Jump to content
Annons

kim87

Medlem
  • Antal inlägg

    136
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om mig

  • Kön
    Man
  1. Ja självklart har jag det:) Tack ändå! Ingen dance/pop-expert som har några bra tips?
  2. Ok! Jag menar typ att sången inte ska sticka ut så mycket från resten av mixen, utan att det ska kännas som en helhet med leadvox, körer, dubbar osv. Där av undrade jag lite kring kompressorn, då jag oftast brukar vara rätt snäll med den och undrar om det kanske är det som är felet jag gör (när det nu speciellt gäller pop/dance). Singer/Songwriter-stilen har ett helt annat typ av ljudideal med sångmix om du förstår vad jag menar! Därav kanske frågan är mest riktad till folk som sysslar med pop/dance, elektronisk musik osv, där det känns som att man ställer sjukt hårda värden ( då undrade jag lite ungefärliga värden som folk brukar utgå från när det gäller denna typ av musik, mixtips osv för att få sången "rätt komprimerad" för stilen.
  3. Brukar väl ställa attack nånstans runt 2-5 och release från 30 och upp mot 200 kanske? Finns det några särskilda riktlinjer för att få "klistrad" bra komprimerad sång?
  4. Tack för svaret! Cool, ska kolla om jag kan testa något liknande. Alltså stenhårt komprimerat? Då måste man sitta och automatisera bort dessa enorma andetag i efterhand förmodligen? Men det kanske är vanligt att man gör så för att få riktigt "tajt" sångljud?
  5. Tycker ibland att mina sångmixar kan bli lite vassa/hårda (stilen är pop/dance). Jag komprimerar i regel oftast så att "gain reduction" visar på ungefär -6 db som mest. Brukar ha en ratio inställd på runt 3-4 och treshold på -20 eller liknande. Jag får inte riktigt till det där mjuka "klistrade" sångljudet och tror att det kan ha att göra med att jag komprimerar för lite eller på fel sätt? Som jag har förstått det så är det väl många som till och med komprimerar sönder sången och sedan går in och automatiserar andetag osv? Det jag menar är att jag tycker att sången inte riktigt "sitter i mixen", samt kanske att den är lite skrikig, dock vill jag inte dra bort diskant så mycket, varpå jag antar att det borde kunna vara kompressorn det hänger på? Sången jag har just nu är inspelad med en TLM 103:a, bra inljud osv, men sitter inte riktigt i mixen som sagt. Har någon bra tips på hur jag kan få bättre sångmixar? Hur jag kan komprimera smartare/bättre? Eller är det något mer jag bör tänka på när sången blir för hård och liksom hamnar utanför ljudbilden lite? Eller ska jag ha limiter på sång-spåren också? Jag vet att mycket av sångljudet kan "klistras" ihop vid "mastering", men jag tycker ändå att det brukar sticka ut lite från ljudbilden! Tack på förhand 🙂 /Kim
  6. Tack för svaret! Jag är dock inställd på att köpa något av det jag skrev upp.
  7. Ska inhandla nya monitorer, har för nuvarande ett par Fostex PM1. Valet står mellan dessa 3: Genelec 8030 FOCAL CMS50 Dynaudio BM5A eller BM5A MKII (Vad är skillnaden?) Lutar åt Genelec eller Dynaudio. Vad tror ni?
  8. Okej! Det vi är ute efter är dock en lokal där vi kan sitta och skriva och prodda ca 5-7 dagar i veckan, tror du det skulle vara möjligt där? Eller är den där lokalen mer "uthyres vid enstaka tillfällen"? Vi är inget band utan inriktar oss på låtskrivande och musikproduktion! Men jättetack för tipset! Fler tips mottages tacksamt:) Ni kanske vet något nummer till någon som har hand om några fastigheter i Stockholm som hyr ut källare/skyddsrum eller liknande? Allt är av intresse!
  9. Tack för tipset Jarlo! Har skrivit på den redan, hittade på blocket:) Dock verkar det se ut som att skrivborden står i något slags kontorslandskap, vilket kanske inte är optimalt om man vill sitta o spela hög musik. Men har mailat, så får se! Fler tips angående lokaler /källare/skyddsrum i Stockholm tas tacksamt emot:) (Tack återigen!)
  10. Hej! Det är inte viktigt att lokalen är helt tom! Vi skulle nog kunna tänka oss att hyra en studio/replokal med befintlig utrustning! Vi kommer dock inte behöva trum-inspelningsmöjligheter osv då vi kommer arbeta mest med musikproduktion i dator, men finns det sådana möjligheter så borde det nog inte vara ett problem:) Vet du någon sådan lokal? mvh/Kim
  11. Hej allihopa! Ska tillsammans med 1-2 polare försöka hyra någon slags källarlokal eller liknande för att ha musikproduktions-studio. Vi går alla på en musikutbildning så vi har inte överdrivet med pengar. Lokalen i sig får gärna ligga hyffsat centralt i Stockholm/förort. Skulle absolut kunna tänka oss att hyra något skyddsrum eller liknande (borde inte vara så dyrt att hyra ett skyddsrum?), men frågan är då: Vart/hur hittar man en sådan lokal???? Har kollat på blocket med mera men det verkar inte som att folk lägger ut annonser om skyddsrum direkt 🙁 Enligt wikipedia så finns det ca 14 500 skyddsrum i Stockholms län, frågan är bara, hur får man tag på en sån här lokal? Vem ska man kontakta? Kommer någon av er på något så får ni mer än gärna skriva! Vi behöver fixa en lokal så fort som möjligt!!! /Kim
  12. Du har förmodligen för hög fördröjning (latency). I t ex logic finns det en "latency" knapp som man brukar kunna rätta till eventuell latency med. Kolla om du hittar något liknande i sonar! Vad har du för ljudkort?
  13. ok jag hajjar:)! Tack för svaret. Hur "indexerar" jag loopmappen från och med att looparna ligger på externa hårddisken?
  14. Tack:) Är det bara att ta bort hela mappen då? Ingenting som kommer börja strula i logic när looparna försvinner?
×
×
  • Skapa ny...