Jump to content
Annons

FunkyKeys

Medlem
  • Antal inlägg

    84
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av FunkyKeys

  1. Håller med om att det var något bättre ESC än de senaste åren. Färre tramsbidrag, färre dåliga rocklåtar (förutom Turkiet då). Det lite sorgliga med tävlingen är ju dock att man alltid måste lägga till "...för att vara Eurovision" när man tycker en låt är "bra". Hur många låtar de senaste åren har varit bra "på riktigt"? Riktig komposition, bra proddat, bra artist etc... Inte många. Vintage-ESC hade däremot en hel del såna, men det var längesen nu... "Ne Partez Pas Sans Moi" (Schweiz, 1988) "Rock & Roll Kids" (Irland, 1994) "Era" (Italien, 1975) "Satellit" (Sverige, 1979) "Fångad I En Dröm" (Sverige, 1981) etc, etc... Hade jag hört dessa låtar utan att veta att de var ESC, så hade jag bara tyckt att de helt enkelt var riktigt bra låtar. Sånt saknar man i dagens ESC.
  2. Satt på McDonald's en sen kväll, hörde världens snyggaste falsettstämmor. Frågade runt en massa om det var någon som kände igen låten, men några kvällar senare repriserade ZTV ett gammalt Saturday Night Live-avsnitt från 1979 där Doobie Brothers var gästartister och körde låten. Michael McDonald vid pianot/leadmiken. Sweet. Världens bästa låt, helt enkelt. http://www.youtube.com/watch?v=02O4tkEQFoY&fmt=18
  3. Jag förmodar att du har ett ljudkort som har lika många ingångskanaler som du vill ha separata trumspår? På ditt inlägg låter det nästan som om du har en mixer med många kanaler, men ett ljudkort med 1-2 ingångar, vilket resulterar i att Cubase får in hela trumkitet som 1-2 kanaler... Rätta mig om jag har fel.
  4. Mycket bra initiativ. Kollat några, ska kolla flera sen tänkte jag. Dock; din definition på en sinusvåg (ca 2.25 i första reverbvideon) var helt galen. Det är en vågform, och har ingenting med själva svepet från lägsta till högsta frekvens att göra.
  5. Metallica-avsnittet var bäst mellan 3.55 och 4.03. 😄
  6. Syntes och ljuddesign är nåt annat... Och jag hade gärna sett en sån avdelning!
  7. http://www.apple.com/downloads/dashboard/m.../bpmwidget.html Den har jag liggande i Dashboard. Funkar bra. Även när Logic inte är igång... 😄 Kanske kan vara nåt?
  8. Amen på det. Och Airplays "Stranded". 😄
  9. Hmmm... nä det soundet gillar jag inte. AC/DC ska låta: http://www.youtube.com/watch?v=2fJtC5QLYmk&fmt=18
  10. Ah! Den klassiska "umpa-umpa-med-slick-sista-takt"-harmoniseringen. Fin. Slutar du verkligen på C9?? Ska den modulera till F i nästa vers? Det hade varit kanon.
  11. Får jag föreslå följande slicka harmonisering av låten: ⎮Cadd9 ⎮ Cmaj9 ⎮ Bb13#11, A7#5 ⎮ Dm11 ⎮ ⎮ Bm7b5, E7alt. ⎮ Am9, D9 ⎮ G11 ⎮ Cadd9 ⎮ Smooth.
  12. TOP-FIVE: Michael Franks - "Passion Fruit" [1983] (Steve Gadd, Chris Parker) Fulländat trumsound. Al Jarreau - "Jarreau" [1983] (Steve Gadd, Jeff Porcaro) Grymt sound och världens två bästa trummisar. Gino Vannelli - "Nightwalker" [1981] (Vinnie Colaiuta) Maffigare, grymt lirat. Tower of Power - "In The Slot" [1975] (David Garibaldi) Torrt och superfunky. Steely Dan - "Gaucho" [1980] (Bernard Purdie m.fl.) Purdie på "Babylon Sisters"... Mmm.
  13. Acrobat Reader t ex. http://www.adobe.com/se/products/reader/
  14. FunkyKeys

    Konverterare

    Det går inte att konvertera, eftersom SNG-filer inte innehåller något ljud utan bara MIDI-information. Du får spela upp SNG-filen i valfritt program, genom valfri synt/sampler/mjukvaruinstrument och mixa ner - antingen direkt till mp3 eller till WAV/AIFF som du sedan konverterar till mp3 i annat program (iTunes t ex).
  15. 😄 Samma här. Nerds Unite! Lycka till med svänget...
  16. Så här funkar swing/shuffle/triolfeeling (m fl namn som används): Åttondels-swing: Av de 8 st åttondelar som finns i en takt (om vi snackar 4/4-takt alltså) så flyttas inte de som är PÅ SLAGEN. D.v.s. om man räknar 1å2å3å4å så är siffrorna kvar på sin plats. Däremot förskjuts alla "å" (de åttondelar som ligger mellan taktslagen) "till höger" - alltså hamnar senare. Hur mycket senare beror på tempo, genre och vilken typ av sväng man är ute efter. En väldigt liten förskjutning (några procent) uppfattar man inte ens som "swing", utan bara som att rytmen blir lite mindre "stel". Kan alltså användas även i låtar med raka åttondelar. Mer förskjutning (alltså högre % "swingfaktor") förändrar känslan ytterligare o.s.v. Om man kommer så långt att "på slaget"-noterna upptar 66,6% av ett taktslag, medan "å"-noterna endast upptar 33,3%, då är det triolfeeling (som om varje taktslag är en åttondelstriol, och man spelar den första och den sista noten i varje triol), detta uttrycks ibland som 100% swing. Så mycket swing låter ofta bara bra i lägre tempon, går det snabbare låter det för "matematiskt" och det blir inget flyt. Om man lyssnar på t ex solister i gammal snabb bebop-jazz så fraserar de, trots att det "svänger" hårt, nästan raka åttondelar. Sextondels-swing fungerar likadant, förutom att det då är första och tredje sextondelen (av totalt fyra) på varje taktslag som inte flyttas, medan de övriga två (nr två och fyra) flyttas. Om man räknar 1-an-å-så-2-an-å-så-3-an-å-så-4-an-å-så, blir det alltså siffrorna och "å" som ligger kvar, medan "an" och "så" förskjuts åt höger, återigen i olika hög grad beroende på vad man är ute efter.
  17. FunkyKeys

    Mixerbord?

    Du är medveten om att om du t ex vill spela in 10 mikar separat så måste ditt ljudkort också ha 10 ingångar? Och många ljudkort med så många ingångar har också mikpreamps på dessa ingångar, vilket eliminerar behovet av mixerbord...
  18. ...vilket väl är samma princip som jag beskrev? En kombination av samtidig MIDI- och audio-inspelning.
  19. Få en hårdvarusynt att dyka upp som en mjukvarusynt blir nog svårt. Men spela in MIDI som du vill ha det, koppla MIDI-out från ljudkortet (eller MIDI-interface eller vad du har), MIDI-in på din synt, audio-ut från synten, audio-in på ljudkortet, och spela upp MIDI-spåret medan du spelar in syntens ljud på ett audiospår.
  20. "Få in den som en hårdvarusynt"? Ja, du kopplar audio ut från synten och audio in i ditt ljudkort. Sen spelar du. ☺️
×
×
  • Skapa ny...