Jump to content

cm0s

Medlem
 • Content Count

  1,089
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutralt

1 Follower

About cm0s

 • Rank
  Veteran
 • Birthday 02/05/1985

Profilinformation

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Uppsala/Falun

Personlig information

 • Hemsida
  http://
 • ICQ
  0
 1. Lyssnade på fler ljud. Det är nog snarare detta ljudet som används med en amplitud-envelope (nerpitchat även här). ljud2.WAV
 2. Jag rippade ljudbanken till Golden Eye och gick igenom alla ljuden. Jag hittade ljudet och bifogar det. Man måste dock spela upp det rätt mycket långsammare för att det skall låta som i låten jag länkade. Det låter som något slags slagverksinstrument. Vilket kan det vara? ljudet.WAV
 3. Ljudet som hörs de första 5 sekunderna. Det låter som någon slår på ett metallfat eller liknande. Vad kallas det ljudet, var kommer det ifrån? Jag har hört det i flertalet musikspår från filmer och spel. Edit: se inlägg #5 för originalsamplingen
 4. En personlig favorit här med. Varför har ingen nämnt Castlevania - Vampire killer? Chip n Dale - Level J Double Dragon 2 - Roar of the Twin Dragons
 5. Jag menade att word of mouth inte fungerar lika bra för smala undergenrer då de får betydligt mindre mindre exponering (av etermedia osv). Jag kanske formulerade mig otydligt. Jag menar inte att fildelningen är en förutsättning för smala undergenrer, men musiken har fått en betydligt större skara anhängare än den annars hade fått. Jag kan endast tala för mig själv, men jag tror inte att jag är ensam om att tro att jag inte hade upptäckt vissa artister om det inte vore för fildelning.
 6. Dark ambient (Lustmord), Drum n bass (Kubrak), shoegaze (Hammock), "IDM" (Secede) osv.
 7. Ibland är det svårt att veta om du är ironisk eller håller med på riktigt. Jag kan naturligtvis inte tala för dig men min bekantskapskrets delar inte min musiksmak och jag hade aldrig kunnat gå hem till dem och lyssna på eller kopiera den musiken jag gillar.
 8. Nej, utan fildelningen hade jag knappast lyssnat på den musiken jag lyssnar på idag. Visst, det fungerar för populärmusik men knappast smala undergenrer.
 9. Fildelning möjliggör en word of mouth som inte hade fungerat på 70-talet. Du skriver själv att man gick hem till varandra och kopierade skivorna. Fildelning är dagens motsvarighet, men det sker i större utsträckning.
 10. Det är skillnad mellan att bli upptäckt och att bli en hit. Jag påstår att fildelningen gjorde att han upptäcktes, inte att låten blev en hit.
 11. Okej, så han blev signad till Warner efter att låten blev en hit på radio?
 12. Nej, det håller jag med om, men fildelning utgör idag en del av word of mouth-spridningen.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.