Jump to content
Annons

FunkyKeys

Medlem
  • Antal inlägg

    84
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Håller med om att det var något bättre ESC än de senaste åren. Färre tramsbidrag, färre dåliga rocklåtar (förutom Turkiet då). Det lite sorgliga med tävlingen är ju dock att man alltid måste lägga till "...för att vara Eurovision" när man tycker en låt är "bra". Hur många låtar de senaste åren har varit bra "på riktigt"? Riktig komposition, bra proddat, bra artist etc... Inte många. Vintage-ESC hade däremot en hel del såna, men det var längesen nu... "Ne Partez Pas Sans Moi" (Schweiz, 1988) "Rock & Roll Kids" (Irland, 1994) "Era" (Italien, 1975) "Satellit" (Sverige, 1979) "Fångad I En Dröm" (Sverige, 1981) etc, etc... Hade jag hört dessa låtar utan att veta att de var ESC, så hade jag bara tyckt att de helt enkelt var riktigt bra låtar. Sånt saknar man i dagens ESC.
  2. Satt på McDonald's en sen kväll, hörde världens snyggaste falsettstämmor. Frågade runt en massa om det var någon som kände igen låten, men några kvällar senare repriserade ZTV ett gammalt Saturday Night Live-avsnitt från 1979 där Doobie Brothers var gästartister och körde låten. Michael McDonald vid pianot/leadmiken. Sweet. Världens bästa låt, helt enkelt. http://www.youtube.com/watch?v=02O4tkEQFoY&fmt=18
  3. Jag förmodar att du har ett ljudkort som har lika många ingångskanaler som du vill ha separata trumspår? På ditt inlägg låter det nästan som om du har en mixer med många kanaler, men ett ljudkort med 1-2 ingångar, vilket resulterar i att Cubase får in hela trumkitet som 1-2 kanaler... Rätta mig om jag har fel.
  4. Mycket bra initiativ. Kollat några, ska kolla flera sen tänkte jag. Dock; din definition på en sinusvåg (ca 2.25 i första reverbvideon) var helt galen. Det är en vågform, och har ingenting med själva svepet från lägsta till högsta frekvens att göra.
  5. Metallica-avsnittet var bäst mellan 3.55 och 4.03. 😄
  6. Syntes och ljuddesign är nåt annat... Och jag hade gärna sett en sån avdelning!
  7. http://www.apple.com/downloads/dashboard/m.../bpmwidget.html Den har jag liggande i Dashboard. Funkar bra. Även när Logic inte är igång... 😄 Kanske kan vara nåt?
  8. Amen på det. Och Airplays "Stranded". 😄
  9. Hmmm... nä det soundet gillar jag inte. AC/DC ska låta: http://www.youtube.com/watch?v=2fJtC5QLYmk&fmt=18
  10. Ah! Den klassiska "umpa-umpa-med-slick-sista-takt"-harmoniseringen. Fin. Slutar du verkligen på C9?? Ska den modulera till F i nästa vers? Det hade varit kanon.
×
×
  • Skapa ny...