Jump to content
Annons

Cubase Pro 8


razz

Recommended Posts

Annons

Det vore ju guld om man kunde köpa Variaudio löst för en slant och integrera det i Cubase Elements/Artist.

Det kan du, en del av det iaf. Variaudio är Steinbergs påhittade namn på algoritmen Zplane Elastique, som dom leasat. Elastique finns i många DAW-program, men även som VST-plugin. https://products.zpl...astique-pitch-2 Redigerat av Signia
Link to comment
Dela på andra sajter

Det vore ju guld om man kunde köpa Variaudio löst för en slant och integrera det i Cubase Elements/Artist. För min egen del så känner jag att Cubase Pro innehåller väldigt mycket som jag aldrigkommer att använda, förutom Variaudio. Lite väl saftigt att betala 4000:- för den funktionen dock.

Cubase Elements och Melodyne Essential får bli min kombo. Knappt 2000:-.

Dubbelkolla även hur det står till med automatiseringsmöjligheter i Elements och Artist?

En helt annan väg vore väl annars att välja t ex Reaper. Många här på forumet gillar det, och det kostar knappt något alls.

Link to comment
Dela på andra sajter

Ja hur står sig Reaper i jämförelse med C8 elements? Är det hellre värt att lägga krutet på ett nytt DAW och lära sig det? Kanske kul och utvecklande :-)

Reaper är ett fullödigt program. Tycker absolut du ska prova det. Lätt att lära sig också. Gratis första 30 dagarna sen kostar det 60$.

www.reaper.fm

Link to comment
Dela på andra sajter

  • 2 veckor senare...

Jag velar fortfarande kring vilken Cubase 8-version jag ska köpa. Det lutar nu åt Elements av flera anledningar.

1. Antalet audio och midi-spår räcker gott och väl för mina projekt. Elements har begränsningen 48 audio-spår samt 64 midi-spår. 16 gruppspår är också mer än nog för min del.

2. Avsaknaden av instrument och vissa effekter gör inte heller så mycket då jag använder andra pluggar till dessa uppgifter. Sidechainfunktionen på Cubase-pluggarna är också den borttagen i Elements. Jag använder dock andra pluggar till detta.

3. Control Room, 5.1-mixning och andra mer eller mindre avancerade funktioner har jag aldrig använt så jag lär ju knappast sakna dessa...

VariAudio är den enda funktionen jag kommer att sakna.

Cubase Elements 8 kostar runt 800:-, för den pengen ser jag endast Reaper som möjlig utmanare. Jag vet dock inte om jag har lust att lära mig ett nytt program... 😱

Några fler nackdelar med Elements som jag har missat?

Redigerat av Måsart
Link to comment
Dela på andra sajter

Sidechainfunktionen på Cubase-pluggarna är också den borttagen i Elements. Jag använder dock andra pluggar till detta.

5.1-mixning /../ har jag aldrig använt så jag lär ju knappast sakna ...

Några fler nackdelar med Elements som jag har missat?

Tyckte själv Reaper var .. ett 'uppvaknande' efter Cubase. Så övergången sker nog inte toksmidigt, gjorde inte det för mig. Reaper utvecklas nästan lika långsamt som Protools, och Cubase har mycket saker som händer 'bakom kulisserna', medan Reaper är speciellt designat för att inte ha nåt sånt, alls. Så det är skillnader.

En sak du kan glömma, med Cubase Elements, är att det kan bli svårt att köra side-chaining. Side-chaining knappen i Cubase kom till just för att man annars måste sända ljud-data från en kanal direkt till en plugin på en annan kanal, via någon annan datakoppling än MIDI. Cubase kunde inte göra det, innan side-chain knappen kom till (Cubase 4).

Enda sättet var ett 'ful-hack': att göra en bus (grouptrack) i surround-format - oftast quadro (4 kanaler). Där la man en VST2-kompressor som kunde fungera quadro-format, hade stöd för external keying, och dessutom kunde lyssna på alternativt stereopar (inte många kompressorer som kan allt det än idag).

Sen skickade man kicken/triggern till quadro-busen, samt det spår som skulle utsättas för side-chainingen, och man tvingas då använda surround-panoreringskontrollerna för att avgöra vilka spår som vilka signaler ska adresseras som.

I Cubase elements säger du är både sidechain-knappen OCH möjligheten till surround-spår borta? Då misstänker jag att side-chaining kan bli svårt i Elements. Är inte 100% säker men du bör kolla det noga om vill använda side-chaining.

Redigerat av Signia
Link to comment
Dela på andra sajter

Cubase kunde inte göra det, innan side-chain knappen kom till (Cubase 4).

Enda sättet var ett 'ful-hack': att göra en bus (grouptrack) i surround-format - oftast quadro (4 kanaler). Där la man en VST2-kompressor som kunde fungera quadro-format,

Side-chain-knappen finns bara för VST3-plugins, även om du har senaste versionen av Cubase finns den inte för VST2 om jag inte är felunderrättad.

Link to comment
Dela på andra sajter

Jag gick från Cubase till Reaper för några år sedan. Nu när minsta knodden börjat växa till sig, så bestämde jag mig för att gå tillbaks till Cubase & köpte mellanversionen Artist 8. Tycker efter ett par dagar med detta att det är lite som att komma hem igen, allt har funkat utan problem. Än så länge.

Link to comment
Dela på andra sajter

Die Hard (oregistrerad)

Ja det där att byta DAW och behöva börja om är inte så kul egentligen. Sen är Cubase oslagbar när det gäller midi. Provade Reaper för några år sen och nä....Inget för mig.

Link to comment
Dela på andra sajter

I Cubase elements säger du är både sidechain-knappen OCH möjligheten till surround-spår borta? Då misstänker jag att side-chaining kan bli svårt i Elements. Är inte 100% säker men du bör kolla det noga om vill använda side-chaining.

Jo, det verkar så...

5.1 spelar ingen roll för min del men sidechain använder jag ibland när jag gör elektronisk musik. Jag får väl köpa något liknande denna: http://www.kickstart-plugin.com/

Link to comment
Dela på andra sajter

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...