Jump to content
Annons

freddie

Medlem
  • Antal inlägg

    457
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    1

Dagen då freddie senast vann var 29 april 2016

freddie hade det mest gillade innehållet!

Rykte i communityn

2 Neutralt

Om mig

  • Stad/plats
    Malmö
  1. Adam är ren HiFi. Mycket bas och mycket diskant. "Loudness right out of the box", skulle jag vilja säga. Supertrevlig högtalare om man vill ha just det. Genelec är rättvisare men ljudet låter komprimerat. Något som låter bra är Bowers & Wilkins 685 S2, men de är passiva. Renodlade HiFi-högtalare så det är egentligen inte vad du efterfrågar. Du får nog avgöra själv i en butik vad du tycker passar dig.
  2. Hmm...jag tycker att första mixen var bättre. Vad som hänt nu är att kick/virvel inte är samma kompisar längre. Kicken är för liten gentemot virveln. Sången låter en aning instängd men fortfarande lite ovanpå kompet. Gitarrer låter också lite för tjocka mot övrigt. Som sagt; i mina öron var allt bättre först utom möjligtvis sången. Tilläggas ska göras att jag lyssnar i ett par AKG K702 så subbasen kan jag inte säga något om.
  3. Bland det absolut snyggaste jag hört här på forumet! Där är något vasst över sången. Någon liten dipp i de övre regionerna hade nog tyglat detta. Lite mer verb på sång, virvel och pukor hade nog gett dem ytterliggare bättre plats i ljudbilden. Bra jobbat!
  4. Börja med att berätta vad du inte blir/är nöjd med så att vi förstår ditt problem. Vad innebär "olika anledningar"?
  5. Jag är långt ifrån en expert men jag citerar vår egen käre Yngwie Malmsteen: "How can less be more when more is more?" Är mer mera så borde mer vara mera. Eller? Om en dämpande insats ses som nödvändig så borde väl det mest dämpande materialet vara att eftersträva?
  6. Kolla densiteten. Om jag inte minns fel så är den i princip dubbelt så hög i stenull, gentemot glasull. Glasull ca 35 kg/m3. Glasull är bra. Stenull ca 65 kg/m3. Stenull är väldigt bra.
  7. Rejält kompetent laptop det där! Möjligen något overkill med 32Gb RAM. Jag har 16 GB och har inte lyckats att ens i närheten maxa kapaciteten. Jag menar; onödigt att betala för mer än nödvändigt. Men visst; har man pengarna så varför inte...
  8. För ca ett halvår sedan tackade jag för min tid här på forumet. Under flera månader var det mellan 1-3 inlägg per dag. Inte trådar, inlägg! Forumet var stendött. Dock har jag inte kunnat hålla musklicket borta från forumlänken och nu har det börjat ta fart igen och det gläder ingen mer än mig själv. Allt vad som är relaterat med en musikstudio intresserar mig helt otroligt mycket. Tanken på "musikstudio" och allt som kommer därtill är för mig roligare än både låtskrivande och spelande. Därför kunde jag inte låta bli att nappa på denna tråd. Materialet (främst tummor) är svårt att få till pga dess minimalistiska inspelning. När pukorna är integrerade med symbalpketet så blir det knivigt. Att inte ha hihaten separerad gör inte saken bättre. Joachime: Snygg (väldigt snygg!) tweak på samspelet mellan kick/virvel. Virveln är asgrym. Bra jobbat! Kanske något för torr sång, enligt mitt tycke. Övrigt; hur bra som helst. Mixen blev något hypad i diskanten på viveln. Mixen är gjord i hörlurar varpå stor risk för hängmatta men vem gillar inte hängmattor;-) https://www.dropbox....r away.mp3?dl=0 Edit: Bara några saknade bokstäver här å där.
  9. freddie

    Haj å gobaj

    Jag köpte en ett-års-prenumeration på Studio (tidningen) redan innan första numret sett dagsljuset. Det var en intressant deal på ett kommande magasin som talade direkt till lilla mej. Efter tre-fyra månader kom första numret, vilket var magiskt! Jag läste det där första numret säkert 120 gånger från första till sista ord. Året var 2003. Jag fortsatte att prenumerera år efter år eftersom jag verkligen älskade tidningen. Med åren tröttnade jag på upprepningarna och sade till slut upp prenumerationen runt 2009. Sedan dess har jag aktivt följt forumet men kärlek för "Studio". Dock är det nu stendött och inte längre värt att syna/delta. Hej då och tack för 2003-2008. Det var fem bra år.
  10. CME M-key har för kort anspel i tagenerna för att kännas bra eller okej som pianoklaviatur. Som "typisk" synthklaviatur är den däremot super.
  11. "Studiologic Fatar Numa Compact" har 88 jättesköna tangenter men inga övriga midireglage mer än pitch och modulation. Däremot har den en handfull inbyggda ljud om man är på det humöret. Finns hos tysken för ca 3800 kr inkl frakt. Jag är supernöjd. Edit: Ooops, det låter som om jag försöker sälja något... Vad jag vill ha sagt är snarare att jag tror det blir svårt att hitta ett midiklaviatur med bättre pianokänsla, för mindre pengar, än detta. Dock kräver den strömadaptor även om den har USB midi-interface.
  12. Jag gillar Tommy. Han har en skitbra sångröst (om än med ett engelskt uttal som behöver slipas) och hans guralir är helt fantastiskt! Dock lider hans alster av ruttna produktioner (tokpressad EzDrummer någon?) vilket är beklagligt eftersom många låtar är väldigt bra, välskrivna och med grymt guralir. Ja, jag gillar powermetal 😱
  13. Mr Rockford, min gamle vän! Ikea's "barkonsoller" med ett hyllplan från Bauhaus funkar för mej. Sedan jag skaffat Adam A7X:or så blir det dock aningen trångt så jag måste skaffa ett längre hyllplan. http://www.ikea.com/...ducts/40051196/
  14. Jag förstår din frustration. Jag upplevde den 2002 när jag fick reda på ElectricLightOrchestra släppt en ny platta (CD). Jeff Lynne (sångaren & huvudmedlemmen) gjorde egentligen bara en soloplatta men det var väl OK (han äger bandnamnet). Han gick ut med att han bara skulle använda "vintageprylar" och "gammal" teknik för att få den rätta (riktiga(!?)) känslan. Själv tycker jag mest att det blev innestängt och kvävt. Inte alls som ELO's forndagars klassiker som verkligen var top-notch när det begav sej. http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=chisjOylCgQ
  15. Adam A7X. Det stod mellan följande: Adam A7X Vilken ljudupplevelse! Mer detaljrikhet och upplösning än så här har jag inte lyckats hitta vid samma prisnivå. Botten är godkänt fast. Klar mid. Kanske något överdrivna där hög mid möter diskant (typ där cracken i virveltrumman bor), men det rättade till sej efter att ha dragit ner monitorns HighShelf-ratt med två steg. LowShelf-ratten sänktes också med två steg eftersom mitt rum är helt befriat från god "studioakustik"... Jag tog dem på öppet köp men butiken kan vara lugn. Dessa är keepers. Kul att sitta med en högtalare som är så pass detaljrik att man riktigt "ser" mixens alla element i nån slags ljudiskt 3D-bild. Ja, jag är minst sagt hänförd av dessa monitorers kapacitet. Visst, det finns säkert folk som tycker att det jag känner kan återfinnas i 50000 st andra monitorer, men jag vågar säga att så är inte fallet vid denna prislapp. KRK VXT6 Klen bas för storleken, ännu klenare låg mid, överdrivet hög i övergången mellan hög mid och diskant (feta 80-talsvirvlar blir små och ettriga(?)). Märklig monitor faktiskt. Skulle inte vilja arbeta med den om jag så fick den gratis. Däremot god spridning på ljudbilden och det låter stort på nåt vis. M-Audio CX8 Hittar tyvärr ingen affär att testa dessa i. Har fått bra kritik och har ett bra pris. Synd! Deras AV-40's ljudbild är helt suverän med tanke på vad man får när man just köper ett par AV-40... Om denna ljudbild/frekvenskurva infinnes i CX8 så kan de vara väldigt intressanta. Den är nämligen enormt rak. Yamaha HS80M Trevlig monitor utan fula/överdrivna frekvenser. Dock ingen definition i lågbasen. Allt bumlade mest omkring under 80-90 hz. Men, för pengarna de kostar så kan jag tänka mej betydligt sämre alternativ och förutom detta så låter de otroligt bra. Kanske de fungerar helt otroligt om man kör musik med tajt, tempomässigt fast och kontrollerad bas. Tex techno eller sånt där inte baskaggen fladdrar allt för mycket. Till uptempo rock höll monitorn iaf inte måttet enligt mej. Genelec 8030 Genelec bör vara svinbra med tanke på deras rykte men deras mindre modeller är verkligen inte värda sitt pris. Det låter mest HiFi. Jämnt och platt. Dessutom är de ganska lådiga/pappiga i soundet och har medelmåttig upplösning. Klen bas och klen diskant. Kvar blir mellanregistret som tyvärr smälter samman med lådornas/kabinetternas ljud. Det låter liten högtalarlåda, pappigt och instängt. Min lilla monitor-2011-recension Edit: Snyggade till en del konstiga meningsbyggnader samt adderade några meningar för att förtydliga.
×
×
  • Skapa ny...