Jump to content

freddie

Medlem
 • Content Count

  462
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

freddie last won the day on April 29 2016

freddie had the most liked content!

Community Reputation

2 Neutralt

About freddie

 • Rank
  Medlem

Profilinformation

 • Stad/plats
  Malmö
 1. Adam är ren HiFi. Mycket bas och mycket diskant. "Loudness right out of the box", skulle jag vilja säga. Supertrevlig högtalare om man vill ha just det. Genelec är rättvisare men ljudet låter komprimerat. Något som låter bra är Bowers & Wilkins 685 S2, men de är passiva. Renodlade HiFi-högtalare så det är egentligen inte vad du efterfrågar. Du får nog avgöra själv i en butik vad du tycker passar dig.
 2. Hmm...jag tycker att första mixen var bättre. Vad som hänt nu är att kick/virvel inte är samma kompisar längre. Kicken är för liten gentemot virveln. Sången låter en aning instängd men fortfarande lite ovanpå kompet. Gitarrer låter också lite för tjocka mot övrigt. Som sagt; i mina öron var allt bättre först utom möjligtvis sången. Tilläggas ska göras att jag lyssnar i ett par AKG K702 så subbasen kan jag inte säga något om.
 3. Bland det absolut snyggaste jag hört här på forumet! Där är något vasst över sången. Någon liten dipp i de övre regionerna hade nog tyglat detta. Lite mer verb på sång, virvel och pukor hade nog gett dem ytterliggare bättre plats i ljudbilden. Bra jobbat!
 4. Börja med att berätta vad du inte blir/är nöjd med så att vi förstår ditt problem. Vad innebär "olika anledningar"?
 5. Bas-basen, eller basgitarren som det heter på svenska, är ojämn i basfrekvensen och det är väl det tidigare inläggare uppmärksammar. Den sticker som bara den på några toner. Paketet, i sin helhet, sitter ihop väldigt bra tycker jag. Dock lider slutresultatet av samma problem som de flesta amatörmixar, dvs för mycket diskant på fel ställe. Om man sätter en EQ på hela paketet och drar ner ett par områden så blir det grymt mycket bättre. Prova smala dippar runt ett Q-värde på 4. Minus 2-4 db räcker. I mina öron får då din mix ett helt annat intryck. Det blir lite "from good to great" och man förstår vad du är ute efter. Jag tycker att mixen är skitbra, eftersom alla element sitter bra, men den kräver en del "master EQ". Någonstans är det ju de individuella instrumenten som bör tweakas för att få bukt på problemen. Gitarr och symbaler är det första jag tänker på, eftersom det värsta pågår i diskanten runt 5000 hz. Dippa dessa frekvener. 64 hz 400 hz 1100 hz 2500 hz 3470 hz 5700 hz 7200 hz De knastiga infogningsfunktionerna låser webläsaren, annars hade jag postat bild och ljudexempel.
 6. Jag är långt ifrån en expert men jag citerar vår egen käre Yngwie Malmsteen: "How can less be more when more is more?" Är mer mera så borde mer vara mera. Eller? Om en dämpande insats ses som nödvändig så borde väl det mest dämpande materialet vara att eftersträva?
 7. Kolla densiteten. Om jag inte minns fel så är den i princip dubbelt så hög i stenull, gentemot glasull. Glasull ca 35 kg/m3. Glasull är bra. Stenull ca 65 kg/m3. Stenull är väldigt bra.
 8. Rejält kompetent laptop det där! Möjligen något overkill med 32Gb RAM. Jag har 16 GB och har inte lyckats att ens i närheten maxa kapaciteten. Jag menar; onödigt att betala för mer än nödvändigt. Men visst; har man pengarna så varför inte...
 9. För ca ett halvår sedan tackade jag för min tid här på forumet. Under flera månader var det mellan 1-3 inlägg per dag. Inte trådar, inlägg! Forumet var stendött. Dock har jag inte kunnat hålla musklicket borta från forumlänken och nu har det börjat ta fart igen och det gläder ingen mer än mig själv. Allt vad som är relaterat med en musikstudio intresserar mig helt otroligt mycket. Tanken på "musikstudio" och allt som kommer därtill är för mig roligare än både låtskrivande och spelande. Därför kunde jag inte låta bli att nappa på denna tråd. Materialet (främst tummor) är svårt att få till pga dess minimalistiska inspelning. När pukorna är integrerade med symbalpketet så blir det knivigt. Att inte ha hihaten separerad gör inte saken bättre. Joachime: Snygg (väldigt snygg!) tweak på samspelet mellan kick/virvel. Virveln är asgrym. Bra jobbat! Kanske något för torr sång, enligt mitt tycke. Övrigt; hur bra som helst. Mixen blev något hypad i diskanten på viveln. Mixen är gjord i hörlurar varpå stor risk för hängmatta men vem gillar inte hängmattor;-) https://www.dropbox....r away.mp3?dl=0 Edit: Bara några saknade bokstäver här å där.
 10. Jag har ett välbevarat exemplar av "Inspelning och mixning: Den kompletta guiden", som jag gärna gör mig av med för en liten slant plus porto. Dock saknas DVD'n som medföljde. Update: Såld nu!
 11. Jag köpte en ett-års-prenumeration på Studio (tidningen) redan innan första numret sett dagsljuset. Det var en intressant deal på ett kommande magasin som talade direkt till lilla mej. Efter tre-fyra månader kom första numret, vilket var magiskt! Jag läste det där första numret säkert 120 gånger från första till sista ord. Året var 2003. Jag fortsatte att prenumerera år efter år eftersom jag verkligen älskade tidningen. Med åren tröttnade jag på upprepningarna och sade till slut upp prenumerationen runt 2009. Sedan dess har jag aktivt följt forumet men kärlek för "Studio". Dock är det nu stendött och inte längre värt att syna/delta. Hej då och tack för 2003-2008. Det var fem bra år.
×
×
 • Create New...