Jump to content
Annons

eggplant

Medlem
  • Antal inlägg

    178
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

6 Neutralt

Om mig

Senaste profilbesökare

6 147 profilvisningar
  1. Den här verkar inte särskilt bra. De har inte publicerat något CVSS score än så man vet inte vad risken är. Men själva formuleringen (se citat) känns som att den kan göra lite som den vill om filen som öppnas är skapad för att angripa. Någon MAC-människa här som vet mer om det här? Eller möjligen vilken typ av fil som kan ställa till det hela? Hur som helst kan det vara bra att uppgradera till GarageBand 10.4.11. ref. https://www.cvedetails.com/cve/CVE-2024-23300/?q=CVE-2024-23300
  2. Ah. Jag trodde nästan att det fanns en specifik AI för sång. Typ sådana passager som "and I shivered of dread" lät väldigt bra och som sång. Jag har sett några för tal men inte testat än.
  3. Utöver de som nämnts så finns det några lite enklare som kan vara värda att nämnas. De flesta är fria/gratis. Hittade dom via Midination i början av året. SoundBridge, https://soundbridge.io/ Bosca Ceoil, https://boscaceoil.net/ Ohm Studio, https://www.ohmstudio.com/ Qtractor, https://qtractor.org/ MuLab, http://www.mutools.com/mulab-product.html Podium/Podium Free, https://zynewave.com/podium-free/
  4. Ja. Min (har en chrome-variant som heter Brave) är inte helt utan problem heller. Jag har också bägge språken installerade. Just nu testade jag att köra bara engelska och en bytte jag till svenska igen och då vägrade den ett tag tills jag skrivit en rad till då blev det svenska igen. Kanske laddar den språket en stund. Men inte helt buggfritt
  5. Troligen har/hade du engelska påslaget. Jag får nästan exakt samma ord (och blir även rött för mig) rödmarkerade om jag byter till engelska i rättstavningen.
  6. Ah. Ett 3232C-bord. Samma som Bruce Swedien om jag inte missminner mig. Kan ju bara komma gott ur ett sånt
  7. Vill bara tacka er för en trevlig och bra artikel. Jag har (i forntiden, före internet) mickat flygel för livespel. Det var bland det knepigaste jag gjort. Vi fick till det men det tog (om jag minns rätt) mer än halva vår stage-tid.
  8. Skrev samma på youtube: Något fel med videon? Efter 2.11 så lägger ljudet av. Startat om men det verkar vara videon som blir tyst, och det blir stillbild. Efter 3.34 kommer det tillbaks.
  9. eggplant

    Jamma online

    Låter en hel del som Ovbox. https://ovbox.de/ från Gamba-gänget https://orlandoviols.com/. Med skillnaden att där är det gratis men du får bygga ihop RPi-lådan själv.
  10. Har alltid funderat på att knalla in på Hagströmsmuseet när jag åker förbi Älvdalen men det har aldrig blivit av. Får göra slag i saken nästa år. Lite mer historia. Visst är det gubben Mabas i Karlskoga som har bas-agenturen för Hagström nu för tiden? För sisådär en 15-20 år sedan var jag inne i hans butik och då nämnde han det. Han hade även en drös Lugnås-gitarrer på väggen. Köpte en 9-strängad av honom. Fick även en liten historielektion om Lugnås då. Lugnås är gitarrfabrikören i Mariestadstrakten som tog över det mesta av Levins maskiner.
  11. Perfekt. En guide är precis vad jag behövde just nu. Lutar åt en SL88 Studio.
  12. Trevligt. Behöver fixa med fliken QASmixer som idag inte finns som standard-paket i tumbleweed. Har varit lite lat på den punkten.
  13. Skulle precis skriva det men såg att du redigerat :D @ewrol Om du testar Jack och har Ubuntustudio (eller annan Ubuntu) så testa studio-controls. Skall vara förinstallerat i Ubuntustudio. Jag har portat det till Opensuse Tumbleweed men det tror jag inte du kör. Studio-controls är en hanterare för att slå av och på Jack och hantera ALSA/Jack samt hjälper till med Pulseaudio. Jack kan vara lite krångligt om man inte kommer rätt på det. Kör du Jack (både ver 1 eller 2) så behöver du något som routar ljudet till olika enheter (audio och midi). Ta en titt på Qjackctl eller Carla (även Cadence har en patch-bay för Jack). Framöver kommer det en annan ljudserver som förväntas ta över från det mesta. Pipewire. Den är inte bara för ljud utan även för video och är låg fördröjning precis som Jack. Många distributioner har börjat inkludera Pipewire men för det mesta är den inte påslagen default. Alla funktioner är inte riktigt färdiga för prime time men relativt snart är det dags. Förhoppningsvis går vi då från den här spretiga situationen med alsa/jack/pulseaudio/gstreamer/etc. ref. StudioControls Qjackctl Carla Pipewire
  14. Hur menar du? Vilket ljud tänker du på? Andra ljudkällor utanför Reaper som skall gå direkt till ljudutgång? Kör du direkt till ALSA eller via en ljudserver (Pulseaudio eller JACK)?
×
×
  • Skapa ny...