Jump to content
Annons

casen

Medlem
  • Antal inlägg

    92
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om casen

  • Födelsedag 1986-03-05

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Helsingborg

Min musik online

  1. Vengeance Effects har en hel del av det du är ute efter. https://refx.com/products/vengeance/samples/?filter=Effects
  2. Även om jag nog inte riktigt gör samma sorts musik så har jag ett litet tips för att få mer liv i trummor eller framför allt hihats. Högerklicka på ditt instrument i Reason och välj Create Effect (add kanske? är på jobbet atm), sedan klickar du dig via Combinatorns effekter till Pattern Based där du hittar Freeze Strutter. Matrixen kontrollerar var i takten effekten ska komma in så testa att leka runt lite med den.
  3. Den känslan fick jag också, dvs att mycket av det nya redan går att göra om man gillar att klura med combinatorn - och det tycker jag är bland det roligaste! Lär vänta på recensioner och eventuellt prova sexan innan jag köper den.
  4. Eftersom jag sitter på jobb kan jag inte analysera låten i fråga, men på en hel del elektronisk musik, bla.a progressive house som i det här fallet så är svaret nej: du behöver inte mer ändring än så. Ett lysande exempel på att lägga till och ta bort element samt att använda sig av automation och filtersvep är Booka Shade - In White Rooms. Med enkla medel gjorde de en riktig monsterhit och bidrog dessutom till att utveckla genren.
  5. Eller gillar folk i det fallet låten för att det står ett visst namn på den? Oavsett lär det ha varit sjukt snabba pengar för honom.
  6. Har haft samma problem. Försökte mig på en komersiell klubb-hus-remix av Ace Of Base - Cruel Summer för att bli lite bättre på att hantera vocals (även om det nu inte gick så bra). Dock var pianot ett stort problem och framför allt hur jag skulle EQa det på bästa sätt. Tror jag använde mig av någon standardvariant från Orkester Sound bank samt tips från Mixologi. Det lät så här: http://soundcloud.com/max-casen/ace-of-base-cruel-summer-casen-remix runt 3:30 i breaket.
  7. Efter mycket efterforskningar visade sig att det inte förändrades vid export utan att det var kopplingarna i Thor som skapade förändringarna. Jag är faktiskt fortfarande lite osäker på hur jag har kopplat och eftersom de flesta parametrarna är inblandade är det svårt att lösa gåtan, men det blev iaf aningen bättre genom att minska releasen. Tack för hjälpen dock och roligt att du gillade den Trace. Ett lite längre klipp finns på http://soundcloud.com/max-casen/underwater-complications-early .
  8. Hallå kära reasonanvändare och även ni andra. Jag har ett problem som dykt upp ett par gånger. När jag spelar upp en låt och då främst ett instrument i Reason så låter det som jag vill ha det, men vid export (i detta fallet 44 100hz 16 bit) så förändras ljudet en hel del. Har någon en aning om vad det kan handla om? För att förtydliga så spelade jag in "det man hör" med ljudinspelaren i Windows och då hör man att det blir rätt även om ljudkvalitén är kass. Dessutom exporterade jag samma snutt från Reason.Ljudet i fråga är bjällran eller vad man nu ska kalla den, ni kommer att höra vilken. Ljudinspelaren: http://www17.zippyshare.com/v/93080345/file.html Exporterat klipp: http://www49.zippyshare.com/v/52097012/file.html Synthen är en Thor med en aningen modifierad standardeffekt från Propellerhead som heter Rhythm Generator. För tillfället använder jag ett gammalt Audigy då mitt M-audio 2496 är sönder. Behöver ni fler uppgifter för att lösa mysteriet så är det bara att fråga. Jag är enormt tacksam för all hjälp. MVH, Max
  9. Jag gissar att det är detta du är ute efter?
  10. ^ Det blir inte roligare än så när man tentapluggar mitt i natten. 😆
  11. Jag är inte särskilt nöjd faktiskt, men troligen är det beroende på att jag endast kör reason och inte record. I reason är det ju främst förenklingar och förbättringar, inga stora nyheter där programmet har sina största brister.
  12. Yes PC, och det verkar inte vara något annat som spökar. Ska testa med en formatering och se vad jag får för resultat, eventuellt även återinstallera fyran för att göra en bättre jämförelse.
  13. Känns inte som ett tillräckligt stort ämne att starta en ny tråd med. Men är det någon annan än mig som får känslan av att Thor äter mycket mer minne i femman än i fyran? Kör för närvarande på min gamla burk och i många låtar är det en markant skillnad, ibland nästan 50% vid användning av 2 st Thor.
  14. casen

    Reason 4 demo

    Det du däremot kan göra är att köra instrument i ett fönster och sequenser i ett annat, och därmed utnyttja hela skärmen.
  15. casen

    Tips

    Jag gillar Lycky Date eftersom han gör allting så grundläggande och enkelt för oss som inte riktigt kan synthar eller musik särskilt väl, utan har lärt oss själva. Kollade förresten Future Musics kanal på youtube nyss och såg att den senaste "hemma hos"-guiden är med Claude VonStroke där han bl.a. visar hur han har gjort sin låt Vocal Chords i reason. Grymt!
×
×
  • Skapa ny...