Jump to content

0sk4rb

Medlem
 • Posts

  141
 • Joined

 • Last visited

Reputation

3 Neutralt

About 0sk4rb

 • Birthday 08/23/1993

About me

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Stockholm/Nyköping
 1. Jag gjorde ett rätt frisk byte av DAW från just Cubase till Ableton Live som du talade om. Detta skedde mest av en slump, men vilket som upplevde jag Ableton som mycket mer lättarbetat och pedagogiskt uppbyggt och därför fastnade jag. Men om det skulle låta bättre? Allt hänger ju på vad för effekter/pluggar du använder och det enda som egentligen skiljer programmen åt där är ju de medföljande standardpluggarna. Så, nej, jag tror inte det skulle garantera dig ett bättre ljud bara för att du väljer ett program någon rekommenderar extra mycket, utan bättre låter det när du känner dig helt bekväm med programmet!
 2. Har inte kollat tråden på säkert ett år, jättekul att se hur det gått framåt så mycket! Ofantligt bra ser det ut att bli också 😄 Undrar som föregående hur lång tid du tror det tar innan hela projektet är klart?
 3. Skumt, känner inte igen något av det där förutom möjligtvis att man måste gaina på rätt mycket med dynamiska mickar. Kanske jag som fick ett bra exemplar, eller så lurar faran runt hörnet!
 4. Vad, mer specifikt, blev fel med dem? Har haft mitt i snart två år, fungerar klockrent
 5. Jag har ett Fast Track Ultra 8R när jag spelar in, trummor bland annat, funkar jättebra. Kan inget om mixern, men varför inte bara använda ljudkortet?
 6. För hörlursbruk är den mer än tillräcklig, så du behöver inte oroa dig. 🙂
 7. Det är inga problem så länge du har en 6.3-millimetersadapter till lurarna, men dessa får man ju oftast med när man köper ett par hörlurar av typ dyrare. En förstärkare sitter det väl i ljudkortet?
 8. Jag spelar 50/50 ungefär. Ett riktigt rockriff bör i min mening inte köras utan plektrum, men det finns så mycket dynamik att upptäcka med fingerplock som inte går att komma i närheten med med ett plektrum!
 9. Hårdrocken håller man på med för att hålla sig bra med spelandet, det elektroniska gör en ju dels väldigt bekväm med musikredigering och man kan dessutom utveckla sitt låtskrivande mångfaldigt! Klart du ska hålla på med båda så fort du kan spela gitarr igen!
 10. Tackar. ☺️ Då är det alltså midi-klaviatur som gäller. Antal tangenter är egentligen ganska oväsentligt men antar samtidigt att det kan lätt bli obekvämt att köra på en klaviatur som inte har mer än en enda oktav.
 11. Tack för svaren! Jag ska förvisso koppla den till en dator men har aldrig använt USB för MIDI, men antar att jag får lära mig det ha ha. Det är väl snarare en midiklaviatur än en synth, har lite svårt att skilja på begreppen hehe 😛
 12. Hej! Söker ett stycke synth av enklaste slag med MIDI out. Har ni några rekommendationer?
×
×
 • Create New...