Jump to content
Annons

turbobulten

Medlem
  • Antal inlägg

    114
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

1 följare

Om mig

Socialt

  • Skype
    bassman_360
  1. Hej! Har hållt på med musikinspelningar under många år nu och har aldrig tidigare stött på detta fenomen. jag har köpt mig ett Focusrite Clarett 2 pre USB nyligen. Igår testade jag att lägga lite sång på några spår och hörde efter lite kompressormäggning och EQ ett lågfrekvent brummande ljud som följer tonerna i min sång. Jag har svårt att förklara hur. sjunger jag med ganska ljus röst och går upp en helton, så går den himlande tonen ned en helton. Sjunger jag istället en helton lägre ökar himlandet en helton. Det är ett lågt brummande ljud ca 2 oktaver lägre sång. har testat: annan mic, annan ingång på ljudkortet, annan xlrkabel, olika myclet gain på input, uppdaterat firmware på ljudkortet, på/av på AIR funktionen på ljudkortet, testat att lyssna utan effekter eller mix. Vad mer kan man testa och vad kan göra att det blir så här? Kör med Cubase 5.
  2. Grym sommarlåt där.. sjukt!

  3. ja jävlar, det kan jag ju testa,.. smart!! tack 😠
  4. Jo men inte lina in den med telekabel, utan få ut ljuden som en vst, vill kunna spela in som midi och behålla keyboardljudet.
  5. Tja! Jag är en ägare av Yamaha PSR 2100. Jag undrar om det går att få den som en hårdvarusynth i cubase, jag har länge velat det och har försökt men inte lyckats. Det skulle va kul att få det att funka =) tack!
  6. oke, men inget multiprocessing i sx3, trots att det finns alternativ till det?
  7. Okej, men endast 1 kärna jobbar just nu, och det är jobbigt. som sagt, multiprocessing är iklickad, men ignet sker.
  8. Hej, jag har lite problem med min dator, ja kör cubase sx3 på en Q6600 2,6 Ghz cpu Och när de börjar bli jobbigt för den så ser jag i task manager att det bara är en av fyra kärnor som jobbar. Jag har bockat i rutan multiprocessing men ingenting händer. Finns det något att göra åt saken? Gör cubase 5 bättre ifrån sig på multiprocessing-fronten? / Basse
  9. kanske skulle sitta på sin plats att köpa ett par pm-1or, men jag hajjar inte de där riktigt med ljukopplingen, antar att man måste ha ett mixerbord med ingång för xlr.. hursomhälst måste mina creative 2.1 på 30w från 2003 bort snart.. snyft.. om jag hittar några billiga fostex så blir de nog sådanna
  10. Finns det möjligtvis någon över te mig måntro? 😄 Bassman_360@hotmail.com
  11. Jag skulle gärna vilja ha en.. 🙂 bassman_360@hotmail.com
×
×
  • Skapa ny...