Jump to content
Annons

MattiasA

Medlem
  • Antal inlägg

    449
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av MattiasA

  1. Glömde av att du var fridlyst i sandlådan
  2. Javisst är vi för gamla(över 30). Därmed tappar vi all trovärdighet när vi klagar på nuvarande tränder,musik etc.
  3. Men om du tittar på en "P3"gala så kanske man får ta det faktum att det kommer att utspelas P3 humor. P3 är alltså den unga kanalen. Riktad till unga.Flams hör väl till. Och jag håller med dig om att det var låg nivå på de flesta skämten och att Kitty kanske inte riktigt är mogen som programledare än. Men värre saker har väl man sett.
  4. haha. Jo jag tror de har gjort detta till någon grej. Ett år var väl det där dansbandet som körde P3 hitsen.
  5. Absolut. Men en sak kan jag säga. Hade henrik Schyffert eller någon annan hip snubbe "stått" med en kukdräkt och sagt lustiga saker så hade de flesta grabba-grabbar garvat röven av sig i soffan.
  6. Mitt inlägg var på skämt egentligen eftersom jag själv har/hade en liten förkärlek till Rush. Men alla vet väl att bara äldre lyssnar på Rush. ja och så alla Dream Theater-fans som vill upptäcka äldre manlig musik.
  7. Det har väl blivit lite av ett återkommande tema i P3guld. Att avsluta med en artis/grupp som egentligen inte passar in som gör covers på årets "heta" låtar. Ett ganska roligt inslag enligt mig.
  8. Fantastiskt. Varför tittar ni på galor? Var det en överraskning att den skulle vara dålig? Sverige har inte resurser att göra en riktigt bra gala.(<PUNKT) Var det en överraskning att Håkan skulle sjunga? Eller satt ni och trodde på riktigt att något gammalt stofilband skulle dyka upp så scen visa hur det gick till förr. I och för sig så gick ju faktiskt Orup upp på scen. Hoppas du gillade det Killwithskill. Det borde ju vara rightupyouralley. Gammalt, ofarligt och tonsäkert. Galor är ofta dåliga. Tiden rör på sig. Tjejer kan. Killar kan också. Tack o hej
  9. Familjen, Linros och Orup var väl rätt grymt ändå
  10. Ni är för gamla. Ta en alvedon och gå och lyssna på något manligt typ Rush så blir allt bra igen. Skämt osidå. Galor blir ju aldrig bra. Ok att Ricky Gervais var grym senast men hur många sådana komiker finns det att tillgå i Sverige. Ganska kul att folk blir irriterade på Kittys feministiska initiativ. Men det var ju på "skoj". Är ni så känsliga mot kvinnor i tv som inte är nakna.
  11. I mixen finns det ett plustecken längst ner till höger på kanalstrippen(superior kanalen). Trycker du på den så dyker det upp fler kanaler till de olika delarna i superior.
  12. Du får nog editera trummorna innan du klipper ut pukorna. Pukorna kvantiseras ju efter de andra trummorna så det blir ju inget extrajobb. Samma sak med drumreplacement. är det inte bättre att editera alla trummor innan du gör ett midispår.
  13. Kommer in lite sent här som vanligt men stort grattis till allt. Flyttar själv också i veckan. Får dock inte tillträde till 107.1 kvadrat för eget bruk. Mer troligt 7.1. Men vad fan ska du göra en studio av garaget när du har en trehjuling där. En cykel med bockastyre på det så har du ju allt man kan önska av ett garage. Nä men det ska bli skitkul att läsa. ...Slutarp verkar vara ett ställe man inte flyttar ifrån i första taget. EDIT: Du har ju för fan ett renhorn hängandes på väggen också. Du sitter ju på ett världsklass garage ju
  14. Skönt att den fungerar för dig. Jag gillar den inte alls. Klart det är en lyxig funktion men jag önskar att den hade fungerat bättre. Tycker den dubbeltriggare extremt mycket samt missar vissa tydliga transienter. Brukar använda "detect transients" i audio editorn istället eftersom jag tycker den är mer lättjobbad men den markerar ju också helt galet ibland.
  15. MattiasA

    pro tools m.m.

    Har haft tillgång till Pro tools 8 en del under den senaste tiden. Jag har aldrig riktigt satt mig in i PT innan även om jag som musiker har suttit med i studio där de kört PT. Som vanligt när man kör ett annat DAW så känns det som om man har hockeyhandskar på sig när man smidigt försöker mixa som vanligt. Även de enklaste sakerna tar lång tid och man känner att mycket av kreativiteten går åt till irritation. Men det är också intressant att se en hel del enkla lösningar som ordinarie DAW, Logic 9, inte klarar. Den kanske största saken för var en sådan enkel sak som att kunna arrangera pluggarna i ett eget system. Att inte Logic ens i version 9 klarar av detta är ju riktigt dåligt. Kanske konstigt att man hakar upp sig på en sådan här detalj men mixning handlar mycket om flöde och snabbhet. Och att ha sina pluggar organiserade som man vill är helt klart något som gör livet enklare. Det finns såklart andra saker som PT säkert gör bättre än Logic men jag har inte riktigt kommit så långt än. Nu är ju PT även släppts löst till oss med "vanliga" ljudkort så då kommer ju tanken upp, att vid nästa DAW köp, slå till och byta. En annan detalj var att jag körde i 48 khz istället för 44 khz upplösning(??). har för mig att man inte ska kunna höra någon större skillnad mellan dessa upplösningar men jag tyckte faktiskt att det lät renare(!!??) Jag som alltid dissat dessa ljudnördar som ständigt hävdar att PT låter bättre än övriga DAW och att 48 låter mycket, mycket bättre än 44. Men det kan lika väl ha varit något annat som påverkat mig. Vad fan vet jag... egentligen? Har nu kommit till en tidpunkt när jag inte kan skylla mina resultat på dålig lyssning. Kör i och för sig i lurar men vet många som mixar jäkligt bra i sämre lurar än min (sennheiser hd650). Och jag vet även vad som är min största svaghet. Jag får inte instrumenten att bli tillräckligt separerade i mixen. Tycker jag kan få bra tryck i mixen. Kan även låtsas mastra upp låtarna rätt högt i RMS. Men detta jäkla separationsproblemet är så svårt. Man hör ju alla instrumenten rätt bra men det finns i den klarhet i mixen som jag vill ha. Framför allt ballansen mellan trummor, bas och gitarr ligger problemen. Tycker jag skär, sidechainar och komprimerar men ändå är det instrument som tävlar mot varandra. Visserligen gillar jag mixar som är lite tjocka men jag känner ändå att jag skulle vilja bemästra konsten att kunna separera instrument ordentligt. Alla tips är välkomna även om det egentligen bara handlar om träning. ha de gött
  16. Jag hör ingen skillnad mellan att köra mina 650 genom ljudkortets hörlursutag eller genom imacens inbyggda. Men det kanske bara är jag. Bara så du vet att det kanske inte alltid behövs en dedikerad hörlursförstärkare. MVH
  17. MattiasA

    Edit

    Jag äter Lord-Alge bröderna till frukost.
  18. En re-esser kanske. Lite sent kanske men bättre sent än aldrig
  19. Kom också att tänka på det sen. Haha. Jag var inte cynisk nog
  20. Jo håller med dig i mycket. Men just i denna tråden så var det väl ifrån början meningen att vi skulle diskutera produktion mer än musiksmak. Jag förstår folk som hatar Håkans musik. Men jag har inget behov av att folk skriker det i örat på mig. Om man skulle göra så i alla band relaterade trådar hade det blivi väldigt tråkigt
  21. Äntligen. Vi är i framtiden. Som jag väntat på den.
×
×
  • Skapa ny...