Jump to content
Annons

cborg

Medlem
 • Posts

  1,680
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

cborg last won the day on December 4 2017

cborg had the most liked content!

Reputation

147 Utmärkt

2 Followers

About me

Recent Profile Visitors

19,568 profile views
 1. under tiden: Det finns en "senast uppdaterade"-länk (bredvid "markera som läst") med en sådan lista. Där finns även möjligheten att komma till senaste inlägget om du har den listan (klicka på punkten/bollen om den står framför rubriken)
 2. Roligt att se att du har rejält djup i absorbenterna! Det brukar vara det svåraste att övertyga folk om eller få dom att vänja sig vid; att bli av med rejält med yta/volym mot väggar och tak. Gött med en finfin belöning i frekvenskurvan.
 3. Finfin prodd och feeling på det där tycker jag. 🙂
 4. Ni har redan kommit fram till det men tänkte bara hålla med :). Det går bra att använda Paroc 39z. (Några av mina tankar om modelleringen: Modelleringen funkar helt ok men är såklart ingen exakt vetenskap utan en modell som (förhoppningsvis) ligger nära verkligheten när mätningar inte finns. Då blir luftflödesmotståndet den parameter som följer verkligheten bäst (oftast). Man kan också slarvigt säga att Random incidence blir mer relevant uppåt i frekvens och mindre relevant nedåt. )
 5. Som grabbarna ovan svarat så kommer den skivan troligtvis inte hjälpa särskilt mycket med ditt problemområde. Du kan använda skivorna först för att flytta runt både dom och monitorer för att se om det blir något bättre i någon konfiguration. Sen kan du använda dom som ytterskikt i en tjockare fälla för att få bättre effekt.
 6. Lyssnar inte själv på hip/rap men tycker produktionen låter bra.
 7. Det verkar gå att dela anpassningarna. Nån får gärna testa: https://forum.studio.se/discover/6/ Får se om den tar med fler datum framöver, om det är en nollning eller en bugg.
 8. Det kan nog bli bra det här. För en lista med senaste svarade trådar kan man göra ett eget flöde under aktiviteter. Den verkar dock inte ladda så många som den borde men det kanske är nån liten bugg i farten eller om indexeringen är nollad iom det nya utseendet. Skulle ju vara toppen om det fanns en länk även för ett generellt flöde med Senaste bredvid Oläst innehåll under menyn där. Så här gjorde jag: Gå till fliken Aktivitet och sen Mina aktivitetsflöden. Välj Skapa nytt flöde. Hur jag gjorde inställningarna syns nedan. Sen sparas det under Mina aktivitetsflöden där du kan justera och spara.
 9. Kan inte alla detaljer men dubbel capstan så har du två drivhjul (ofta samma motor dock) som drar i själva bandet på var sida om huvudena och closed loop gör att dessa spänner bandet rätt och levererar konstant hastighet med bättre precision. (kan nog va så att är det dual capstan så är det också closed loop)
 10. Såg att Neve pratade om lite annat än vad jag refererade till (från ca 45 min). Jag vet inte hur väl det är undersökt med den typen av frekvenser och påverkan på vårt sinne. Några undersökningar jag sett om det har inte kunnat bekräfta det (endast en person hade resultat bättre än slumpen på ett test och efter omtestning så misslyckades hon) men de ville inte definitivt utesluta det heller.
 11. Kan jag tänka mig! 🙂 Har fått lyssna på en hel del roliga inspelningar med sånt.
 12. Såg att jag missat kommentera detta. Nja, jag skulle säga att de även behöver dubbel capstan closed loop och om det ska spelas in justerbar bias.
 13. Har nog inte några säkra svar på det där. Om du ska använda Dolby NR B/C får du nog testa och avgöra. Var olika för olika band tyckte jag och ja, du behöver ha det när du spelar upp. Ibland var det bättre med lite mer brus än att köra Dolby vill jag minnas. Däremot pilla med Bias det gjorde stor skillnad (hx gjorde säkert sitt också). Om inte spelaren har autodetect på bandtyp (chrome, metal iv) så behöver du sätta läget rätt, japp. Tillverkare vete fasen men jag skulle följa råden du fått tidigare.
 14. Tack för länken, det ska jag också kolla! Jag undrar vad det är vi hör i så fall. Att själva signalen påverkas, så är det definitivt. Kommer den in i ofiltrerad i ett system så kan den ställa till och påverka mycket även i det hörbara området, särskilt om övrig teknik kallt räknar med att den är filtrerad. Annars vad som är kvar efter en filtrering eller om örat/hjärnan filtrerar på något speciellt sätt är mycket intressant.
 15. Massor! Och dom flesta är super-intressanta och roliga. En av mina favoriter: McGurk-effekten. 😄
×
×
 • Create New...