag... Roligare vore det om timbaland skickade me en video där han visar hur han gjort en låt. Och specielt nu när varannan person gör musik skulle det ju vara en säljidé. Hela video grejen, video blog osv tror jag kommer ta över snart. orkar återigen inte läsa om jag formulerat mig bra, hoppas att någon förstod mitt inlägg. peace!
×
×
  • Skapa ny...