Jump to content
Annons

Förändring vid registrering på forumet


Björn Olsberg

Recommended Posts

Den senaste månaderna har vi fått flera kommentarer om att de automatiska säkerhetskoder som skapas för att kunna bli medlem och återställa sitt lösenord är för svåra. Säkerhetskoden är till för att mota så kallade spam-botar redan i dörren, men det har bevisligen blivit så svårt att även riktiga människor har svårt att komma in.

Därför har vi just bytt till en central kodgenerator, kallad ReCaptcha*, som är betydligt lättare att avläsa.

Tips: Har man fortfarande svårt att läsa säkerhetskoden, klicka på den översta av de tre ikonerna för att ladda om rutan med en ny.

post-1-1249386276.png

* ReCaptcha bygger på inskannade böcker, och samtidigt som man använder systemet så bidrar man till att digitalisera dessa gamla böcker korrekt. Från systemets sida: "reCAPTCHA improves the process of digitizing books by sending words that cannot be read by computers to the Web in the form of CAPTCHAs for humans to decipher. More specifically, each word that cannot be read correctly by OCR is placed on an image and used as a CAPTCHA. This is possible because most OCR programs alert you when a word cannot be read correctly."

Link to comment
Dela på andra sajter

Annons
  • 2 veckor senare...

Tycker att det funkar rätt bra med denna typ av registrering/inloggning. Suger såklart men det är ju en säkerhetsåtgärd. Sedan ser man fan inte vad det står ibland 🙂

Link to comment
Dela på andra sajter

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...