Jump to content
Annons

cborg

Medlem
  • Antal inlägg

    1 680
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    7

Allt postat av cborg

  1. under tiden: Det finns en "senast uppdaterade"-länk (bredvid "markera som läst") med en sådan lista. Där finns även möjligheten att komma till senaste inlägget om du har den listan (klicka på punkten/bollen om den står framför rubriken)
  2. Roligt att se att du har rejält djup i absorbenterna! Det brukar vara det svåraste att övertyga folk om eller få dom att vänja sig vid; att bli av med rejält med yta/volym mot väggar och tak. Gött med en finfin belöning i frekvenskurvan.
  3. cborg

    Hej Min Vän

    Finfin prodd och feeling på det där tycker jag. 🙂
  4. Ni har redan kommit fram till det men tänkte bara hålla med :). Det går bra att använda Paroc 39z. (Några av mina tankar om modelleringen: Modelleringen funkar helt ok men är såklart ingen exakt vetenskap utan en modell som (förhoppningsvis) ligger nära verkligheten när mätningar inte finns. Då blir luftflödesmotståndet den parameter som följer verkligheten bäst (oftast). Man kan också slarvigt säga att Random incidence blir mer relevant uppåt i frekvens och mindre relevant nedåt. )
  5. Som grabbarna ovan svarat så kommer den skivan troligtvis inte hjälpa särskilt mycket med ditt problemområde. Du kan använda skivorna först för att flytta runt både dom och monitorer för att se om det blir något bättre i någon konfiguration. Sen kan du använda dom som ytterskikt i en tjockare fälla för att få bättre effekt.
  6. cborg

    Vad tycker ni?

    Lyssnar inte själv på hip/rap men tycker produktionen låter bra.
  7. Det verkar gå att dela anpassningarna. Nån får gärna testa: https://forum.studio.se/discover/6/ Får se om den tar med fler datum framöver, om det är en nollning eller en bugg.
  8. Det kan nog bli bra det här. För en lista med senaste svarade trådar kan man göra ett eget flöde under aktiviteter. Den verkar dock inte ladda så många som den borde men det kanske är nån liten bugg i farten eller om indexeringen är nollad iom det nya utseendet. Skulle ju vara toppen om det fanns en länk även för ett generellt flöde med Senaste bredvid Oläst innehåll under menyn där. Så här gjorde jag: Gå till fliken Aktivitet och sen Mina aktivitetsflöden. Välj Skapa nytt flöde. Hur jag gjorde inställningarna syns nedan. Sen sparas det under Mina aktivitetsflöden där du kan justera och spara.
  9. Kan inte alla detaljer men dubbel capstan så har du två drivhjul (ofta samma motor dock) som drar i själva bandet på var sida om huvudena och closed loop gör att dessa spänner bandet rätt och levererar konstant hastighet med bättre precision. (kan nog va så att är det dual capstan så är det också closed loop)
  10. Såg att Neve pratade om lite annat än vad jag refererade till (från ca 45 min). Jag vet inte hur väl det är undersökt med den typen av frekvenser och påverkan på vårt sinne. Några undersökningar jag sett om det har inte kunnat bekräfta det (endast en person hade resultat bättre än slumpen på ett test och efter omtestning så misslyckades hon) men de ville inte definitivt utesluta det heller.
  11. Kan jag tänka mig! 🙂 Har fått lyssna på en hel del roliga inspelningar med sånt.
  12. Såg att jag missat kommentera detta. Nja, jag skulle säga att de även behöver dubbel capstan closed loop och om det ska spelas in justerbar bias.
  13. Har nog inte några säkra svar på det där. Om du ska använda Dolby NR B/C får du nog testa och avgöra. Var olika för olika band tyckte jag och ja, du behöver ha det när du spelar upp. Ibland var det bättre med lite mer brus än att köra Dolby vill jag minnas. Däremot pilla med Bias det gjorde stor skillnad (hx gjorde säkert sitt också). Om inte spelaren har autodetect på bandtyp (chrome, metal iv) så behöver du sätta läget rätt, japp. Tillverkare vete fasen men jag skulle följa råden du fått tidigare.
  14. Tack för länken, det ska jag också kolla! Jag undrar vad det är vi hör i så fall. Att själva signalen påverkas, så är det definitivt. Kommer den in i ofiltrerad i ett system så kan den ställa till och påverka mycket även i det hörbara området, särskilt om övrig teknik kallt räknar med att den är filtrerad. Annars vad som är kvar efter en filtrering eller om örat/hjärnan filtrerar på något speciellt sätt är mycket intressant.
  15. Massor! Och dom flesta är super-intressanta och roliga. En av mina favoriter: McGurk-effekten. 😄
  16. Kassettdäck, vad roligt! På den tiden jag HiFi-nördade och spelade in på kassett så gällde: triple head - som tidigare beskrivits av van Caine, dubbel capstan, closed loop - för max stabilitet och minimalt flutter justerbar input - för att sätta rätt max-volymen justerbar bias - för att kunna få bästa upplösning vs distorsion när man maxar volymen HX Pro - som dessutom finjusterar bias beroende på materialet. (Jag har nog aldrig gjort en direkt jämförelse iofs men skulle ändå se till att det finns med). Den måste självklart klara bandtyperna normal, chrome och metal iv. Dolby NR B/C - för att det kan behövas ibland. Förutom de märken som nämnts finns det även några hyfsade Denon. Har kvar min Denon 710 som låg lite högre i consumer-skiktet. Helt ok och har de flesta tekniker. Kände dock igen namnet Nakamichi. Det var väl high-end när det begavs sig tror jag. Körde många typer av band, normal och chrome men för demo var det Sony Metal XR (Type IV) som gällde. Gav bort sista oöppnade till en polare för några månader sedan som börjat tok-köra kassett igen. 🙂
  17. Utan några köpta? Det var som fasen isåfall.
  18. Apropå SoundToys igen så har de ytterligare erbjudande ifall du loggar in på ditt konto och kollar upgrades, även om du bara laddat gratisversioner tidigare (såg ut som jag kunde få hela bundlet för $200 för att jag har gratis altarboy reggad sen tidigare). Dom ligger på hårt i år.
  19. Kolla plugindiscounts.com. Brukar handla där.
  20. Åh fasen. Intressant för fler då.
  21. Soundtoys ger bort Tremolator i år. Kräver ilok.
  22. Jag vet inte om jag hajar din ritning riktigt och om det är den totala spalten eller inte, mineralull inkluderat, så det beror på.
  23. Tack Linus! Jag tror minsann det blir till att testköra.
  24. Nice! Om du har testat/mixat med den och har några sekunder över till utlåtande så får du gärna skriva i nån tråd. 🙂 Är lite nyfiken på om det skulle kunna vara bra hjälp för oerfarna mixare, med lite hjälp (verkar ju ha en sådan funktion).
  25. Vad snyggt det blir! Roligt att se. Lite förändringar från ursprungsplanen men allt ser ok ut. 🙂 (ps. Har mailat lite om V6/V4 vs Panel på bakväggen ifall du missat det.)
×
×
  • Skapa ny...