Jump to content
Annons

Ljud förändras vid export


casen

Recommended Posts

Hallå kära reasonanvändare och även ni andra. Jag har ett problem som dykt upp ett par gånger. När jag spelar upp en låt och då främst ett instrument i Reason så låter det som jag vill ha det, men vid export (i detta fallet 44 100hz 16 bit) så förändras ljudet en hel del. Har någon en aning om vad det kan handla om? För att förtydliga så spelade jag in "det man hör" med ljudinspelaren i Windows och då hör man att det blir rätt även om ljudkvalitén är kass. Dessutom exporterade jag samma snutt från Reason.Ljudet i fråga är bjällran eller vad man nu ska kalla den, ni kommer att höra vilken.

Ljudinspelaren: http://www17.zippyshare.com/v/93080345/file.html

Exporterat klipp: http://www49.zippyshare.com/v/52097012/file.html

Synthen är en Thor med en aningen modifierad standardeffekt från Propellerhead som heter Rhythm Generator. För tillfället använder jag ett gammalt Audigy då mitt M-audio 2496 är sönder. Behöver ni fler uppgifter för att lösa mysteriet så är det bara att fråga. Jag är enormt tacksam för all hjälp.

MVH,

Max

Link to comment
Dela på andra sajter

Annons

Först av allt, Fett skön låt det man får höra 😄

Vad har du för inställningar i reason? har du 44100 där oxå, så du inte kör med 48000 eller mera? Det blir en viss skillnad då...

Link to comment
Dela på andra sajter

Efter mycket efterforskningar visade sig att det inte förändrades vid export utan att det var kopplingarna i Thor som skapade förändringarna. Jag är faktiskt fortfarande lite osäker på hur jag har kopplat och eftersom de flesta parametrarna är inblandade är det svårt att lösa gåtan, men det blev iaf aningen bättre genom att minska releasen. Tack för hjälpen dock och roligt att du gillade den Trace. Ett lite längre klipp finns på http://soundcloud.com/max-casen/underwater-complications-early .

Link to comment
Dela på andra sajter

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...