Jump to content
Annons

Casperfren

Medlem
  • Antal inlägg

    1 273
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    19

Dagen då Casperfren senast vann var 4 mars 2019

Casperfren hade det mest gillade innehållet!

Rykte i communityn

88 Utmärkt

1 följare

Om mig

  • Kön
    Man

Senaste profilbesökare

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra medlemmar.

  1. Hur ska ni veta att ni spelar in det neutralt utan problem i signalen? Det krävs lika mycket erfarenhet att spela ett instrument väl som att spela in väl. Bara en sak som en producent kan göra det 10 ggr bättre för band är att äga skitbra cymbaler som trummisar får använda. Sedan ska trummisen slå väldigt löst på cymbalerna, ni kan överdubba dem sedan också, bättre än att slå för hårt vilket 95% gör. Hur hårt är för hårt? Spela in 10 album med bandet så har ni lärt er, eller ge 3 dagslöner till en producent 😄
  2. Utan ljud är det svårt att ge ett svar:) Hur låter det i mixen? 70% av sustain i trummorna försvinner i ett standard rock/pop arr (mer än en gitarr och sång)
  3. Ok, jag har inte lyssnat, men hoppas de är riktigt nice då jag ska skicka hem några snart.. jag gillar nog middiga monitorer dock
  4. https://www.soundonsound.com/sound-advice/q-should-monitors-be-near-rear-wall "One down side of placing the speaker very close to the back wall is the effect it has on stereo imaging and the perceived depth of the soundstage. In general, the further the speaker is from the back wall, the greater the impression of soundstage depth becomes. So there are lots of interacting aspects of the overall in-room speaker performance that have to be balanced — compromises are inevitable. "
  5. Coolt, testa o mäta:) Blir det en liksidig triangel nu mellan öronen och monitorerna? Ser ut som att du är lite långt bak, iaf genom kameran. En annan sak, du ska ha monitorerna så nära väggen? En annan placering kan ju bli svår rent praktiskt i ett sånt fyrkantigt rum, vet att man kan motverka sbir genom att ha dem nära, men mina experiment och även vad jag hört/läst är att man får mycket mer 3D ljudbild om man har monitorerna längre ut från väggen. Typ som att hjärnan nu kan visualisera ljud längre bak, vet inte hur det funkar eller om det är andra korellationer när jag expreimenterat, men jag antar att ni har gjort en kalkylerad/medveten bedömning:)
  6. Kul att du tar det så seriöst! Man blir ju helt klart inspirerad. Jag har skrivit på lägenhetskontrakt på min första köpelägenhet i veckan. Med liknande mått som ditt rum i vardagsrummet. Så blir nog en liknande behandling för mig(: Tror att det blir svårt att fixa skrivbodet helt, kanske om du har en lutning mot dig och har så liten yta som möjligt(: Spännande! Psi A17m Monitoren har varit uppe på forum-tapeten en del gånger. Har extremt bra reviews. Den ska låta lika bra som 3 vägs system som är klasser dyrare. 26000 exl moms om du har företag. Jag ska nog skeppa hem när jag flyttat in ordentligt med behandling i rummet(:
  7. Nah, men jag kör nog som du med bakväggen iaf:)
  8. Jag bygger hellre en bredbandsabsorbent som dödar allt, sedan ev nån resonator, men fokuserar på the basics först, stora basstraps i hörnen, första refex, osv (precis som ostfisk i sin lägenhet.) har dessutom liknande mått i mitt rum. ?
  9. Ok! Jag skulle nog kört på större budget.. särskilt i det fina rummet. Men det är ju din avvägning(: Man kan ju skeppa hem även dyra monitorer och testa ju. Öppet köp
  10. Supernice! Va blir det för monotorer?(:
  11. Bilden visar att jag bäst absorberar 50hz med 75mm porös absorbent med 800mm luftspalt, och inte 3000mm porös absorbent med 500mm luftspalt... Jag vill absorbera 40 hz, vad är ert tipps? Vill helst klara mig under 600mm
  12. Okok. Är det inte så att subben ska vara lika långt från öronen som satteliterna? Vet inte om jag har min perfekt fasmässigt men borde vara det om jag testar att skuta bak den lite, också att labba lite med delningsfiltret tills det låter bäst, på de låga frekvenserna är det ju bara en liten knuff, vet inte hur exakt det måste vara.. de långa frekvenserna är väl inte så exakta och känsliga i sig själva, mer hur starkt man ska ha subben i mixen och var man sätter hipasset...?
×
×
  • Skapa ny...