Jump to content
Annons

Tectic

Medlem
  • Antal inlägg

    169
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

1 Neutralt

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Helsingborg
  1. Nej. Du ska aldrig panorera subbas. Det är bara helt fel. Punkt slut.
  2. En 808kick består också av ett nedåtgående svep, annars hade det inte varit en syntetisk kick, men skillnaden mot andra kicks är att den har en mycket längre svans som endast består av en sinewave. Det kräver att du är väldigt noga med start- och slutpunkterna om du ska använda loopa mitten på en 808 för sub. Ställ in starten i crossoverpunkten när sinewaven är på väg upp och slutpunkten i crossovern på väg ner. Om du inte är exakt med start och slut kommer det bildas klickljud.
  3. Den enklaste lösningen innefattar varken EQ eller sidechain. Låt Suben och kicken spela olika "toner" helt enkelt. Säg att din låt går i F moll. Låt då din kick slå på t.ex. 43 hertz, vilket borde vara ett lågt F, så kan du lägga suben på en kompletterande ton i skalan, som en halvton över B (glömt vad den heter). Sub-bas gör sig absolut bäst som en Sinewave. Det låter renast och ger mer tryck - fact. Använd en VST eller loopa helt enkelt en bit ur mitten på en 808-kick sampling. Det sistnämnda är nog att föredra eftersom en 808 är analog (lite fint dist i toppen och mer bas). Eftersom en Sine består av endast en frekvens, en ton, behöver du inte oroa dig för att den ska suben ska krascha med kicken förutsatt att de inte spelar samma ton eller slår samtidigt. EQ på en Sine är helt meningslöst eftersom den endast består av en frekvens. Vad en EQ på en Sine-sub möjligtvis skulle kunna göra är att filtra bort alla toner som går över roll off på EQn och därmed sänker volymen. Det vill du inte. Och förresten, ALLA frekvenser under 150 hertz bör vara mono. Stereo där nere kommer bara låta skit. Det kanske låter häftigt i dina lurar men på klubben blir det åt helvete eftersom bara halva dansgolvet känner bastrycket.
  4. Att det inte längre finns en inbyggd spelare har i princip förstört hela denna hemsidan för mig. Förut kunde jag få 200+ visningar per låt, mellan 50-100 nedladdningar och mer än tio kommentarer. Nu ska jag vara glad om jag för mer än tio nedladdningar och en enda kommentar. Det räcker med att man går in på Elektroniskt/Dans-delen och klickar på lite filer så ser man vad jag menar. Man ska inte behöva lägga in en spelare själv. Gör om det så det blir som innan!
  5. Jag kollade in ett par av videorna från serien och tyckte det var så bra att jag köpte den direkt! Jag har höga förväntningar på serien och hoppas att jag lär mig programmet. Stort tack för tipset.
  6. Aha! Nu förstår jag. Det var faktiskt väldigt enkelt. Ny fråga: Går det att använda automation i Session View? Jag vill ha samma automation på en loop varje gång den spelar. Det känns onödigt att behöva rita in likadan automation för varje takt i Arrangement View. Jag testade den sistnämnda metoden och det funkade ju, men det var besvärligt. Efter en stund försvann dock min automation och den var typ ljusgrå i scrollen. Vad beror det på? Hoppas frågan inte var för krånglig.
  7. SonicAcademy känner jag till. Jag har sett några av deras tutorials på youtube och jag tycker de är riktigt bra och enkla att förstå. Om jag minns rätt så har de en videokurs för Ableton som man kan köpa. Ska nog göra det. Tack för hjälpen!
  8. Haha, det var ett bra svar. Jag antar att du har rätt. Jag kan inte komma undan den jobbiga manualen 😛.
  9. Jag förstår fortfarande inte hur jag assignar olika effekter till varje enskilt slag. Drum Rack fungerar hur bra som helst, men jag hittar inte den där triangeln du skriver om. Jag vet inte ens var mixern är eller hur den ser ut. Jag försökte använda Effect Rack, men det gick ingen vidare. Vad menar du med att de fungerar som en grupp? Förklara hur jag gör som om jag vore helt dum i huvudet, det är bara då jag fattar .
  10. Utmärkt svar. Nu förstår jag allting. Jag är lite matematisk utav mig, så jag förstår bäst genom att få veta den matematiska principen bakom saker 😛.
  11. Jag har prövat själv, men har faktiskt inte hört någon större skillnad förrän jag växlar mellan 0% swing och 100% swing. Jag undrade också hur det påverkar jobbet för en DJ. Det är en sak om hi-hats och percussion kommer lite "ur takt" för att ge swing, men en helt annan om virveltrumman kommer en kvarts sekund för sent. Det gör det väl omöjligt att mixa låten med en annan, eller? Bra exempel. Nu förstår jag äntligen principen. Tack för hjälpen.
  12. Tack så mycket för de snabba svaren. Najs:). Förresten, en liten pinsam fråga, var hittar jag mixern? Jag har hittills lagt audioeffekterna bredvid instrumentet/samplern i rutan för devices, men det kanske inte är meningen att man ska göra? Iofs så skapade det några av de problemen jag har nämnt...
  13. Jag menar groovefunktionen man kan lägga på beats i datorprogram. Det kallas ofta för swing. Jag borde ha varit tydligare med det. Men om jag har en vanlig rak trumtakt med Kick, Hi-hat och Snare där hi-haten spelar tre gånger mellan varje kick och snare, vad händer då när jag börjar lägga på swing? Blir de raka hi-hatsen till trioler och i så fall, hur förflyttas de? Om det blir fler slag per takt, varifrån kom då dessa slag? Placerade programmet själv in dem automatiskt? Om det blir färre slag, vad hände då med de som inte "fick plats" i takten?
  14. Jag undrar hur groove-/swingfunktionen i DAW:s fungerar. Som jag har förstått det placeras alla slag i t.ex. en trumtakt lite "off". Blir slagen försenade eller kommer de för tidigt? Om slagen nu sätts lite "ur takt", blir det inte då svårt att mixa låten med en annan låt? Jag har också förstått att 100% groove/swing är samma sak som trioler, vilket innebär färre slag per takt. Var tar de sista slagen som inte fick plats i takten vägen? Nu har jag kanske förstått det fel. Jag vill bara förstå hur det hela fungerar sedan det är en stor del av rytmbaserad dansmusik, vilket är precis va jag sysslar med.
  15. Jag har precis bytat DAW från FL Studio till Ableton Live och har ett par frågor. 1) När jag gör trumloopar använder jag mig av antingen Drum Rack eller Impulse. Hur lägger jag enskilda audioeffekter på varje drumslag? Jag vill t.ex. kunna EQ:a varje slag för sig själv. 2) Finns det någon funktion som gör att jag kan använda mig av layers, typ ha flera olika instrument eller ljud i samma event? 3) Finns det någon parametrisk EQ i Ableton Live eller använder ni Spectrum Analyzer tillsammans med en en utav de grafiska EQ:arna? 4) Ni som jobbar med loopar, hur gör in när ni vill ta ut ett av slagen i loopen? Jag vet att man kan använda Simpler men går det att använda Drum Rack eller Impulse?
×
×
  • Skapa ny...