Jump to content
Annons

DigRules

Medlem
  • Antal inlägg

    570
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    8

Dagen då DigRules senast vann var 25 december 2015

DigRules hade det mest gillade innehållet!

Rykte i communityn

63 Utmärkt

1 följare

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Örnsköldsvik
  1. Skippa hjulen, för mig räcker det med KO. 😄 Och apropå smäller, så är det i natt det smäller, UFC 217, KO fullt realistiska.
  2. DigRules

    40 år idag

    Och jag som trodde att ironin var uppenbar... 😄
  3. DigRules

    40 år idag

    Härligt att förståsigpåarna har hoppat in i tråden och förklarat hur det egentligen ligger till... 😄 :D
  4. DigRules

    40 år idag

    Absolut! Den första musikidolen man hade och han håller så klart fortfarande än idag. The King! 🙂
  5. Det finns ingen anledning med dagens teknologi att lägga dig strax under nollan när du spelar in, jag förutsätter här att du spelar in i minst 44 kHz med 24 bitars upplösning. Använd gainratten och ställ in peakarna en bra bit under nollan, jag brukar lägga mig mellan -12 till -18 dB. Använd sedan kanalreglarna till att ställa in den relativa nivån mellan dem olika kanalerna. Håll ett öga på masterkanalen så att du inte bombar den och kliver över nollan. Om du vill så kan du sedan lägga en gainplugg med nivåmätare mellan effektpluggarna för att hålla koll på nivåerna mellan dem men det är nog kanske lite overkill med dagens moderna DAWs. Men som nämnts tidigare i tråden så verkar i alla fall en del pluggar må bra av att ha en specifik signalnivå in i pluggen, då särskilt pluggar som emulerar klassisk hårdvara där överstyrning kan vara en stor del av soundet.
  6. DigRules

    HeadRush

    Låter ju ytterst märkligt kan jag tycka. Sitter du bara med presets eller rattar du själv? Då Headrush bygger på Eleven Rack bör du ju ha både Soldano, Mesa MKII och JCM800 tillgängligt vilket bör vara utmärkt att ha som grund. Sen får du ju räkna med att trycka in lite eq och finslipa ljudet.
  7. Tänk på att du måste aktivera Record- samt Monitor-knapparna på det spår du spelar gitarr på för att du skall höra något ljud i Reaper. Om ljudkortet har någon Hi-Z ingång så använd den till gitarren.
  8. Keith kommer att överleva dem alla. 😄
  9. Jag tycker fortfarande inte att det är märkligt. Dem befinner sig i ungefär samma ålder och kommer många gånger att dö i ungefär samma ålder. Hyfsat logiskt ändå. Hur kommer det sig att du utesluter missbruk som orsak till deras död? Se där. Håller dem på och bildar en Club 67 möjligen?
  10. Inte särskilt märkligt alls. Dels befinner de sig i den åldern då saker och ting händer med hälsan och dels är det väl så att en del av dessa rockrävars leverne börjat ta ut sin rätt. Vi befinner oss just nu i det skede då vi kommer att se en stor del av dem som skapade den rockhistoria vi känner till gå i graven. That's life. Vem kommer härnäst?
  11. Surprised? 😉😄 Adblockers är er bästa vän.
  12. Det här var ju rätt väntat ändå, han har ju haft en vacklande hälsa dem senaste två åren i alla fall. Finns nog ingen anledning att utesluta rökningen och alkoholen som orsak till hans cancer, men visst fan verkar han ha haft gener som pallade med en hel del. Men hans leverne har nog ändå satt sina spår ganska tidigt, han såg ju rätt sliten ut redan i början på åttiotalet. Hur som helst, en riktig rockare mindre har världen blivit.
  13. På vilket sätt skulle ljudet bli mer konsistent med aktiva mickar? 😳
  14. Vintage Rock har jag själv sen några år tillbaka och den har ett mysigt 70-talsljud som bör passa dina musikaliska preferenser riktigt bra. Det går att få den att låta rätt omysig också om man vill det. 🙂
×
×
  • Skapa ny...