Jump to content

niklasmagnus

Medlem
 • Content Count

  51
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutralt

About niklasmagnus

 • Rank
  Med i gänget

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Behringer A800 köpes
 2. Det löste sig till slut, fick tips om en lokal kille som repar elektronik, HiFitec. Mycket nöjd!
 3. Får prova 4sound här i stan. Sista utvägen blir att kontakta Septon men då måste den åka till Stockholm vilket jag önskar slippa.
 4. Ingen respons på 99misik, någon här som kan tipsa på reperatör eller kan själv hjälpa till?
 5. Ska provs men lyckas inte registrera mig. Finns en fält där det bara står ”Människa?” utan någon mer förklaring, så jag fattar inte vad man ska fylla i.
 6. Finns det någon som kan reparera glappande högtalarterminal i Västerås? Mvh Niklaa
 7. Yoie, nu är det länge sedan denna tråd var aktiv men frågan är högintressant för mig. Vad köpte du slutligen och finns det några mätningar på hur effektivt du tog ned efterklangen? Jag är på jakt efter ett absoberingsmaterial som är ofarligt (mikrofiber och kemikalier) men med goda egenskaper och okey pris satt? Finns det något beprövat sedan denna tråd skapades?
 8. Självklart kommer jag mäta med ovan är de axiella moderna och de brukar väl dominera. Kommer spela från ena kortsidan så tanken är att sätta dessa slotter på långsidorna och bakväggen. Men huvud frågan är egentligen om det är någon vits att skippa första moden för längd och bredd och istället behandla andra moden då den är lättare att komma åt? Jag skulle ev även kunna bygg slotter på framväggen för att ta hand om den lägsta axiella moden.
 9. Hej, har ett rum som är 4,25x3,5x2,38 vilket ger stående vågor enligt bild. Blir svårt att hantera första moden för längd resp bredd utan en stor Helmholtz absorberat. Så jag funderar om man ska sikta in sig på andra moden. Tänkte bygga en nisch längs sido och bakre väggarna som är ca 45-50cm hög och djup enligt beräkningar. Exempel för bredden 97,7Hz så jag parametrar enligt bild. Skulle detta fungera för att förhindra att ståendevågen byggs upp? hoppas ni förstår hur jag menar.
 10. Ska börja montera OSB i taket nu tänkte lägga tätningsmassa/lim mellan alla kanter där OSB möter OSB. Borde vara en bra idé va? Eller överkurs då det kommer två lager gips oxå? |====| klet |===|
 11. Tack för tipsen. Tror det blir en annan lösning nu så att jag inte behöver använda flexibelt väggfäste.
 12. Tack för tipset. Har varit i kontakt med honom men för dyrt för mig.
 13. Det är för att ljudisolera jag monterar gips mellan reglarna i väggen. Även om jag inte spelar lika högt som bion på stan så vill jag inte att det störa hela huset bara för att man ser film, tv-spel eller lyssnar på musik. När själva rummet är klart blir nästa steg att reglera ljudet inne i rummet
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.