Jump to content
 • NAMM 2020 – Universal Audio lanserar eget DAW

  Universal Audio ger sig in på DAW-marknaden med ett fullfjädrat inspelningsprogram för mac

  Jon Rinneby

  luna_recording.jpg


  Universal Audio ger sig in på DAW-marknaden med ett fullfjädrat inspelningsprogram för mac, speciellt utvecklat för Apollo och Arrow Thunderbolt.

  LUNA Recording System är ett unikt inspelningsprogram med realtime monitoring och låg latency som integrerar hård- och mjukvara genom DSP och UAD-pluggar. Vidare stoltserar utvecklarna med inbyggd Neve-summering (Neve 1272) samt ytterligare analogt mojo med ”Oxide”, en flerkanalsrullbandspelare med syfte att addera det där lilla extra när du exporterar. På instrumentfronten dukar UAD upp med ”LUNA Instruments” innehållandes Moog minimoog, Ravel grand piano, och Shape (vintageklaviatur). 

  LUNA laddas ner gratis senare i vår, förutsatt att du sitter på en mac med ett Apollo eller Arrow Thunderbolt-ljudkort. Läs mer på Universal Audios hemsida.

   

  Uppdaterat: Studio träffade Universal Audio på NAMM och fick en egen presentation:

   

  Studios nyhetsbevakning på Namm görs i samarbete med Universal Audio.


  User Feedback

  Recommended Comments

  Okej. 
  Det jag ser som faror med detta är att de kan låsa dawen till dyr hårdvara och vice versa, om du väl köpt dyr hårdvara kan du betala mycket för uppdatering av mjukvara... inget som jag vill doppa tån i ... 🙂 

  De behöver inte nödvändigt vis bli som protools sagan där alla hoppar av glädje med clipgain, 6 år senare än andra självrespekterande daws osv...

  • Gilla 1
  Link to comment
  Share on other sites

  Det där var nog den mest informativa produktvideo jag nånsin sett. 🙄

  Men eftersom jag har ett apollo twin så kommer jag ta ner och testa när det kommer. Gratis är gott. 😁

  Neve summing låter inte heller helt fel.

  Link to comment
  Share on other sites

  1 timme sedan, mixamannen said:

  Undrar just hur många år det tar innan det är en användbar daw…inte så lätt att göra en med alla funktioner man vill ha.

  De har mest troligt jobbat på det ett tag så det är nog rätt användbart redan nu.  Vi pratar trots allt om UAD.  Allt de gör andas kvalitet.  

  Link to comment
  Share on other sites

  6 minuter sedan, mixamannen said:

  Näe, jag tror man får betala för att den ska aktiveras typ… <_<

  Ah. Det kan du ha rätt i. Låter troligt.  Vore ju en bummer isf. Lär väl även gälla instrument och oxide tape emulator. Och kommer väl kosta motsvarande pluggarna isf.  Totalt inte värt det om det är så.  Är det som du säger så lär det knappast bli en ”storsäljare”.

  Link to comment
  Share on other sites

  22 minuter sedan, mixamannen said:

  Jävligt snyggt i alla fall. Gillar att man kan hitta plugins lätt, bara skriva in en bokstav eller två och filtrera sökresultatet. Så borde det vara i Logic.

  Håller med. Vet inte om du kollat livestreamen, men där går de in lite på tekniska detaljer också.  Bla tempoändring, warping och pitchshift. Allt detta kan du göra på Audio on the fly medan du lyssnar. Verkar riktigt bra. Men tilläggen som kostar extra kommer ligga på ca $300 styck.  Sen kan man fråga sig om man verkligen behöver dem. Det går att använda AU-pluggar. Dock inte i low latency.  

  Link to comment
  Share on other sites

  11 minuter sedan, mixamannen said:

  Kommer som jag sa tidigare att ta tid innan det blir riktigt användbart, går inte ens att kvantisera audio ännu…

  Den är ju mindre kul. Och jag håller med. Mycket som saknas fortfarande. Tycker det är förbluffande att man inte har med stöd för externa midikontrollers i första versionen.  Får det till att produkten är riktad till de som spelar in live och sen in och redigera det värsta typ.
  Blir intressant att se hur uppdatering kommer löpande. Kommer det vara månader emellan så vette fan om det är värt att investera tiden.  Man blir ju inte yngre direkt. Halvknepigt att börja använda ett halvfärdigt DAW så här när man väl börjat komma en bit i utvecklingen

  Link to comment
  Share on other sites

  Nah, efter att ha sett den videon och kommentaren från UAD att funktioner inte ingår utan att köpa licens, är jag övertygad om att de vill binda upp användare i ett system som kostar mycket pengar, och tycker det är lite mycket fokus på deras pluggar i dawen, att skapa musik korrelerar inte nödvändigtvis med bilder på gammal hårdvara, utan känns rätt gimmicky enligt mig. Ett kul showroom för deras mjukvara. Inte en DAW. 

  Mina åsikter såklart. Men jag luktar Apple, Avid och andra företag som mest vill dra ut pengar, och gärna tar enormt betalt för uppdateringar, med estetik och känslan av professionalitet som största merit

  Link to comment
  Share on other sites  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now

 • Studio nb_2_2.jpg

×
×
 • Create New...