Jump to content

SvenTumba

Medlem
 • Content Count

  267
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

SvenTumba last won the day on October 15 2016

SvenTumba had the most liked content!

Community Reputation

6 Neutralt

About SvenTumba

 • Rank
  Medlem

Recent Profile Visitors

5,375 profile views
 1. En liten uppdatering och lite bilder. Nu är studion helt igång ett tag, har installerat nya datorn och alla program/pluggar, det sög å det grövsta, jösses vad träligt det var haha... Men oj vad kul det varit att komma igång och mixa igen, önskar man hade mer tid bara, fast så är det väl för de flesta här på forumet? Nästa steg är att komma igång med övandet och spela in trummor till en platta som ligger och väntar på trummor alldeles för länge, det blir sjukt härligt. Mixdel, skaffade ett ok bord, blir nog en platsbyggd lösning längre fram, men just nu vägrar jag bygga mer grejer så det fick bli ett färdigt bord. Lite strängiga saker, vet ej vad de ska vara bra för... Smällt upp trummorna, just nu i metal konfiguration, men det kommer ändras vid varje projekt så klart...
 2. Har börjat bygga ihop den nya datorn, det blev följande specar: Windows 10 64 bit 32 RAM GB minne (kommer nog bygga ut till 64 ganska på stört) SSD 525 GB för program 2 stycken 3 TB hårddiskar för att lagra inspelningar och annat mög Asus z170 moderkort Corsair 750 watts aggregat Fractal Design R5 chassi Cubase Pro 8.5 UAD 2 Duo och Quad kort Jag kom ganska långt men körde fast på ett gäng sladdar jag inte blir klok på, väntar på hjälp från en kompis som har bättre koll. Det var kul så länge det gick bra, sen var det inte speciellt kul, alls, överhuvudtaget haha... Här är bakväggen färdig med panel och allt och står på plats. På sidorna skruvade jag upp plywoodskivor med absorbenter från Miljöteknik, satte upp skivorna med gipsmollys så att de lätt går att ta bort om man vill ha mer reflektioner och smäll från väggarna. Ska ta och limma upp någon cool tapet eller måla skivorna när jag orkar, känns inte direkt kanon viktigt just nu haha... Har också lyckats ställa dit högtalare och sub, kommer nog fixa ett bättre bord framöver, men det får också bli en senare fråga. På det här bordet snickrade jag en enkel konstruktion så att bildskärmen ser nedsänkt ut i bordet. Högtalarstativen är en kul grej, det är egentligen höj och sänkbara ben till ett stort gammalt kontorsbord (tror det var något slags ritbord) som jag slaktat och sedan snickrat ihop två separata lådor i limträ vilka jag fyllt med kattsand. Stativen och lådorna gör att det hela väger bly och är totalt resonans dött. Kostade typ 100 kr och fungerar kanon! Nu återstår det absolut tråkigaste men enklaste, städa upp rummet från all byggdamm, svabba golvet och jippieeeeeeeeeeeeeeeeekaaaaayayyyy ta dit alla instrument och börja bröta musik igen! Studion är nu officiellt helt färdigbyggd! Återkommer säkert om ett tag med bilder på studion när den är inredd och up and running. Tills dess, god jul och gott nytt på er!
 3. Hallå i stugorna! Håll i hatten, det är dags för en uppdatering... Körde först på med bakväggen och byggde upp tornen på sidan av diffusoren (basfällor) Enligt konstruktions instruktionerna från Christian på Akustikfixarna så skulle den ha hårda sidor kring diffusoren så jag använde plywood för att få till det. Sen var det dags att såga till toppskivan. Hade en bra bit ek över från när badrummet i huset byggdes om och den överblivna biten räckte precis till, ibland är det bra att spara på material jippie! Hade en del vitbets över från ovan nämnda bygge och vitlaserad ek är alltid snyggt, Herdins gör fin bets tycker jag. När betsen torkat in så körde jag på två lager hårdvaxolja, härligt och tål lite kaffe vilket är bra Just det, jag klädde hela baksidan och undersidan i vindduk för att förhindra att eventuella fiber från isoleringen som skulle in i konstruktionen ska kunna fara runt i rummet. Sen var det dags att fylla eländet med isolering, jag sprayade ett tunt lager med montage spraylim så att inga fiber ska släppa igenom tyget som senare skulle sättas framför det gula möget (from Hell!) Sen var det dags att häfta fast tyget, såg mycket bättre ut än vad jag trodde det skulle göra, hipp hipp hurra vad gött!
 4. Status just nu är: bakväggen är halvfärdig, ska snickra vidare imorgon och på söndag. Ikväll beställde jag delar till en ny stationär dator, blir första jag bygger själv så det är lite spännande. Den lär iallafall krossa min gamla (och numera stendöda) F-tech dator som jag köpte 2007. Blir kul att se hur det är att jobba med en ny dator med SSD hårddisk.
 5. Fränt! Blir till att slakta trädgårdsslang!!!!!!!!!!!!!
 6. Nu är sista väggen på G att fixas, hunnit med att såga till en del av de reglar som blir väggens ramverk, det kommer att fyllas med isolering, kläs med tyg och på med panel. I väggen kommer också superchunk absorbenter på sidan av diffusoren att integreras. Tippar på att det tar en till två veckor innan det är dags att städa upp och inreda. Designen av bakväggen (och alla beräkningar) är gjord av Cborg. Hoppas att under veckan sätta mig ned och tänka igenom beställning av en ny stationär dator också då min gamla är helt slut. Kommer köra på PC även den här gången.
 7. Tjena Guitar Nilsson, tack, vad roligt att du diggar´t! Läser din tråd också, härligt med byggtrådar!
 8. Tack Cborg! Missade men såg det lite senare och svarade Nu är planen att bygga en panelvägg på bakväggen också, och att diffusoren integreras i den bakre spaltväggen. , väntar på att Cborg ska räkna och skissa lite sen blir det till att smälla ihop bakväggen och sen är det hela Bob´s your uncle! Diffusoren är nu iallafall målad två gånger så den borde bli lite stryktåligare och framförallt hårdare så den diffuserar bättre.
 9. Hann med att få upp tyg runt alla diffusorer/absorbenter, heja morsan! Sen skruvade jag upp Akustikmiljö Triple absorbenter på plywood skivor, ska sitta på bakre delens sidoväggar. Och sen hann jag med att limma upp bakväggens diffusor. Limmet ska härda ett tag innan jag ger mig på att måla den. Var hyfsat lätt att få upp den, det som tog tid var att jag var tvungen att skära ut en del för att utluften täcktes av diffusorn haha... Så nu är det inte mycket kvar, ska se om jag får till några superchunks absorbenter i de bakre hörnen och sen är det mest att städa och inreda kvar. Kommer säkert bli en hel del justeringar ändringar efter hand /tex mäta in Svanå V6 etc) Men jäklar anamma alltså, ta i trä etc det är ju typ nästan färdigt nu!
 10. Coolt, glöm inte posta bilder! Låter kul iallafall!
 11. Idag hann jag med en tur till bygghandeln, köpte färg till bakväggens diffusor. Ska limma upp den och måla imorgon. Nu står den på golvet i studion iallafall och gottar té sig haha... Kom på hur jag löser bakre delens sidoväggar, jag vill inte borra en massa hål och plugga i gipsväggen och testa mig fram med olika absorbenter/diffusorer: så jag köpte några plywood skivor och om jag skruvar in tre gipsmollys till varje skiva så kan jag trolla lite med akustiken för att kunna få fram olika ljud i rummet. vill man ha mycket reflektioner kan man köra med en ren plywood på sidorna, vill man ha väldigt lite reflektioner så hänger jag upp en skiva med Akustikmiljö Triple absorbenter och vill man diffusera kan man köra med Wingar på en tredje plywood skiva. Tror det kan fungera bra och man låser sig inte 100%, känns stabilt. Plywood skivorna man för stunden inte använder kan man enkelt stuva undan och bara hala fram om man behöver förändra akustiken lite beroende på vad man spelar in. Jag kommer att börja med att testa två Triple på varje sida tänkte jag. Här är ett exempel, Triple absorbenter på en plywood skiva... Eller kanske två Triple och en Wing diffusor? Imorgon ska jag också släpa in Svanå V6 lådorna och se hur stor plats de tar och känna efter om jag psykiskt pallar att ha de fula asen i studion haha...
 12. Härligt, nu är min morsa också med på bygget på ett litet hörn. Händig med tyg är jag inte men hon är så jag lyckades tjata mig till att hon syr typ "vepor" (hmm heter det ens så?) med kardborreband i ändarna för att sätta fast runt ramen som är fylld med isolering. Blev riktigt lyckat, tack mamma! Synd bara att hon tyckte det sög att sy redan den första (av nio) så det kan nog ta ett tag tills hon pallar att sy de andra åtta, men den första blev ju bra. Nu slipper man se isoleringen på en av ramarna/diffusorerna, alltid något. Se bildbevis nedanför... I helgen kommer jag limma upp och måla de nyligen införskaffade diffusorerna till bakväggen. Det som sedan möjligen är kvar är absorbenter eller diffusorer till de bakre sidoväggarna och möjligen super-chunks basfällor i bakväggens hörn. Här får ni gärna komma med synpunkter/erfarenheter från olika studios/byggen ni spelat in i/byggt. Min fråga är: Hade ni satsat på absorbenter på bakre delens sidoväggar eller diffusorer? Jag har fyra stycken absorbenter från Akustikmiljö som heter "Triple" och de ska vara grymt effektiva till just sidoväggar. Jag har också en Svanå Pappwinge. Så jag kan antingen använda Akustikmiljö absorbenterna eller införskaffa tre till Svanå pappwingar så det är lite hugget som stucket) Just nu är också hörnen 90 gradiga och helt obehandlade, jag har två stycken Svanå V6 som jag vet kan ta hand om ett problem område i basen. Problemet är att de är så satans förbannat jäkla stora och i min lilla studio är jag inte sugen alls på att de ska stå i hörnen. Tänkte på alternativ och i förra studion hade jag super-chunks absorbenter i hörnen. De tar inte lika stor plats och man klipper ju av bägge hörnen på ett effektivt sätt. Så shoot bara shoot. Tankar, idéer kring den bakre delen. Just det: värt att nämna i den bakre delen kommer det stå trumset som spelas in.
 13. Kul! Lycka till med bygger nu, och ös på med bilder. Alltid lika kul!
 14. All sidor kommer täckas med tunt tyg dels för att förhindra att fibrer från isoleringen flyger omkring och dels för att det ska se snyggare ut. Igår fick jag diffusorerna till bakväggen, beställde i måndags, fick hemleverans dagen efter: heja www.emusic.se! Köpte en i Sverige designad diffusor som heter Resonator "Stockholm optiffuser", blir fint att fixa bakväggen i dagarna. De ser ut så här:
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.