Jump to content

Björn Olsberg

Administratör
 • Content Count

  4,754
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  50

Everything posted by Björn Olsberg

 1. Björn Olsberg

  Hörseltest

  Hej, Kan det ha varit ett test från något av följande ämnen, kanske?
 2. Bakom Lights & Motion döljer sig Christoffer Franzén som både skriver, spelar, spelar in och mixar sin musik själv. Instrumenten är han självlärd på. David Henriksson har fått en pratstund med Christoffer som just nu är dubbelt skivaktuell. Christoffer Franzén som vanligtvis syns under namnet ”Lights & Motion”, komponerar, arrangerar, producerar, spelar in sin musik helt själv. Hans musik har hörts i flera Hollywood-filmer, i Jimmy Fallons och Ellen Degeneres talkshows samt under Super Bowl och Oscars-galan. Här berättar han om sin kreativa process, hur upplevelsen att höra Metallica spela med en symfoniorkester öppnade upp hans tankar om att det går att blanda nästan vilka musikstilar som helst och hur en del studier i musikteori (på senare) har hjälpt honom att effektivisera delar av arbetet. Mycket intressant snack med denna multimusiker och visionär. > Prenumerera på podcast > Lyssna på avsnittet som podcast > Samtliga poddavsnitt Video you Youtube: Den här videointervjun är sponsrad av EBS Sweden
 3. Sådärja! Snyggt jobbat med både låt och mix! 👍
 4. Grattis, och som tidigare noterat – sjukt kul första inlägg! Anar jag ett forumtroll? Det är så klart upp till var och en att avgöra. Samtidigt är det väl precis vad både ett diskussionsforum och intervjuer går ut på, att de man pratar med delar med sig av sina erfarenheter på samma sätt som man själv bidrar med sina egna i motsvarande situationer. Hade ingen gjort det så hade den här sajten inte haft något existensberättigande.
 5. Version 1.0.0

  0 downloads

  Ljudfil som hör till artikeln Kan du höra ditt rum. Där finns instruktioner om hur filen är tänkt att användas.
 6. Jadå, det kommer. Det var inte så stor aktivitet i denna omgång, vare sig antal bidrag eller antal röster. Hade varit både roligt och mer rättvist om vi fick ihop fler röster. Kanske har det att göra med att det inte fanns ett fysiskt pris (annat än den stora äran).
 7. Bra att det löste sig och tack för att du följde upp med hur du gjorde. Det finns också de klaviatur som är uttryckligen kompatibla med iPad/iPhone och som inte kräver någon extern strömkälla till sig själva eller till iPaden.
 8. Aj, trist. Nästa gång, @Linkowich! Det kommer ny tävling mot slutet av sommaren Vinnarna är nu korade:
 9. Hej, Medlemmarnas röstning stängde förra veckan och nu är även juryns röster räknade. Eftersom juryn har lika många röster som medlemmarna (för att motverka kompisröstning) så blev det 13 röster som fördelades mellan @Jon Rinneby, @Andreas Hedberg och @Björn Olsberg. Ingen i juryn har känt till vem som ligger bakom respektive bidrag. Sammanställningen ser ut som följer: Med andra ord: 6 röster - Bidrag 2 5 röster - Bidrag 5 4 röster - Bidrag 7 och 10 Och... de som ligger bakom bidragen är: 1:a plats - @MilkStudio 2:a plats - @martinm Delad 3:e plats - @Roberto och @joachime Stort grattis! Det är en välförtjänt kvartett som tog hem de tre platserna 🍾🎉🍻 Men det är inte slut än. Det vore fantastiskt kul och lärorikt om ni som vann (och övriga deltagare så klart) delade med er om hur ni gjorde för att få fram gitarrsoundet i inlägg här nedanför. Grattis igen, och vi ser fram emot spännande läsning.
 10. Studio har fått en pratstund med den utvandrade basisten och kapellmästaren Victor Brodén som spelat med "alla". Nytt för detta avsnitt är att intervjun finns som podd! Basisten Victor Brodén flyttade från Karlskrona till USA som 21-åring i mitten av 90-talet. Efter studier i Minneapolis och Miami och 18 år som frilansbasist baserad i Nashville bor han i Los Angeles sedan 2,5 år tillbaka. Under detta samtal berättar Victor hur han nyligen hittat glädje och inspiration i att lyssna på musiken som ursprungligen fick honom att dedikera livet till basen, sin relation till gehör/musikteori/notläsning, om rollen som kapellmästare och mycket mer. Inspirerande ord från en man som följt sina drömmar och nått många av dem! Videointervjun finns som vanligt här nedanför, men nytt för detta avsnitt är också att vi startar en podd med alla intervjuer! > Prenumerera på podcast > Lyssna på avsnittet som podcast Den här videointervjun är sponsrad av EBS Sweden
 11. Håller med! När den här röstningen är över och vinnaren presenteras så vore det riktigt skoj om de som kom bäst till (eller alla deltagare, för den delen) berättar om hur de har gjort. 👍
 12. Nu är alla bidragen inskickade till Studiofestival #47 och det är äntligen möjligt att lyssna på bidragen och rösta på det som du gillar mest. Du behöver vara inloggad för att kunna lyssna och rösta. Sista datum för att rösta: 22 juni kl 23.50. Vinnaren tillkännages den 23 juni. Uppgiften var att skruva fram mäktigaste metal-gitarrsoundet utifrån färdiginspelade ljudfiler (tack till Olle Liljegren från bandet Ravened), utan komp, och med valfri utrustning. Det var även tillåtet att klippa i materialet. Man behövde heller inte använda samtliga ljudfiler om man inte ville. Vem som ligger bakom bidragen håller vi hemligt så länge. Må bästa bidrag vinna! Bidrag 1 bidrag1.mp3 Bidrag 2 bidrag2.mp3 Bidrag 3 bidrag3.mp3 Bidrag 4 bidrag_4.mp3 Bidrag 5 bidrag5.mp3 Bidrag 6 bidrag6.mp3 Bidrag 7 bidrag7.mp3 Bidrag 8 bidrag8.mp3 Bidrag 9 bidrag9.mp3 Bidrag 10 bidrag10.mp3 Bidrag 11 bidrag11.mp3 Ursprungliga tävlingsinlägget hittar du här:
 13. Det hoppas jag. Ute i värmen går ju inte att vara 😂
 14. Hej! Vi har i natt haft ett antal konton på sajten som har skickat spam-meddelanden till medlemmar på Studio. De avsändande kontona är identifierade, anmälda och borttagna. Det har även skickats e-post från Studio med kopior på innehållet i dessa spam-meddelanden och de kan vi tyvärr inte göra något åt. Klicka inte på några länkar i dessa meddelanden. Vi har kontakt med tillverkaren av systemet som vår sajt bygger på för att tillsammans med dem minska risken för fler incidenter av detta slag. Även frågorna vid registreringsprocessen är uppdaterade.
 15. Spänande utveckling! Passar på att tipsa om några som gör en liknande tjänst, Access Analog och som vi träffade tidigare i år på NAMM:
 16. Kanon, då är du förhoppningsvis på rätt spår
 17. Hej, Välkommen till Studio. Av det du beskriver så rekommenderar jag att du börjar enkelt. Om du har en usb-mikrofon så kommer det bli så mycket plug-and-play som går att få. Vad gäller program så räcker Audacity till det du beskriver, och det är dessutom gratis. Det enda du gör är att välja vilken ljudingång (usb-mikrofon) som du ska ha, och vilken ljudutgång du vill använda (förslagsvis hörlurar eller högtalare anslutna till din dator). Om du inte har en ljudutgång så behövs även ett ljudkort. Beroende på vad det är för mikrofontyp så kan ljudkortet behöva kunna fantommata och då är det lite mer att hålla koll på. Så absolut enkast att börja med är en usb-mikrofon. Lycka till!
 18. Hej forumiter! En påminnelse om att deadline för att delta i denna tävling är nu på måndag Utgå från redan inspelade gitarrer och ratta fram ditt fetaste sound efter bästa förmåga. Regler i första inlägget.
 19. Menar du nypriset för de olika versionerna? De står i klartext i deras butik: https://shop.celemony.com/cgi-bin/WebObjects/CelemonyShop
 20. Jag ser att det är många som hittar hit till det här ämnet via Google och vill passa på att tipsa om en artikel i ämnet:
 21. Bra idé! Alla alster kommer att ligga uppe i en egen tråd där medlemmar röstar, så det är absolut görbart. Personligen är jag otroligt nyfiken på att läsa hur bidragen har rattats fram. Signalvägar, prylar, pluggar, inställningar osv. Lite som "så skruvade jag fram mitt bidrag". Det blir ju också lite av det du fiskar efter, tänker jag rätt?
 22. Två färdiga bidrag har redan skickats in. Knappt två veckor kvar.
 23. Så länge du bara använder dig av de inspelade gitarrerna som ljudkälla så får du göra vad du vill. Om det även innebär redigering så go ahead! Kul, ska bli spännande att höra!
 24. Hej, bra frågor! Inga övriga ljudkällor. Förtydligar i första inlägget. Men du får använda vad du vill för att processa ljudet.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.