Jump to content
Annons

Dream Theater


Tranback

Recommended Posts

Annons

1. tjaa... ett band som är hyfsat likt är väl Rush, måste man väl säga. Stilen brukar väl vissa kalla för "progressive metal" eller nåt sånt :rolleyes:

2. Vet bara att jag gillar dom haha! 😳

3. Bästa skivan tycker jag är "Images and Words". OOOtroligt melodisk och trevlig. Hela skivan är bara heeelt fantastisk!! 😆

Redigerat av aorfreak
Link to comment
Dela på andra sajter

De som inte gillar när folk medvetet tvingar in taktändringar och anstränger sig för att göra sin musik så ospelbar och besvärlig som möjligt före att de låter bra, undanbedes dream theatre. Dom är bra på sina instrument men kan inte göra musik enligt mig. (dömmer dom nog lite extra hårt för de e såppass kända)

Link to comment
Dela på andra sajter

Själv lyssnar jag numera nästan enbart på progressiv metal eftersom det är det enda som lyckas behålla mitt intresse mer än 20 sekunder. (Kommer bli sjukligt inskränkt av det, jag vet men vad göra...)

DreamTheatre är väl lite av kungarna på just detta område och ändå tycker jag inte att dom lyckats med nåt sjysst överhuvudtaget. Lira skiten ur samtliga andra band kan dom men precis som ovan nämner så tycker jag åxå att dom är hopplösa låtskrivare.

Testa hellre "Symphony X" eller "Ayreon".

Redigerat av freddie
Link to comment
Dela på andra sajter

Favvoband! Kanske lite svåra att lyssna in sig på, lite "av musiker, för musiker" över det kanske, som kaffedvärgen nämner så leker de mycket med udda taktarter och allmänt skitsvåra instrumentalpartier men gillar man sånt (och det gör iaf jag) så gillar man ofta Dream Theater.

Link to comment
Dela på andra sajter

Själv lyssnar jag numera nästan enbart på progressiv metal eftersom det är det enda som lyckas bibehålla mitt intresse mer än 20 sekunder. (Kommer bli sjukligt inskränkt av det, jag vet men vad göra...)

DreamTheatre är väl lite av kungarna på just detta område och ändå tycker jag inte att dom lyckats med nåt sjysst överhuvudtaget. Lira skiten ur samtliga andra band kan dom men precis som ovan nämner så tycker jag åxå att dom är hopplösa låtskrivare.

Testa hellre "Symphony X" eller "Ayreon".

en del DT fantaster e sånna musikfascister. Fick höra en gång att jag inte va musiker av en DT fantast för att jag inte gillade dom.

Link to comment
Dela på andra sajter

O ja! Dream Theater är lysande ( men jag är den första att medge att de har gjort mycket skit också )..Är mitt favoritband, alla kategorier.

Bästa skivan är NATURLIGTVIS "Scenes from a memory"...Det är enligt mitt tycke den bästa skivan som någonsin har gjorts ( även om den börjar bli lite uttjatad 😛 )...

Är det någon mer som ska på konserten den 29:e September på Hovet?

Link to comment
Dela på andra sajter

Bästa skivan är NATURLIGTVIS "Scenes from a memory"...Det är enligt mitt tycke den bästa skivan som någonsin har gjorts ( även om den börjar bli lite uttjatad  🙂 )...

Ha! Började nästan tro att jag var ensam om att hålla den som absoluta favoritskiva 😛 Skall avnjutas i sin helhet, gärna till sängs med hörlurar. Bättre musikupplevelse får man leta efter.

Link to comment
Dela på andra sajter

1. Progressiv metal kallas deras genre, När dom slog igenom med "Imges and words" -92 fanns inte den stilen, utan dom utvecklades stilen med 90-talets tunga Mesa förstärkare, DTs influenser i sintur var Rush, Genesis,Yes, Metallica osv. men låter inte speciellt likt någon av dessa band i dag, utan bara små fragment från deras låtar, Jag skulle säga idag att dom spöar alla dom gamla banden med hästlängder idag och då, även om dom själva är blyga att säga de själva.

2. Dom är otroligt bra, som dom låter på CDn låter dom i princip live också, det är väl det högsta betyg för lyssnaren att dom verkligen är så bra som man hör på CDn. Vi på forumet och många kända band kan göra en bra inspelningar med effekter och gud vet moster, hålla på i månader tills de låter bra, men vi kan inte spela upp hela stycket live, nu pratar jag komplicerad musik, inte vispop 🙂 Dom spelar på Hovet nu den 29:e om du vill se dom live.

3. Alla album är igentligen bra, dom har utvecklats från första skivan till nu. Men man kan säga vissa album är mer lättlyssnade än andra tex. "Images and words" "Awake", "Fallin to infinity". Jag är inne på mitt 6:e år som musikstudent och överallt bland musiker och bessevissar har jag märkt att antingen hatar man detta band eller så älskar man Dream Theater. 😛 Tror att detta band måste man ge en chans att lysssna på några gånger för att tycka dom är bra. Ett ovant öra som inte hört stilen speciellt mycket tycker de låter illa men alla snabba solon och taktbyten. Skulle jag säga en skiva skulle jag säga "Scenes from a memory"

Redigerat av kirtaphus
Link to comment
Dela på andra sajter

Dreamtheater var min favorit band. Köpte alla skivor fram till six degrees. Sen kom jag på att de kan vara så jävla tråkiga!!!

Nuförtiden lyssnar jag bara lite då och då på dem. Och nsätan bara på Images & Words och Falling into infinity.

Där håller de sig mer till själva musiken. inte bara att spela svårt.

Såg dem i hovet januari 2004. Då tyckte jag de var riktigt bra...nu när man har andra grejer att jämföra med så var de inte så bra :rolleyes:

Ett bra band om man ska lyssna på "svår" musik, men om man faktiskt gillar det fina med musik som är att de inte behöver vara svårt för att vara bra så är de inget att rekomendera...

Link to comment
Dela på andra sajter

När Dream Theater 1992 släppte sin andra skiva Images and Words blev de världskända. Det lustiga var att de blev kända för två saker samtidigt, dels att musiken var banbrytande och dels för att de var såna otroliga musiker (samtliga medlemmar tillhör ju de bästa i världen på sitt instrument) i ett och samma band. Oftast brukar det ju vara en eller kanske två personer i ett band som utmärker sig t.ex. Extreme eller AC/DC, men i detta fallet var det hela bandet.

Dream Theater är ett sånt band som andra band går och kollar på för att hämta inspiration, så enkelt är. 🙁

De är kungar i sin genre, progressiv hårdrock. Alla skivorna är grymt välproducerade och välspelade och det finns flera guldkorn på varje skiva men de bästa skivorna om man måste välja några är Images and Words, Scenes from a memory och Train of thought. :rolleyes:

Musiken är fantastiskt varierande och spännande, allt ifrån kommersiell pop/rock nästan till brutalt komplicerad och kanske för en lekman svårsmält musik.

Dream Theater har under åren bytt keyboardist två gånger, från Kevin Moore till Derek Sherinian och nu senast till Jordan Rudess, vilket jag tycker återspeglar tre olika perioder rent ljudmässigt hos bandet eftersom alla dessa tre keyboardister har unik spelstil.

Kan därför ge dig 3st sporadiska låttips;

1 - Learning to live (Images and Words) med Kevin Moore

2 - A change of seasons (A change of seasons) med Derek Sherinian, om du orkar för låten är 23 minuter lång. :rolleyes: Lyssna annars på New millenium (Falling into infinity) med Derek Sherinian

3 - The dance of eternity (Scenes from a memory) med Jordan Rudess

Enjoy!

Mvh / djonas

Link to comment
Dela på andra sajter

"Vad är det för progressivt med att spela i udda takt-arter?" (anonym kompis)

Själv tycker jag att Dream Theater är ett oerhört ojämnt band som egentligen gjort rätt mycket bra musik, men som tyvärr dras med en trummis som verkar tycka att det är mycket viktigare att spela teoretiskt komplicerade trumkomp än att försöka få till något groove och sväng. Vilket han dock lyckas med ibland.

Om jag jämför de tidiga lyssningsupplevelserna med t ex Rush eller Kansas, så fastnade jag för dessa banden direkt, på grund av att dom gjorde väldigt bra låtar. Att det är ganska komplicerat att spela märker man inte alls förrens man verkligen börjra tänka efter, låtarna flyter liksom på bra ändå. Dream Theater var däremot för mig totalt obegripliga tills dess jag lärde mig några låtar på gitarr, i rent tekniksyfte från början, men upptäckte samtidigt att det fanns en del bra musik där också, om man lyckas tänka bort de låtdödande truminsatserna.

Att man lyckas återskapa det exakta soundet på en skiva live är väl sådär, själv tycker jag att tjusningen med live-spelningar är att man får låtarna i en något annorlunda version, oftast något mer avskalat än på skiva, men samtidigt med en trevlig "här-och nu-känsla". Om det är ett bra live-band såklart. Och annorlunda behöver ju inte betyda sämre. Deep Purple och Queen är t ex utmärkta exempel på det. Styx är ett annat trevligt exempel, tycker att några av skivorna är kanon, men live blir det ännu bättre. Det är ju nästan mer beundransvärt?

My five cents till ankdammen 🙁

Link to comment
Dela på andra sajter

Med risk för att vara tjatig vill jag bara tipsa om Spock's Beard här bland alla D.T.-fantaster.

Jämför man D.T. och Skäggen så är det ingen idé att börja jämföra musikerna; alla är virituoser (förutom Portnoy i DT som väl är lite jäkla kantig i sin spelstil. Håller helt med Rockford ovan) men jämför man LÅTARNA och FINGERTOPPSKÄNSLAN så spelar Skäggen i en helt annan division, för att inte säga dimension. Där D.T är en utveckling av metal in i progressive men rätt mycket navelskådning och posering, så är Spock's Beard som en läcker reinkarnation av Genesis, Pink Floyd, Yes, Rush i en 2000-tals tappning utan like.

Har senaste veckorna levt dygnet runt med dubbel koncept-plattan "SNOW" som är det bästa temaalbumet jag hört; som en fräsh nyispelning av Quadrophenia, Lamb lies down och The Wall på en gång men med fler hits - kanske 20 låtar jag gärna skulle köpa på singel, om man nu köpte singlar... Gadämnit.

Alltså - jag dissar inte DT, men om ni tycker dom är bra - så kommer ni förmodligen älska Skäggen! Eller...kanske inte.. 🙂

Och...D'Virgilio, trummisen i S.B. käkar Portnoy till frukost. Inte för att han är snabbare utan för att han är minst lika tekniskt duktig, men använder sina färdigheter med stil och kompar istället för att lira solo.

Redigerat av hammagrella
Link to comment
Dela på andra sajter

Vadfan viruoser? Pratar vi om James La Brie nu eller har ni helt glömt bort honom? Karl är ju för bedrövlig, nåja han är åtminstone inte en lika stor diva som vad han nu hette som ersatte Kevin Moore ett år eller två.

Dream Theater vandrar i mina ögon konstant mellan tragisk förstå-sig-på musik och ruskigt svängig hårdrock med schyssta ballader. Senaste plattorna har dock inte jag fastnat för. Senaste bra plattan var Metropolis Part2, å andra sidan brukar tema-plattor kunna blir bra. Annars stämmer jag in i lovsången angående Images & Words och Awake. Och förresten sista låten på Awake, Space Dye Vest, jösses vilken bra ballad!

/Majken

Link to comment
Dela på andra sajter

Jag håller med de flesta om att Dream Theater i bästa stunder är gudomliga, men i många stunder är ekvilibrister som snarare utför akrobatik i stället för musik.

Men för alla som gillar Images and Words kan jag rekommendera det svenska bandet A.C.T. och CD:n Last Epic. Melodiöst, progressivt, och jävligt fyndigt! Sångaren är dessutom bättre än James Dela-Roqfourt (eller vad han nu hette), men dock ingen Coverdale...

Link to comment
Dela på andra sajter

  • 6 månader senare...
Vadfan viruoser? Pratar vi om James La Brie nu eller har ni helt glömt bort honom?

Jag håller med. Den pajjasen har absolut ingenting i DT att göra.

Jag bumpar denna tråd, i samma veva som jag vill påstå att James LaBrie i alla fall är bättre än Charlie Dominici, som var deras första sångare...sämre än Blaze Bailey , Iron Maidens sämsta val någonsin (nu lär jag väl få stryk för det uttalandet... :rolleyes: )

Detta trackande av Portnoy kan jag iofs förstå när det gäller DT, men hans andra insatser då? Transatlantic, OSI, trummis åt Neal Morse (älskar nästan allt den karln har gjort, och ENBART för musikens skull EDIT: Kolla min avatar så förstår ni... ) etc..

Nick D'Virgilio (trummis åt Spocks Beard) är också underbart duktig, samma med Flower Kings gamla trummis Zoltan Czörch (stavfel kanske?). Jag har inte hört Flower Kings nya trummis, så där kan jag inte ha nån åsikt.

Men för att återgå litegrann. Man får inte glömma att DT, som någon sa, är musik AV musiker FÖR musiker. Det känns ibland lite som klubben för inbördes beundran. Men bästa skivorna måste ju vara Falling into infinity och Scenes from a memory (särskilt live-dvdn...fick ståpäls flera gånger)

Jag hade förresten nöjet att intervjua Jordan Rudess på hovet 2004. Fick även tillfälle att prata lite med herrarna Portnoy och Myung 😠

Redigerat av binary78
Link to comment
Dela på andra sajter

1. dålig80talsballadfastiblandfånmetalalahejjagvillvisahursnabbjagärochattjagkanspe

lasjukatakterförjaghargåttpåBerkleymusiccollagesomkostadepappa2miljoner med världens kanske fulaste sound. Hoppas inte det finns nån mer som låter så.

2. Nej.

3. Ingen, dom suger. Du kan iof ladda ner dom och skratta.

Link to comment
Dela på andra sajter

Lasse Mongo (oregistrerad)

Istället för att lyssna på vad en massa människor har för åsikter, gå och köp eller lyssna i affär eller vad du anser vara nödvändigt för att få höra dem om du är intresserad! de är bra helt enkelt om man gillar den typen av musik men det kan ju inte veta förräns man har hört dem, varför helt enkelt inte surfa in på deras hemsida och lyssna på nåt där och sedan bestämma/offra eller ge dem en chans... att jämföra dem med Rush är helt ur kurs även om saker de spelar kanske skulle påminna om dem, de är helt olika och gör sin grej och gillar man det så gör man det och gör man det inte så kommer de inte att gråta över förlusten som det innebar! besök http://www.dreamtheater.net/ och gör din egen bedömning helt enkelt...

Det finns massor av liknande som du kanske skulle gilla eller inte osv...

www.google.com är till för just dig!

Botten upp för DT och möjlighterna som musi innebär!

Link to comment
Dela på andra sajter

Har svårt att förstå att man måste klaga på herr portnoy för att han inte är svängig. Kan inte förstå hur man kan säga nåt sånt om man hört Transatlantic eller DT:s senaste platta. Visserligen är det inte pornoys grej att svänga, det finns de som gör det myyyyyyyyyyyycket bättre men jag ser inte att någon klagar på att larry carlton inte spelar tillräckligt bra dödsmetal. det blir lite samma sak.

Sen känner jag att det är obegripligt hur man kan säga att James LaBrie inte sjunger bra om man hörde honom på hovet i september. Stort.

Självklart anser jag att DT är ett av de bästa band som någonsin funnits (tillsammans med ToTo, A.C.T. och Queen). Kan inte fatta att folk aldrig kan ta dem för vad de är utan bara klagar på vad de inte kan. Än en gång: Ingen klagar på att Larry Carlton spelar tillräckligt bra dödsmetal. (inget illa mot Larry Carlton. diggar honom stenhårt)

Link to comment
Dela på andra sajter

Köpte deras Live in budokan(2005) för ett par veckor sedan, och dvd:n äger så djävla hårt. LaBrie är inte världens bästa livesågare dock.

Plus att jag tror han har lite tråkigt under alla dessa långa instrumentala partier 😎

Större delen av den showen är han ju inte ens på scenen 😛

Link to comment
Dela på andra sajter

Köpte deras Live in budokan(2005) för ett par veckor sedan, och dvd:n äger så djävla hårt. LaBrie är inte världens bästa livesågare dock.

Plus att jag tror han har lite tråkigt under alla dessa långa instrumentala partier 😎

Större delen av den showen är han ju inte ens på scenen 😛

Hahaha jo fyfan va tråkigt att knappt va med. 🙂

Link to comment
Dela på andra sajter

Jag lyssnar en del på de och jag gillar Falling into Infinity.

Portnoy är duktig, kanske för duktig om ni förstår 😄

Om du har sett Dream Theater spela så ser du att John Petrucci, John Myung och Jordan Rudess håller absolut högsta kvalitet. Så jag tvivlar på att Mike Portnoy hittar ett annat band med lika bra medlemmar. Förhoppningsvist så håller bandet ihop i evighet. 🙂

Link to comment
Dela på andra sajter

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...