Jump to content

sixties

Medlem
 • Content Count

  3,593
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

sixties last won the day on December 19 2014

sixties had the most liked content!

Community Reputation

82 Utmärkt

6 Followers

About sixties

 • Rank
  Veteran

About me

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Västerås
 • Intressen
  60-tals rock och pop, allt med Ramones och liknande.
  77-punk och ösig rock´n´roll.
  gillar det mesta med instrument (alltså inte hiphop, techno odyl)

Recent Profile Visitors

20,899 profile views
 1. Hello,

  Är du nått aktiv på forumet?

  Kan du hjälpa mig med denna låten?

  Tackar

  /Olle

   

 2. lyssnade halva låten, är nog inget som kan bli bättre för det låter ju bra, proffsigt. enda jag inte tyckte var helt bra var entaktsdelen (efter början) med samma komp o snabbare trummor och sologitarr, blev lite grötigt o ett annat komp tror jag hade låtit bättre till de trummorna.
 3. mixa handlar ju om att man har flera spår som man försöker få att låta bra (med Eq, kompressor mm) och höjer/sänker frekvenser så att de inte krockar med övriga spår. har du allt på ett spår så blir det ju mer att mastra eftersom du inte kan höja eller sänka de olika instrumenten,sången när de är på samma spår. Som det stod ovan så är ju det bästa att spela in gitarren först och sedan sången. mica nära gitarren och kanske hänga upp nått dämpande runt när du sjunger (om du inte har ett sång bås) för att slippa påverkan av rummet och kunna lägga på effekter och sånt efteråt som du vill ha
 4. Det är ju mycket Slade o låter skitbra! låten känns lite stressig och skulle nog vinna på något lägre tempo (testa med timestretch i cubase). trummorna låter tunnt. annars är ju allt bra! i klass med: https://www.youtube.com/watch?v=YxNemfdMnOU
 5. keyboard kurser har ju annars abf, medborgarskolan, studiefrämjandet mfl.
 6. Babs verkar vara på gång med Burning heart igen, kanske kan vara intresserad.
 7. Har spelat in 5 låtar (och mixat) på 1 dag (ca 12 timmar) en rock trio, spelat in 10 låtar med punk band med 5 medlemmar och grov mixat på en dag. Behöll bara trummorna från grund inspelningarna och lade nya gitarr,bas,sång spår. kolla detta innan ni går in i studion :-) :del ett. del 2:
 8. jag har en Boss metal zone till min gitarr (som jag inte änvänt så mycket) men den tycker jag lät bra och varierat av de jag testade före köp. jag ville fåfram ett vasst, surrande ljud att variera med från den mjukare rördist jag har i förstärkaren. vill du ha nått billigt så finns ju behringers edaler i plast.
 9. kanske för känt.? men bra gung: kolla även länken nedan i mina inlägg : Coola musikvideos, mer 60-tal o liknande
 10. tror reglerna gäller stimmade och utgivna låtar som nått skivbolag äger rättigheterna till. annars är det väl bara att man PMar den som gjort låten och fråga om det är ok, tror de flesta tycker det är kul om nån vill göra en cover på deras låtar. ett kul tema.
 11. lånar tråden lite, skulle vilja höra vad ni som kan lite om remixer tycker om denna, Syster sols "inte som det verkar" , gillade originalet och blev otroligt besviken på remixen, trodde den skulle tillföra låten nått men istället försvann allt som var bra. Tycker remixen bara känns som ett långt intro som aldrig kommer igång.. Antar att Marcus price som gjort den är känd och duktig på remixer. originalet. remixen:
 12. det som bl.a. skiljer billiga gitarrer från dyra är dels att de valt billigare material i kropp och hals, micar o elektronik, färg, mindre kosmetiska detaljer (ingen kantlist på kropp o hals, färre lager med lack) och att kvalitetskontrollen inte är lika noggrann så du kan få ett bra ex lika väl som ett sämre. Men som nybörjargitarr så duger det gott med en enklare gitarr, är det kul och du blir duktigare så byter du upp dig till nått bättre när du vet mer vad du vill ha.
 13. Nu lyssnar jag inte på sån här musik annat än när radion är på i bilen. Blev lite nyfiken att höra vad du gjort eftersom du skrev att du tagit ledigt ett år för att satsa på musiken. Tycker det låter bra i klass med sånt som spelas i radion. Detta är ju en genre som jag inte har koll på, så eftersom jag inte gillar sånt här men det låter kompetent o bra men känns inte som en riktig hit i mina öron. lycka till med musiken i fortsättningen. 🙂 den kanske är lite lång för radion, tror de föredrar lite kortare låtar men nån annan kanske har bättre koll. sen skulle jag vilja ha ett bättre piano i
 14. vad har du för budget? alltså hur mycket får de kosta? 🙂
×
×
 • Create New...