Jump to content
Annons

Dator till Pro tools


derfkir

Recommended Posts

Tänker skaffa Pro tools. Är inte helt kompetent vad det gäller datorer. Vad ska jag skaffa för dator för att det ska fungera så smärtfritt som möjligt. Är lite hemma i windows, har aldrig sett en mac. Vad bör det vara för prestanda på processor och minne? Räcker det med det som nämns av digidesign eller måste man öka på lite för att det ska flyta ok. Har även tänkt använda EZ drummer elller liknande samt lite andra pluggar.

Tacksam för svar!

Link to comment
Dela på andra sajter

Annons

I PT så spelar det ingen större roll vad du kör för dator, då den flyter på bra i både OS och Windows, du bör satsa på en rätt stadig processor och så mycket ram-minne du förmår att köpa, ju mer destå bättre!

Link to comment
Dela på andra sajter

maart (oregistrerad)

Som Pompe skrev är processorkraft och mycket minne att rekommendera. Även en eller ett par stora och tysta hårddiskar kan vara en bra investering (beroende på om du tänker dig stationärt eller laptop).

Vissa av Digidesigns interface kan vara ganska kräsna när det gäller val av övrig hårdvara (chipsets och sånt). När du bestämt vilket kort du vill satsa på kan det vara en bra idé att kolla på Digidesigns hemsida för att se så datorn verkligen är kompatibel med ljudkortet. Jag vet iofs inte hur det är med M-Audios kort om du tänkt köra M-powerd...

Link to comment
Dela på andra sajter

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...