Jump to content

Björn Olsberg

Administratör
 • Content Count

  4,722
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  42

Everything posted by Björn Olsberg

 1. Svindlande nära stavningen som Apple själva använder. - även om jag föredrar sequencer framför sequenser med "s". Måste för övrigt hålla med om att "sekvensiator" är en bra och korrekt översättning av det engelska ordet, och som kan användas för ett rikt och varierat språk, och som dessutom går att böja i både bestämd form och plural. Eller vad säger ni, sequencrarnas mästare? Och, utan avsikt att avleda, jag blev riktigt sugen på att läsa fler tips om hur ni läsare använder nyheterna!
 2. Nej, inte själva spelaren. Den är standard i html och är en enkel men full fungerande spelare. Vi använder den redan för att lyssna på låtar i Mixakuten där du också kan se hur det fungerar.
 3. Broadcast-swichern som du pratar om är Blackmagic Design ATEM Mini och den är onekligen både genomtänkt riktigt intressant om man ska sända live.
 4. För en dryg timme sedan i kväll gick sajten ner en stund och jag har nu fått besked från vår leverantör om att det är problem med deras huvudlänk (alltså deras internetlina). Just nu körs sajten med reducerad kapacitet vilket inte ska behöva märkas så mycket i praktiken. Dock kommer sajten bli onåbar vid minst ett tillfälle till ikväll när vår leverantör går tillbaka till huvudlänken.
 5. Spelaren som vi tänker oss i alternativ 1 och 2 är en mycket enkel spelare (standard html5-spelare) och har ingen reklam. Om man lägger in en Youtube-länk så kan vi inte styra över om det kommer reklam innan. Inte heller om Soundcloud väljer att införa reklam som @pme nämner här ovan. Om reklamfritt är en issue så är alltså alternativ 1 och 2 de som garanterat är reklamfria.
 6. Flyttar från Utanför ämnet. Förlåt sent svar, men om du vill komma i kontakt med oss som driver sajten framöver så är det bättre att skriva ett PM till någon av administratörerna eller använda Kontakta oss längst ner på varje sida. Som svar på din fråga så tog två av de ursprungliga grundarna över Studio från IDG för knappt ett år sedan (jag och @Andreas Hedberg). I samband med det så valde vi att använda communitymjukvaran för att driva hela sajten. Tidigare hade vi en separat startsida på www.studio.se och forumet på forum.studio.se. Det tog några dagar att få till alla omstyrningar så att länkar som tidigare ledde till forum.studio.se/xxx ledde till rätt plats på studio.se. Sorry om jag rev upp gammalt damm. Håller tummarna att jag inte gav dig rethosta
 7. Om vi går över till forumet för hantering av uppladdade låtar (alternativ 2) så kommer det se ut ungefär som i det länkade inlägget här ovan, med skillnaden att det syns en spelare direkt i inlägget.
 8. Hej @osiris, Det stämmer. Från början gjordes inlägg helt i forumet, som i den här uppladdningen: Efter maj 2007 gick vi, som du är inne på, över till att låtar laddades upp till den låthantering som finns idag, men att alla kommentarer gjordes i forumet. Det gjorde att man såg låten i forumet, men var tvungen att klicka sig vidare för att kunna se låten. Sedan ladda ner den, och sist spela den. Omständligt, bortsett från en liten period då där faktiskt fanns en spelare i låthanteringen. I maj 2014 (tror jag det var) klipptes banden helt med forumet för att alla kommentarer skulle hamna direkt vid låten. Och det är så det fungerar idag.
 9. Hej! Läs gärna detta först innan du svarar på enkäten. Sedan länge finns ett behov av att förbättra hur låtkritiken görs här på studio.se vilket många medlemmar har efterfrågat. Det är dags att göra något åt saken. Innan vi går vidare så är vi intresserade av att veta vad du skulle vilja se förändras. Här nedan beskriver jag alternativen lite mer i detalj, men du är så klart varmt välkommen att utveckla ditt svar i inlägg nedanför. Eller om du har en tanke som inte finns representerad i alternativen. Alternativ 1. I dag sköts hanteringen av låtar utanför forumdelen av communityn, i en del som är helt anpassad för att hantera filer. Det har fördelen att ha en egen sida, att låtarna kan ha en bild och att det går att ladda upp flera versioner av en låt. Nackdelen är att den idag saknar en spelare och att låtkritiken inte riktigt finns där de flesta besökarna finns, det vill säga på forumet. Tanken med detta alternativ är att mer eller mindre behålla låthanteringen som idag, men att försöka få in en spelare i anslutning till låten. Alternativ 2. I detta alternativ lämnar vi den dedikerade låthanteringen som finns idag och går över till att helt enkelt bifoga låtarna till inlägg där en spelare i så fall kommer synas. Nackdelen är att vi går miste om en kraftfull filhantering. Fördelen är att uppladdade låtar syns bland forumtrådarna där diskussionerna redan förs, och är faktiskt så det fungerade när vi först satte igång med låtkritik på Studio forum. Alternativ 3. Strunta i att ladda upp låtar till Studio och bädda in Soundcloud-länkar som foruminlägg istället. Det görs av flera redan idag. Fördelen är att det är enkelt om man redan lägger upp sina låtar där. Nackdelen är att alla inte har den rutinen, och att man kan behöva betala för sitt konto om man lägger upp mycket musik (vilket inte passar alla). Soundcloud hade dessutom stora finansiella problem för ett par år sedan. I händelse av att tjänsten stänger så försvinner arkivet med låtar även från Studio. Den som minns gamla nedlagda mp3.com vet vad jag syftar på. Alternativ 4. Strunta i att ladda upp låtar till Studio och bädda in Youtube-länkar som foruminlägg istället. På många sätt påminner det om alternativ 3, men här måste man göra en video av sin låt innan den laddas upp till Youtube vilket kan vara omständligt om man bara vill ha konstruktiv kritik på sitt nya låtprojekt. Alternativ 5. Ja, det är helt ok att inte ha en åsikt Tänk efter, säg vad du tycker och så ser vi tillsammans till att lyfta det här ett par nivåer!
 10. Hej forumiter! Sedan jag och min vän @Andreas Hedberg tog över Studio så har vi lagt mycket tid på att försöka göra sajten mer relevant och up-to-date. Det tar mycket tid, men det är så kul att det är svårt att låta bli Och den input vi får eller har fått i ämnen/trådar här är verkligen betydelsefull. En del som har släpat efter hopplöst är profilsidan Den är nu äntligen uppdaterad med mer relevant information. Istället för tjänster som ofta dessutom är nedlagda och inaktuella, kan du nu lägga in länkar till platser där du finns representerad online. Soundcloud, Bandcamp och Youtube för att nämna några. De länkar du anger kommer att synas på din profilsida. Dessutom fanns av någon anledning två Om mig, förvirrande nog. Numera finns en Om mig. Klicka på ditt namn uppe till höger > Profil > knappen Redigera profil för att skriva in dina länkar eller göra en presentation.
 11. Lycka till vilken väg du än väljer 👍
 12. Först och främst, trist som attan när något slutar fungera som det gör för dig. Testa tipset ovan. Om det inte hjälper så ska du veta att Logic Pro 9 på macOS Sierra varken ges stöd av Apple eller rullar särskilt stabilt. Logic 9 har inte uppdaterats på många, många år. För att köra mer stabilt så behöver du antingen nedgradera macOS Sierra till macOS Yosemite (10.11.x) vilket varken är lätt eller gjort i en handvändning, eller uppgradera till Logic Pro X. Inget av alternativen förstår jag är lockande, men jag är rädd för att du gör klokast i att bita i det sura äpplet och uppgradera till Logic Pro X förr eller senare.
 13. Ställer mig bakom vad @georgep säger. Conflicted Chameleon säger något om artisten bakom (eller dess budskap, syfte), men Illerill låter också bra även om det kanske inte säger något. Gillar att du har två namn att välja mellan där du oavsett val kommer äga söket. Jag har inga starka åsikter om artister/upphovsmän som väljer att fronta med olika projektnamn eller för den delen byta namn. Det är ju inte direkt ovanligt.
 14. Haha, precis 😂 Skämt åsido, men jag tror inte det är ovanligt att många googlar för att hitta info om något som rör deras intresse för att hitta lösningar på problem. Och den typen av organiskt sök brukar vi kunna se en del av här. Gissningsvis även många andra nischade sajter.
 15. Så tyckte jag också, men anar att många istället väljer att lägga sin tid på att nyhetsknarka. Men det finns väl en punkt när man tröttnar på allt elände i nyheterna och gör något konstruktivt av tiden, hoppas jag.
 16. Skulle precis tipsa som Sennheiser som har kostnadsfria webbseminarier för ljudtekniker i morgon tisdag, ca 1,5 timmar långa. De skriver: Läs mer: https://sv-se.sennheiser.com/mediaroom/dontstoptheeducation-301829
 17. Håller med! Uppskattar dessutom att Linux fungerar på gamla datorer som mjukvarugiganterna har övergivit för längesedan, och att systemet kan hållas helt uppdaterat. Jag har till exempel en fyrkärnig Intel Core i7 med dubbla ssd:er och 16 GB minne från 2011 som Apple har "övergivit" sedan ett par år. Men där rullar Linux (och för den delen Windows 10) och inspelningsprogram på helt fantastiskt.
 18. Hej, det stämmer att du får dra av den moms från datorn som du har köpt, om du har fakturerat för moms som du då kan kvitta med. Hur det ligger till med att starta företag i efterhand och sedan dra av moms är jag lite osäker på. Företaget kan ju köpa datorn av dig privat, men det lär inte ge några momsfördelar som jag ser det. Men om det är möjligt att styra om ett köp i efterhand till ett nystartat företag är nog en bra fråga att ställa till Skatteverket. Jag har ringt dem flera gånger när jag är osäker och de brukar vara mycket villiga att räta ut frågetecken. Datorn skrivs vanligen av på ett år.
 19. Mot bakgrund av att du mest kommer använda mjuksyntar så låter det här som ett bra val. Men min fråga är om du har ett eget företag eller köper privat? Om du köper på företaget så försvinner ju momsen. Företagets pris för en MBP 16 med dina specar landar då på strax under 28000 kr. Värt att tänka på.
 20. Begåvad mashup James Brown / Motörhead: James Brotörhead:
 21. För den som kanske inte har sett nyheten på startsidan:
 22. I spåren av coronaviruset covid-19 skjuts nu även Musikmesse 2020 i Frankfurt på framtiden. Beslutet togs tillsammans med de lokala hälsomyndigheterna i Frankfurt. Myndigheterna vill undvika att deltagare från högriskområden kommer till mässan och är smittade. En hälsokontroll av mässdeltagare skulle bli så omfattande att Messe Frankfurt inte skulle klara av att genomföra den. Bakom beslutet ligger även det ökade antalet av reserestriktioner, vilket skulle innebära att potentiellt viktiga besökare och utställare kan utebli. Beslutet leder alltså till att den 40:e upplagan av Musikmesse skjuts på framtiden. Uppdaterat 2020-03-13 kl 16.53: De lokala närliggande eventen Musikmesse Plaza och Musikmesse Festival skulle inledningsvis ha fortskridit som planerat, men Musikmesse meddelade nyss att även dessa tillställningar ställs in. I fallet Musikmesse Festival kan event med under 1 000 personer fortfarande hållas. Musikmesse meddelade inga nya datum som tidigare utlovat, däremot att mässan inte alls kommer att hållas i år. Vi förmodar att det innebär att mässan hålls 2021.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.